Kennis Instituut Surinaamse Districten op komst

0

PARAMARIBO, 4 jul – Het Kennis Instituut Surinaamse Districten, KISD, moet meer diepte geven aan de in 2004 gehouden Suriname Districtendagen in Den Haag, Nederland. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling, RO. De informatie-uitwisseling kan zo beter georganiseerd worden. Ook sluit het initiatief goed aan op de decentralisatie in Suriname.

“Het is goed dat het KISD er komt. Binnen het traject dat per district wordt afgewerkt, kunnen alle regionale bestuursambtenaren meer uitgerust worden om beter hun werk te kunnen doen”, zegt Felisi tegenover de Ware Tijd. Het KISD is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Internationaal en Den Haag in samenwerking met RO. Suriname is er klaar voor.

Er zijn vergaande afspraken gemaakt met senior beleidsmedewerker Internationale Zaken van de gemeente Den Haag, Barryl Biekman. Er wordt een geheel eigen model voorgestaan. “Het moet een instituut zijn met een Caribisch/Zuid-Amerikaanse aanpak, dat wellicht op termijn ook een belangrijk aanbod kan organiseren voor de lokale besturen in de Caricom-landen”, aldus Biekman.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.