Surinaamse binnenland nog steeds rampgebied

0

PARAMARIBO, 6 jul – Het deel van het binnenland dat in mei getroffen is door overstromingen, wordt nog steeds aangemerkt als rampgebied. Dit zegt minister Felisi van Regionale Ontwikkeling, RO. Hoewel de situatie geleidelijk aan normaliseert, is er nog sprake van een ‘ramptoestand’. Terughoudendheid is gepast vanwege een aantal redenen.

Normalisatie is pas mogelijk als de dreiging van nieuwe overstromingen wegvalt. Zover is het beslist nog niet. “Het waterpeil is nog niet helemaal gedaald. We zitten nog met hulpgoederen die gedistribueerd moeten worden”, zegt Felisi tegenover de Ware Tijd. De status-quo zal gehandhaafd worden tot ten minste het einde van het grote regenseizoen, rond eind juli.

Het crisisteam van ministers heeft dit onlangs besloten na een tussentijdse evaluatie.
De hulpverlening, wederopbouw en de gezondheidssituatie worden nog onder de loep genomen. De directe voedselhulp is voorlopig gegarandeerd. Middelen voor de wederopbouw zijn er nog niet. De Organisatie van Amerikaanse Staten heeft hulp aangeboden voor herstel van landbouwgronden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.