zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMedeverdachten noemden Surinaamse ex-minister slap

Medeverdachten noemden Surinaamse ex-minister slap

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 jul – Sukkel, geldwolf, tering, slap. Zo moet ex-minister Gilds betiteld zijn door zijn medeverdachten, toen één van hun drugsmaatjes ooit vastzat. Volgens verdachte Carlos Arron ontstond er frustratie bij Gilds’ neefje Andy Groenewoud, toen bleek dat er niets gedaan werd om de ander vrij te krijgen. Oom Gilds zou van twee walletjes eten.

Dat deze betrokken is geweest bij de witwaspraktijken van Andy, is voor Aron buiten kijf. In de rechtszaal zei hij dat er thuis bij Gilds betalingen zijn verricht voor bouwprojecten van Andy, die nu zelf vastzit in Nederland. Ook moest Aron in 2004, namens Gilds aan de inmiddels reeds opgesloten Andy vragen hoe het verder moest met één van zijn bouwprojecten. Gilds was toen minister van Justitie & Politie.

Een andere verdachte, de architect Derryck Emanuels, heeft Gilds ook beticht van medeplichtigheid. Onder meer zou een bouwproject getraineerd zijn, omdat het negatief zou kunnen inwerken op de verkiezingen van 2005. Gilds blijft in alle toonaarden ontkennen en loopt nog immer vrij rond. Arron’s verzoek om voorlopige invrijheidsstelling is afgewezen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Ja maar dat geld hadden wij nodig dus vandaar dat wij een oogje dichthielden en achteraf blijkt het dat wij gelukkig van Gilds af zijn.


  Maak melding
 2. De Nationale Assemblee en de Regering zijn een grote maffia bende. Lachwekkende criminelen die spotten (ook met zichzelf, zonder het door te hebben) met hun eigen volk en natie.


  Maak melding
 3. Is een schande voor ons, een Minister die zoveel uit te leggen had over criminelen toen hij minister was van Justitie en Politie.
  Hij wist opdrachten te geven criminelen dood te schieten en gaf als rede aan dat ze een gevaar zijn voor de samanleving, maar wat krijg je als je criminelen maakt en voedt. En wat denk je dat er gaat gebeuren als je zelf een crimineel bent.
  Denk maar aan Sampie. Laat men gaan kijken als sampie geen link heeft gehad met Gilds, want wat er naar de buiten was gekomen is dat telefoonnummers van agenten in sampie’s cellulair te vinden was. hebben we nog wat gehoord daarvan, nee, is in de doofpot gestopt.
  een crimineel is ook maar een mens, het recht moet zegevieren, ik bescherm ze niet maar ik vind recht voor een recht voor allen.
  als je een straft moet je de rest ook straffen.
  En Carlos heeft gelijk, hij kan niet alleen de bak in terwijl de baas nog rondloopt.

  wan djadja sranang oeman


  Maak melding
 4. En ondertussen zg ophef maken over een Guyanees die een zware crimineel zou zijn, terwijl de Oud Minister van Justitie !!! Siegfried Gilds dus wewoon lekker samenwerkte met een drugsbende.
  Wie is nou de echte crimineel daar in Suriname??? Pot verwijt de ketel dus.


  Maak melding
 5. Ja nou, van je familie moet je het hebben zeggen ze weleens.
  Maar die Gilds is net zo crimineel als de doorsnee surinaamse politicus, die gaat natuurlijk happen want doekoe de foe mekie.
  En als je denkt dat hij er even bij gaat stilstaan en denken van siekie dat kan je niet maken want jij hebt namens het gehele surinaamse volk de wet Meldpunt voor ongebruikelijke ransacties getekent, dan heb je het glad mis.
  Gilds en zijn companen moeten gewoon voor langere tijd achter slot en grendel verdwijnen; bovendien moeten ze ter beschikking gesteld worden van het gezag om op die manier te worden tewerkgesteld bij openbare werken tijdens hun detentie.


  Maak melding
 6. Wel wat kan je zeggen van onze bacove republiek.
  Dat klassen justitie het land al jaren draait en nog zal blijven draaien, staat dagelijks buiten kijf.
  Wat ik wel erg vindt is dat mensen die eerbaar mieten zijn en zich in elke vorm dat ook aantonen, nu deel zijn van het snelste beroep op aarde witwassen.
  Qou vadis!!! hierop…


  Maak melding
 7. Dus al die tijd had Bouterse gelijk.
  Bouterse had al lang gezegd dat Gilds betrokken is in drugsaffaire en blijkbaar werd de drugs van Bouterse onderschept door de Ex-minister van Justitie en politie.

  Deze zelfde Gilds is betrokken in meer zaken dan men denkt.Maar minister Santhokie is ook zwijgen opgelegd door Baas Vene. Anders valt de hele coalitie van Baas Vene in de sloot met troep.

  Dankzij Nederland wordt deze bende opgerold.
  Dus Minister Amafo nu zie je duidelijk waarom jij gefoullieerd werd op Schiphol, omdat je ex-collega het verpest had.

  En ik snap Santhokie wel dat hij onder druk van Vene en Sardjoe deze Gilds niet kan arresteren.Als hij dat doet ,wordt hij zelf ontslagen.Feit is dat het Surinaamse volk nu in opstand moet komen tegen het beleid van Vene die criminelen beschermd en de eisen stellen om het vermogen van Gilds in beslag te nemen.Vooral het geld wat hij in Zwitserland heeft.Want het gaat om bommngeld.

  Nu is het duidelijk dat Gilds de graf had gegraven voor de Yokohama goup maar nu is hij zelf in gevallen.

  Weten jullie het nog over de Operatie Fiscus affaire!!!!!!!!!!!

  lange leve de criminele bende van Baas Vene………


  Maak melding
 8. Snappen jullie nu waarom minister Santhoki een daadkrachtige minister is.

  Als je alleen maar omringd ben door gemeensschapsgeldvreters en slapjanussen.


  Maak melding
 9. Seki tere,

  Welke drugs van Bouterse zou volgens jou onderschept moeten zijn door de ex-minister van Justitie en politie Gilds.

  Bedoel je drugs die Nedderland via hun marine in Su hadden geimporteerd om Bouterse van drugshandel te kunnen beschuldigen. Zoals de VS ook Morales en Chaves via bedrog proberen te betichten van drugshandel.

  Het verschil met Venezuela is het Venezulaanse volk de Amerikanen door heeft en niet in dergelijke bedriegerij vanb de VS trapt, terwijl wij Surinamers de Hollanders napraten
  ook in het geval Bouterse waarbij over duidelijk is aangetoond dat Bouta niets maar dan ook niets met drugshandel te maken heeft.


  Maak melding
 10. Jullie zijn dom, wisten jullie dat die zelfde andy elke week 200 kilo cocaine weg haalde op schiphol airport, en dat hij hier miljoenen mee heeft verdiend, aaroon is onschuldig aan witwas praktijken, terwijl gilds wist wat andy deed, ga die coca zaak na, dan zal de surinaamse politie en de nederlandse justitie verstelt staan wat er dan naar boven komt. ik denk dat andy dik 20 miljoen hiermee heeft verdiend. mensen mensen toch jullie zoeken in de verkeerde hoek.


  Maak melding
 11. Heel erg jammer en een schande voor Suriname.
  Maar ja deze dingen gebeuren overal.
  Dat hooggeplaatste personen zich aan corrupitie schuldig maken, als ze in de verleiding komen.


  Maak melding
 12. Wat een schande. Niet alleen Andy is schuldig. Hij heeft ook handlangers in de VS en die zijn goede vrienden van Gilds sedert de tijd dat Derby voorzitter was van de vakbond bij de SLM. Sommige van de handlangers (Surinamers) zijn nu opgesloten ivm drug deals. Wie weet voor wie deze drugdeals waren. Ze zijn vrienden van Gilds en zijn andere vriendenkring. Derby heeft ook een rol gespeeld in de decembermoorden. Hij heeft bij de militairen geklikt om zijn tegenstanders op te pakken en te vermoorden. Waarom denk je dat hij alleen is gespaard, omdat hij boter op zijn kop had net als de militairen. Het was voor Derby dat deze mensen zijn afgemaakt. Bouterse houdt zijn mond dicht.Ik weet het wel zeker want ik was ook in het bestuur v.d.vakbond bij de SLM. (toen BPSLM in de tijd van Mungra.) Ik weet dat het altijd een oneman show was van Derby die altijd Gilds naar voren schoof. Ik bedankte uit protest over deze gang van zaken, want het was altijd ja knikken over zijn genomen besluiten. We zagen Derby pas als een CAO onderhandeling vastliep maar hij alleen kreeg elke maand een salaris van het geld van de leden voor eigenlijk niets doen. Gilds (hij sprak namens Derby)zei ook dat Derby niet bij onderhandelingen gaat zijn omdat het niet nodig was en wanneer over een impasse werd gesproken dan pas kwam Derby erbij en misschien door steekpenningen van de werkgevers werd het opgelost. Derby zei een keertje tegen me “ik moest je gewoon in de zaal laten want je maakt zijn leven in het bestuur onmogelijk met altijd vragen over het zeilen en reilen van wat er gebeurt”. Zo zie je Gilds heeft nu minder geluk dan Derby maar hij betaalt de prijs voor alle slechte dingen die Derby deed en in onschuld leefde, het slachtoffer zijn in de decembermoorden, maar hij was helemaal geen slachtoffer. Eerder een klikspaan voor de militairen. Hij zat iedereen (zijn tegenstanders) zwart te maken bij de militairen. Militairen van toen kan je hierover vertellen. Bouterse is meer man dan Gilds en Derby. Iemand anders zwartmaken door hun eigen toedoen (zijn ze goed in want ze hebben en hadden nooit blaam, ze konden geen fouten maken) van wat is gebeurd met de decembermoorden. Bouterse was er niet bij maar bij zijn vriendin. Dat weet ik 300% zeker en Gilds weet dat en Derby wist dat ook.


  Maak melding
 13. Eindelijk iemand die de was netjes buiten durft hangen.
  Ik wist wel dat mijnher Derbie nu wijlen (over de doden geen kwaadspreken) dik betrokken was bij december.
  Hij heeft toen flink “gepraat” die gewezen angsthaas.
  Dat was de enige reden waarom hij door die gedrogeerde moordende bende werd gespaard.
  De leider van die door drank en drugs benevelde moordenaarsbende begon hem als een hunner te zien omdat hij zo vlot rapte.
  En ook wisten ze dat hij nooit een boekje over het gebeurde zou open doen uit vrees voor zijn hachje.


  Maak melding
 14. in het land der blinden is een oog koning. althans dat denkt de regering vene. die ouwe garde heeft geen liefde voor het volk en vaderland. al sinds decennia weten we dat het volk niet massaal in opstand zal komen. en steeds maar slikken wat er word voorgeschoteld.

  de huidige dna voorzitter die moest aftreden als minister vanwege een justitieel onderzoek!! een ex- president die wegens vermeende corruptie vervroegde verkiezingen moest uitschrijven en zich weer verkiesbaar stelde!! een ex-guerilla als fractie leider in het dna!! een ex-leger leider die……ga zo maar door. allemaal lui die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten….de eer aan zichzelf houden?? ho maar…. die honingpot willen ze niet missen. alleen in ons geliefd suriname is dit mogelijk.

  hoe geloofwaardig en serieus moet je deze lui nou nemen. en om niet te spreken over het aantal jaren dat ze ongestoord het land blijven vernietigen en verkopen, en de zwartepiet maar naar elkaar toeschuiven.

  we zullen hier alleen maar langs de lijn kunnen (be)-oordelen en conclusies trekken.
  tis te hopen dat er eentje opstaat met een schone cv en inhoudelijk wat kan betekenen voor switi sranang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES