Suriname voor naleving Conventie Chemische Wapens

4

PARAMARIBO, 4 jul – Suriname is voor de volle honderd procent voor naleving van de Conventie tegen de verspreiding van chemische wapens, CWC. Dit zegt minister Fernald van Defensie. Het blijft niet slechts bij de ondertekening in 1997. Er is veel meer te doen en daar wil Suriname het zijne aan bijdragen. De bevolking zal bewust worden gemaakt van de gevaren.

Er mag op steun worden gerekend. Nederland en de Verenigde Staten van Amerika hebben de daad reeds bij het woord gevoegd. Samen met Defensie is een workshop National Awareness on the CWC opgezet. “We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid”, zei Fernald bij de opening. De workshop moet de basis leggen voor een nationale campagne.

De Amerikaanse ambassadeur, Marcia Barnes, zei dat Suriname zich van zijn beste zijde heeft laten kennen door de conventie te tekenen. Internationale veiligheid wordt niet alleen maar met de mond beleden. Volgens de Nederlandse ambassadeur, Henk Soeters, ontbreekt in veel lidlanden de nodige wetgeving. “Ernstiger is het ontbreken van een nationale autoriteit voor de uitvoering in nog vijftien lidstaten.”


4 REACTIES

 1. Wie ligt er nou wakker van chemische wapens in Suriname, de bevolking heeft andere prioriteiten dan wapens, de bavianen doen weer interessant naar de bevolking, electriciteit/woning-nood/onderwijs/goed en optijd openbare vervoer/veiligheid op straat en thuis/overstroming van de kust-gebieden/A.O.W. voorziening/goede wegen/betaaldbare internet voorzieningen/werkgelegenheid/ en ga zo maar door, dat houdt de bevolking bezig, en alle corrupte politici,s van surinaams bodem uitroeien met napalm en gifgassen; opgeruimd staat netjes….geen front meer aanwezig…


  Maak melding

 2. Waarin een klein land heel klein kan zijn.
  “Surinametje wil bijdragen aan de naleving van de conventie tegen verspreiding van chemische wapens” Ik vraag me af op welke wijze?
  Inplaats van dat die ezels eerst hun eigen land stabiel maken proberen ze internationaal een pijpje mee te roken.
  ‘Wat stampen we hard zeg de muis op de de rug van de olifant’


  Maak melding

 3. Hahahhahaahah, Prik,
  Dat vraag ik me ook af,maar als ik lees dat Nederland en Amerika, steun geven en de daad bij het woord gevoegd hebben,dn weet ik waar de schoen wringt.Op deze manier wordt Suriname steeds meer onderdanig aan beide landen.Oefffff chemische wapens,wat heeft Suriname daarmee te maken we hebben geen eens een goed functionerende leger.


  Maak melding

 4. Voor de mensen die vragen waarom men zich in Suriname druk maakt over de CWC even een uitleg:
  Het gaat om geld. Zoals jullie reeds weten zijn de leiders van het land alleen daar om hun eigen belang. In dit geval is dit een snoep reis die de minister of een of andere commissie zal moeten maken om te gaan naar de eerst volgende vergadering. Tijdens zo een snoep reis krijgen de afgevaardigden duizenden dollars aan dag gelden. Dat het meedoen aan zo’n buitenlandse vergadering Suriname geen meter verder brengt is punt 2.

  God zij met ons Suriname …..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.