zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameVoorzitter Surinaams parlement weer in controverse

Voorzitter Surinaams parlement weer in controverse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 jun – Parlementsvoorzitter Somohardjo is opnieuw in een controverse beland. Voor de tweede keer in korte tijd is een perceel uitgegeven aan een aan hem gelieerde stichting. Volgens partijgenoten zal door stichting Prowini een internaat worden opgezet voor plattelandskinderen. Studenten en personeel van twee naburige technische opleidingen hebben daar geen boodschap aan.

“De grond is ons ter beschikking gesteld door het ministerie van Onderwijs, we willen er extra studiefaciliteiten opzetten”, zegt Martin Tjin Liep Shie, docent van het Natuurtechnisch Instituut, Natin. Het instituut kan zijn bevolking van ruim zestienhonderd studenten nauwelijks aan. In plaats van de formeel voorgeschreven vijf dagen wordt er al zes dagen les gegeven.

“Uit pure nood en dan krijg je dit te verwerken, waar gaan we onze jeugd herbergen”, aldus Tjin Liep Shie. Adiel Kallan, tweede man op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling en parlementariër, kan het evenmin vatten. “Ik vind het vreemd dat het terrein is afgestaan voor andere doeleinden, ik ben diep geschokt, het is niet goed te praten.” Of hij zijn positie inzet, valt nog te bezien.

Sinds Somohardjo zich in de kijkers speelde met de omstreden gronduitgifte aan de stichting Dikin van zijn schoondochter, is er weinig gerucht gemaakt in het parlement. De oppositie heeft een interpellatievoorstel ingediend, maar met de behandeling wordt geen haast gemaakt. De gronden worden uitgegeven door het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, waar Somohardjo’s partij, Pertjajah Luhur, de scepter zwaait.

opening
Fernandes Express
BODO Party

15 REACTIES
 1. Ik vraag me af wan vene nu gaat doen. Zelf bosje heeft het niet in zijn hoofd gehaald om die twee stukken perceel te gebruiken voor andere doel einden. Die man heeft wel respect voor de school kinderen maar Vene en zijn regering zijn op jaag de school kinderen te vernietigen. Vene schrijf nieuwe verkiezing uit dan kom je geloof waardig over. Nu doe je gewoon mee en jij ben de eind verantwoordelijk. Maak NPS niet kapot.


  Maak melding
 2. in plaats dat de V.P , zijn werk nu doet zit hij de lanbouwers weer voor te liegen om op hem te stemmen terwijl de de P.L alle stuk grond aan het jatten is en Vene nog steeds zijn 70 ste verjaardag aan het vieren is en de sociale pertners met moederbond aan het slapen zijn , vak bonden en studenten gooien jullie het land plaat en ruim op het rotsooi , stuur ze naar huis , volk van suriname wordt wakker


  Maak melding
 3. Die Somohardjo en zijn kliekje zijn zulke corrupte beesten , dat ik me soms schaam als het woord Suriname ter sprake komt.
  Wat zijn deze mensen toch oneerlijk en onbetrouwbaar en dan wordt van ons verwacht dat we het land moeten helpen opbouwen, nou ik bouw maar lekker hier in nederland op en garandeer een goeie toekomst voor mijn kinderen hier..zolang mensen als brunsie, somohardjo en die corrupte VHP aan de macht zijn, zal ik me tijd nooit aan de opbouw an dit land verspillen!! Helemaal wil ik geen onderdeel uitmaken van zo een dom volk dat deze boeven weer ieder keer dit podium geeft om dit land verder uit te buiten, ik ben echt kwaad en tegelijkertijd somber over de ontwikkelingen in dit mooi land.


  Maak melding
 4. dat na typisch sranang politiek. het is altijd zo gegaan in suriname, somohardjo is niet de eerste die dat gedaan heeft.weet je hoeveel doekoe henk aron en consorten njang foe sranang.


  Maak melding
 5. En wanneer ,hebben ze het over de NPS en de VHP,ook hun hebben boter op hun kop,met domeingronden aan familie en vrienden toebedelen.En ook de partij van Brunswijk, ai mi gado jere,wat voor zaagselkoppen regeren Suriname.
  Dit hebben we te danken aan de domme massa die voor dit boeventuig stemt.
  Let maar op bij de volgende verkiezingen stemmen ze weer op dit geboefte,aan nieuwe partijen hebben ze geen boodschap.Het Surinaamse volk weet niet beter,wie dom is zal dom blijven,niet klagen maar dragen.

  Hoezo webmaster,mag de waarheid niet gezegd(getypt)worden???????????????


  Maak melding
 6. Stichting Dikin, stichting Prowini…………welke volgt????
  Somohardjo misbruikt zijn positie als parlementsvoorzitter door via allerlei stromannen- en strovrouwen aan hem gelieerde zogenaamde stichtingen op te richten met als doel zoveel mogelijk grond te krijgen.
  Dus m.a.w. Somo is zich bezig te verrijken met staatseigendommen.
  Als het aan mij ligt was Somo allang in staat van beschuldiging gesteld en gearresteerd wegens corruptie.
  Ik sta versteld dat de regering, het parlement en het volk van Suriname dit zomaar over zich heen laat gaan.
  De zoveelste nationale schande!
  En waarom onderneeemt de media geen actie om Somo aan de schandpaal te nagelen?


  Maak melding
 7. In het verleden is er ook grond uitgifte gedaan aan aanhangers van de vorige regeringen. Nu dat Somo op dit ministerie alle inzage daarvan heeft, heeft hij heel wat troeven in de hand dus niemand zal een proces tegen hem starten. Het onrechtmatig eigen maken van gronden is echt niet door Somo uitgevonden dus oeng no hor oeng blo tak wan san ow psa dat er verbetering hieraan komt


  Maak melding
 8. Aan Ken:
  Voordat je zo hoog van Bosje spreekt kan je eerst nagaan hoeveel percelen op Maretraite en Tourtonne die bestemd waren voor speeltuinen en andere recreatie doeleinden voor kinderen tijdens het bewind van Bosje verkaveld zijn?


  Maak melding
 9. wie stuurt al deze mapima boevenbendes nar huis
  volgende verkiezing stemt ons achterlijke volk weer voor deze boeven
  dit alles hebben wij te danken aan de nederlandse regering die ervoor gezorgd heeft om deze boeven in het zadel te helpen.
  de enige die dit land kan helpen is meneer BOUTERSE.
  ik hoop dat jullie ogen eens een keer open gaat achterlijken.
  lion king


  Maak melding
 10. sranang mangan somo ora ne ,…

  Somo keep on going. JIj denkt tenminste aan je volk. en dat is dapper. liever je volk rijk maken dan jezelf.

  een echte leider dus,…

  Somo for president.


  Maak melding
 11. Vene eet niet en laat liever buitenstaanders eten.

  Sardjoe Vreet niet en laat ook niet vreten. hij laat zich liefst alles aannaaien.

  Bosje: eet. en a mang e yang big time.

  Bouta: hij eet en laat eten.

  Somo: hij eet en laat eten

  coclusie: bouta nanga somo must go on


  Maak melding
 12. Zolang het corrupte monster de NPS-VHP tandem Suriname regeert zal het nooit wat worden.
  Dus verwacht geen enkele actie van deze nutteloze corrupte regering, men heeft tenslotte bij de vorige keren ook niets gedaan.

  De tot op het bot toe corrupte Parlementsvoorzitter Somohardjo enige weg is de nooduitgang naar het Grofvuil waar hij thuis hoort.


  Maak melding
 13. Mijn toekomst visie voor Parlementsvoorzitter Somohardjo is zittend tussen 2 staande leden van de Militaire Politie op een van Surinaams hout gemaakte stoel met een blinddoek om en z’n armen vastgemaakt met tae rip met achter hem 2 grote Surinaamse vlaggen want niemand is groter dan de staat.

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer kan noemen.


  Maak melding
 14. Hier zakt iedere rechtgeaarde Surinamer,s broek echt van af . Hoe is dit toch mogelijk ,er moet toch echt iets gaan gebeuren om dit geteisem een halt toe te brengen.somo moet pijn hebben van hebberigheid en ellende want als je een foto ziet van die afgetaaide en gluiperige smoel dan denk ik dat hij ook niet slaapt, omdat hij constant bezig is plannen te smeden om weer en meer te stelen van t volk. Zal me niet verbazen dat hij met bodyguards rondloopt want hij heeft zoveel op zijn kerfstok en zoveel mensen haten zijn werkwijze hartgrondig dat hij zich nooit veilig kan voelen. Dat is dan ook t enige gevoel dat hij zal hebben want als je zoveel op je kerfstok hebt en uitgekotst wordt kan t niet anders.Kondreman oen opo now , sranang gron e kari oen voe jepi seti kondre boen . Oen kan doe dati voe jagi a regering diesie gwe, bribi ini oen srefie , horie briebie en drai anoe pari a boto noso Sranang o lasi en efoe Sranang lasi dan oenoe nanga oen pikien e lasi moro.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES