zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname’s president woont 27ste Caricom-top bij

Suriname’s president woont 27ste Caricom-top bij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 jul – President Venetiaan is naar St. Kitts & Nevis vertrokken voor het bijwonen van de 27ste bijeenkomst van regeringshoofden van de Caribische Gemeenschap, Caricom. De bijeenkomst is ook voor Suriname één van de belangrijkste van de afgelopen jaren. Er zullen enkele zwaarwichtige onderwerpen besproken worden die van belang zijn voor de toekomst van de Caricom.

Onder meer de verdere politieke integratie komt aan de orde. “We zullen samen bekijken hoe het verder moet met de politieke integratie als basis voor de economische”, zei Venetiaan kort voor vertrek. De laatste obstakels zullen moeten worden opgeruimd, voordat sprake kan zijn van een gerichte koers. De terugkeer van Haϊti na een periode van ondemocratische bestuur, is een steun in de rug.

De aanwezigheid van de Haϊtiaanse premeir Preval, zal ook in het teken staan van de standvastigheid binnen Caricom. Er is niet toegegeven aan externe druk om de omverwerping van de de vorige regering te accepteren. “Ook de behoefte aan meer samenwerking op veiligheidsgebied zal uitgebreid besproken worden”, aldus Venetiaan. De toenemende dreiging van terrorisme en drugssmokkel laat weinig keus.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Ha ha vene, ie tja neng. Alweer op reis naar ergens on niks mee terug te nemen naar suriname. Je gaat zwaarwichtige onderwerpen besprken die belangrijk zijn voor de toekomst van caricom? Maar hoe zit het met bv de woningnood en watersnood in suriname meneer de paardenl.l?


  Maak melding
 2. Ik hoop de journalisten hem ook ondervragen over de kwestie Khan. Wij hebben hier alleen maar beschuldigingen van hem gehoord terwijl het om een doodeenvoudige zaak gaat die met een officiele verklaring kon zijn afgedaan. Als de oppositie de zaak niet had aangekaart had het volk het nooit geweten. Dan als een judas te komen zitten in het parlement.
  Prik gelijk heb je, de woningnood en watersnood zijn voor hem niet belangrijk. Wanneer zullen de mensen van Ramgoelam en Pontbuiten het beter hebben? Van deze schaamteloze onverlaten hoeft dit volk niet veel te verwachten.


  Maak melding
 3. Effe zwaarwichtige Caricom zaken besprken om met de bekende l kliek gewoon weer enkele dagen valuta (daggelden) op te strijken.

  De grondschandalen in SME met de FRONT partners zijn niet zwaarwichtig genoeg om eens drastische maatregelen te treffen zeker?

  De SME politice vertrekken eeuwig voro zwaarwichtige zakennaar het buitebnalnd en maken met het grootste gemak de SME staatskas wat LICHTER over de rug vanhet volk.

  Waarom buigt het SME parlement zich niet serieus over de vraag of men AOW-ers uit den vreemde zo zwaar moet belasten, terwijl die mensen juist door te spenderen kunen zorgen voorenige koopkracht in SME i.p.v. hen in feite weg te jagen? Waarom een buitenlandse gepensioneerde zwaarder belastendan de geldende regels voor de ingezetenen?

  Anyhow, El Venè komt met een zwaarder bedrag op zijn rekeningterug uit het buitenland.
  Een zwaarwichtige bankrekening kunnen wij stellen.

  In een land zo groot als SME (te groot voor de bevolking) kan de kleine man niet eens op een fatsoenlijke(eerlijke) wijze aan een stuk grond komen. Hoezo een beleid met visie in SME voeren?

  In SME is men goed in mooie praat, maar echt goed beleid maken kan men enkel over filosoferen.

  Hopelijkis het volk gauw rijp genoeg om eens een drastiche nieuwe keus te kunnen maken, want met al die oude schoenen (ook NDP behoort daar inmiddels toe en wij weten hoe die schoen ook loopt) zal het NOOIT wat worden in SME.

  God zij met Suriname.


  Maak melding
 4. Effe zwaarwichtige Caricom zaken bespreken om met de bekende kliek gewoon weer enkele dagen valuta (daggelden) op te strijken.

  De grondschandalen in SME met de FRONT partners zijn niet zwaarwichtig genoeg om eens drastische maatregelen te treffen zeker?

  De SME politicie vertrekken eeuwig voor zwaarwichtige zaken naar het buitenland en maken met het grootste gemak de SME staatskas wat LICHTER over de rug van het volk.

  Waarom buigt het SME parlement zich niet serieus over de vraag of men AOW-ers uit den vreemde zo zwaar moet belasten, terwijl die mensen juist door te spenderen kunnen zorgen voor enige koopkracht in SME i.p.v. hen in feite weg te jagen? Waarom een buitenlandse gepensioneerde zwaarder belasten dan de geldende regels voor de ingezetenen?

  Anyhow, El Venè komt met een zwaarder bedrag op zijn rekening terug uit het buitenland.
  Een zwaarwichtige bankrekening kunnen wij stellen.

  In een land zo groot als SME (te groot voor de bevolking) kan de kleine man niet eens op een fatsoenlijke(eerlijke) wijze aan een stuk grond komen. Hoezo een beleid met visie in SME voeren?

  In SME is men goed in mooie praat, maar echt goed beleid maken kan men enkel over filosoferen.

  Hopelijk is het volk gauw rijp genoeg om eens een drastiche nieuwe keus te kunnen maken, want met al die oude schoenen (ook NDP behoort daar inmiddels toe, en wij weten hoe die schoen ook loopt) zal het NOOIT wat worden in SME.

  God zij met Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES