zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse justitie onderzoekt uitbraakplan Khan

Surinaamse justitie onderzoekt uitbraakplan Khan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 jul – Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek gelast naar plannen om de uitgewezen Guyanees Shaheed Khan illegaal de gevangenis uit te krijgen.
Dit meldt procureur-generaal Subhas Punwasi. Een bewaker van de Santo Boma-gevangenis zou benaderd zijn om mee te werken tegen betaling.

Er is een half miljoen dollar aangeboden. De ambtenaar heeft de justitiële autoriteiten onmiddellijk geïnformeerd. “We weten wie hem benaderd heeft en nu wordt onderzocht of het in deze gaat om uitlokking”, zegt procureur-generaal Subhas Punwasi tegenover de Ware Tijd. Het aanbod is gedaan vanuit het Guyanees crimineel circuit via een Surinamer “en we weten wie het is”.

Dat er maatregelen getroffen zouden zijn tegen de ambtenaar wordt ontkend. “Hij is geen verdachte en is ook niet gearresteerd. Hij heeft ondertussen een volledige verklaring afgelegd”, aldus Punwasi. Het uitlekken van de uitbraakplannen heeft het proces tot uitzetting versneld. Khan is uitgezet in Trinidad, waar hij is opgehaald door Amerikaanse politiefunctionarissen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Een lulkoek verhaal van de Openbaar Mistery weer. Denk je echt dat de bewaarder die niks verdient deze bod zou afslaan. De bestuurders denken dat we zaagsel in ons hoofd hebben. Of hebben ze dit aan de OM geboden en vonden ze dit te weinig?. Dus kom met een ander verhaal en doe je werk gewoon en hoe betrouwbaar is men?. Of zijn we de vondst van drugs in de kofferbak van de OM vergeten?????.


  Maak melding
 2. En toch zijn er nog kortzichtig denkende personen die nog steeds geloven dat Khan in
  Surinaamse hechtenis moet blijven……..
  En die zogenaamde advocaten van Khan die willen proberen om hem terug te krijgen……….
  Jullie imbicielen, geloven jullie nog dat Khan zijn straf in Suriname moet uitzitten nadat jullie hebben vernomen van de
  ontvluchtingsplannen?


  Maak melding
 3. ai, hopelijk zien die wannabe surinamese nationalisten waarom het nodig was om khan zo snel mogelijk uit te zetten. met zo een zwakke rechtsstaat en onderbetaalde bewakers is het goed dat die guyanees is verwijderd van surinaamse bodem En simons maar de spreekstoel vasthouden, om te klagen over rechten. natuurlijk want ze weet dat pa deso de volgende is die voor het gerecht moet komen…..


  Maak melding
 4. Hahahhaahahhah, dit verhaal verwijs ik naar het rijk der fabelen.
  Leugens en nog eens leugens,ze weten dat ze fout zaten met Khan,en dan met deze bull-shit aankomen.

  Surined. ,je bent een ongelooflijke DOMBO, je hebt zeker nooit van de rechten van de mens gehoord hé,maar tja jij behoort ook tot de DOMME MASSA wat wil je met zo en hersenloze mafkees als jij.
  Jij zit te niksen in Nederland,hahahahah Nederland is HET land,die het nakomen van de rechten van de mens en een eerlijke rechtsgang hoog in het vaandel heeft staan.


  Maak melding
 5. Het maakt niet uit of Khan terecht is uitgezet naar Guyana of “verplaatst” naar Trinidad. Er is een daad gesteld en anderen moeten niet het idee hebben in Suriname rustig achterover te kunnen leunen als zij internationaal gezocht worden om hun criminele activiteiten. Wat Gij zaait zult Gij oogsten.


  Maak melding
 6. Roger Khan was strak gelieerd aan de huidige PPP regering in Guyana. Deze criminele regering onder leiding van president Bharrat Jagdeo gaf Khan alle ruimte om zijn crimineel imperium op te bouwen. De zogenoemde “Al Capone” van Georgetown kreeg vrije speelruimte van hoge guyanese regeringsfunctionarissen om zijn illegale activiteiten te ontplooien, corruptie, liquidaties en drugsdeals waren aan de orde van de dag. De voormalige guyanese minister van nationale veiligheid Ronald Gajraj werd er zelfs van beschuldigd dat hij samen met Khan e.a. uitschot van de PPP een death squad formeerde en financieerde die de moord van plm. 400 burgers op hun geweten zouden hebben, voornamelijk creoolse guyanezen.
  Het conflict met Winston Felix, politiecommissaris in Georgetown escaleerde toen bleek dat Khan illegaal afgetapte compromitterende telefoongesprekken van deze hoge politieman in het openbaar bracht.
  Felix zou toen op gezworen hebben dat hij Khan bij de minste gelegenheid zou killen.
  Er wordt gezegd dat tijdens het onderzoek in de V.S. naar de zaak Khan duidelijk zal worden dat de regering Bharrat Jagdeo nauw betrokken was bij drugstransporten naar het buitenland en dat de rol van deze regering bij de diefstal van wapens uit militaire kazernes duidelijk zal worden.
  Nu reeds is duidelijk waarom Khan in zijn eigen land nooit vervolgd zou worden voor wetsovertredingen daar gepleegd.


  Maak melding
 7. Juist,Henk Schubert, vraag ik mij ook af,maar zoals Peter R.de Vries heeft uitgezocht, moet het zijn dat die moordenaar door hogere hand ,het land is uitgeloosd.Dat arme kind en haar ouders waren maar Guayanezen.Waarom wordt er niet om zijn uitlevering gevraagd???
  En maar roepen dat Santokie een rechtgeschapen iemand is,aan me hoela.
  Ik blijf erbij dat Khan,crimineel of niet door de Amerikanen is gehaald,Santokie scheet in zijn broek, dat er een beerput open zou gaan.

  Het is internationaal gebruikelijk, dat een zware illegale crimineel eerst berecht wordt,na uitzitten van zijn straf,uitgeleverd wordt naar het land van herkomst,zie die Joegoslavische crimineel,Jostca.Die sujet heeft eerst hier(Nederland) zijn verdiende straf uitgezeten en dan aan Joegoslavie uitgeleverd.(Surineds vergelijken zo graag,waarom dit niet aangehaald?)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES