Suriname’s president weet van alle gronduitgiften

13

PARAMARIBO, 29 jun – President Venetiaan wordt steeds stipt geïnformeerd over de uitgifte van domeingrond. Dit zegt minister Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer, RGB. Ook vice-president Sardjoe krijgt regelmatig afschriften van beschikkingen. De top moet dus op de hoogte zijn van het aan particulieren afstaan van gronden, die aanvankelijk bestemd waren voor scholen.

“Ik stuur een overzicht met naam en areaalgrootte en type beschikking naar beide gezagdragers”, zegt Jong Tjien Fa tegenover de Ware Tijd. Dit is zeker het geval geweest met de uitgifte van een stuk schoolterrein aan de stichting Dikin, waar parlementsvoorzitter Somohardjo mee geassocieerd wordt. Ook met de uitgifte van een ander stuk schoolterrein is niets aan de hand.

Studenten en personeel van het Natuurtechnisch Instituut, Natin, verzetten zich tegen was ze noemen ‘alweer een streek van Somohardjo’. Ook Adiel Kallan, topfunctionaris op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling en parlementariër protesteert. De NDP heeft een interpellatievoorstel ingediend. “Daarop zijn we voorbereid. Juridisch zijn er geen mankementen aan de zaak”, aldus Jong Tjien Fa.


13 REACTIES

 1. Idioot plunder het land maar leeg.Dat er juridisch geen vuiltje aan de lucht is verbaasd mij niet.

  Die arme sterveling weten niet eens te lezen en te schrijven van daar dat ze ook niks kunnen zeggen.Die zijn omkoopbaar voor een halve verrotte appel en een halve ongekookte
  ei. en Daar maken deze gasten misbruik van.

  Vene moet gewoon opstappen.Het volk moet protesteren tegen deze gang van zaken.


  Maak melding

 2. Nou nou, het is altijd vriendjespolitiek op het domeinkantoor. Ik heb in 98 gewerkt op het domeinkantoor.. wat ik niet allemaal gezien heb. Dossiers van partijgenoten van de chef( mevrouw Smelts) werd zonder handtekening met voorrang en in 1 dag behandeld. De armen uit de districten die om 7:00 uur bij het kantoor kwamen werd altijd medegedeeld dat hun dossier in behandeling was (soms wel 20 jaar). Destijd moest ik een dossier van Iwan Graanoost goedkeuren (hij zou eigenaar worden van heel west Suriname.. helaas voor hun was dit dankzij mij naar de media gelekt.. en het feestje ging mooi niet door… Nu de kwestie Somo.. die man woont aan de Leysweg en wil het perceel aan de overkant van zijn huis hebben… zo is het.. die smeerlap.. zij zullen nooit aan de armen denken .. alleen tijdens de verkiezingen…


  Maak melding

 3. Het wordt steeds doller. Verdorie, ik snap gewoon niet dat de mensen niet in opstand komen. Sla de handen ineen, leg het werk neer, ga staken, weet ik veel. Maar geef die dieven geen kansen meer om door te gaan. Ik word er zo moedeloos van….

  Juridisch zijn er geen mankementen aan de zaak. Hoe durft die vent zoiets te zeggen. Alsof dat wat zou uitmaken. De rechters zijn geen rechters, maar pionnetjes van deze dieven. Jaag al die dieven het land uit.


  Maak melding

 4. De Minister Jong Tjien Fa heeft gelijk. Als je ieder Surinamer plus de Nederlandse Surinamer een hectare geeft dan is het nog geen 1 procent. Niet vergeten dat domeingrond alleen voor Surinamers zijn. Voor Nederlandse Surinamer moet je een stichting opzetten. Of beter is, weg met de doemeingrond en zet het om in eigendomgrond. Laat iedereen een klein bedrag voor geven. Zo maakt je het volk tevreden.
  Dewanand Makhan


  Maak melding

 5. Die mensen die de grond gratis hebben gekregen in de mom van schoolprojecten, moeten die onmiddelijk weer inleveren aan de staat, indien dit onjuist blijk te zijn, met zelfs daarachteraan gevangenisstraffen indien sprake is van diefstal en fraude. Die stelletje currupte idioten hebben zelf zeker op de dievenschool, fraudeurschool en straatschool gezeten of zo. Er moet zelfs een niet omkoopbare commissie aangesteld worden om dit te controleren anders gaat onze land naar de klote voorzover dit nog niet het geval is, door zulke grote schurken, die zichzelf maar blijven verrijken ten koste van het arme volk van Suriname.


  Maak melding

 6. Ik ben benieuwd naar vene,s reactie hierop. ,t kabinet Van Balk van ellende is eindelijk opgestapt ,en dat door dat een vrouw t klaargespeeld heeft haar rug recht te houden door niet te wijken voor al die leugens waar ze mee geconfronteerd werd. Surinamers jullie kunnen dit ook ,deze regering en haar handlangers wegjagen , bundel samen zonder te kijken naar kleur en afkomst . t Is jullie land , jullie voelen de pijn, jullie weten waar en hoe de schoen wringt. Laat je niet langer koeioneren door dit gespuis dat zich regeerders noemt, terwijl ze niets meer dan ordinaire graaiers zijn. What about tien schone vingers hebben en boos zijn op JTF, ja zo ken ik er ook een paar; wie boter op zijn hoofd heeft en in de zon gat staan is domweg DOM.


  Maak melding

 7. Zolang de bevolking in sur niets onderneemt kunnen we zeggen en denken wat we willen. Uiteindelijk zijn zij het die alles kunnen veranderen.

  Maar zodra het verkiezingstijd wordt, laten ze zich een enorme rad voor de ogen draaien en gaan weer zo mak als een lam naar de slachtbank door weer te kiezen voor dieven en leugenaars.

  Nieuwe partijen willen ze geen kansen geven terwijl zij juist met vernieuwingen willen en zullen komen.

  Waarom mogen surneds niet meedoen met de verkiezingen in sur zoals bijv. de amerikanen die elders wonen dan in amerika? Omdat die dieven uit de regering in sur weten wat er gaat gebeuren. Wij hebben ze door en willen veranderingen die uitgevoerd kunnen worden. En dat gaat niet gebeuren als de bevolking niet in opstand komt. Sad…….


  Maak melding

 8. Wat is dit voor belachelijks, de bavianen leiders weten vollegdig wat er in de boom toppen zit. Maar ze zitten met hun kont op de grond an jagen achter de wijven. Van tijd tot tijd een geschreeuw en een ieder moet er van op kijken, ahahahahahaha.

  Surinamers in Ned en Sur sa op. Het is tijd voor de grote bezinning. Ons huis Suriname is voor voor de haaien.

  Het moet anders. Weg met deze nietsnutten.


  Maak melding

 9. Venetiaan is van de grootste crimineeel vansuriname, sital heeft gelijk,WAARDELOZE PRESIDENT van suriname.VENEtiaan wil de criminelen beschermen,trouwens hij beschermd brunswijk ook een crimineel .Venetiaan jij hebt gefaald,nu bedanken,en weg wezen,maar nee jij ben een dictatuur jij wil door zitten,jij hebt geen schaamte vene.


  Maak melding

 10. Wow wat een reactie (positieve) ter opkoming van de rechten van de bevolking. Lekker makkelijk aan de andere kant van de oceaan.
  Ruud mi boi proficiat dat west Suriname geen Graanoost country is geworden met als hoofdstad “Desi Town”. Hoe is Abrahams eigenaar geworden van een rijstareaal te Saramacca? Ruurd is dit jou ook bekend?
  Jong Tjien Fa doet er goed aan om de feitelijkheden transparant te maken. Wel moest Jong Tjien Fa dat dit eerder hebben aangegeven / gesignaleerd dat er iets niet pluis is met de aanvraag vooraleer hij zelfstandig (trouwens die bevoegdheid heeft hij)een besluit neemt wat politieke en persoonlijke gevolgen kan hebben.
  Vene en Sardjoe zijn schriftelijk op de hoogte gesteld van het gebeuren en spelen nu de GROTE ONSCHULD. Hadden zij kennelijk geen tijd om hun dagelijkse post door te nemen of hadden zij geen interesse omdat er niets aan kleefde of “sliepen” hun ambtenaren of HEBBEN ZIJ DIT laten SLOFFEN denkende van “ach niemand die het ziet”. Laten wij dit zo laten want mogelijk hebben wij Somo nodig.
  Het is om te huilen dat ons parlement nagenoeg volledig bestaat uit mensen met een bedenkelijk verleden en grotendeels een IQ hebben van minder dan ..!

  Somo (verkrachter)


  Maak melding

 11. wat een criminele bende die in de DNA zitten.
  ik ben gelukkig afgelopen 3 jaren in suri mogen wonen en werken. En ik ken zeggen dat ik de heren van heel erg dicht bij ken. maneer sardjoe die de hindoes verkoopt en dan onze lieve aloude crimeneel somo die achter detralies hoort te zitten. what about die poppen als gebroeders jessurun met hun fraude met medicatie materiaal,en dan hebben wij verkrachters en rovers als brunswijk die een aantal jaren terug nog geen woord nederlands kon nu plotseling de grote politicus uithangen. hoe is het mogelijk dat het surinaamse volk deze mensen steeds weer inhet zadel helpt als regeerders. Ik ben tijdens de verkiezingen als journalist werkzaam geweest dus ken ik de verhalen van corruptie op het min. van OW en de VHP cornuiten en vergeten wij de min. LVV en binnelandse zaken niet. en wie zijn er tot nu toe veroordeeld niemand noppes. allemaal gaat in de doofpot. hoe moet danzo,n land vooruit komen als de regering vol zit met plunderaars en moordenaars. logisch dat de djoeka,s vrij spel hebben in het moorden en verkrachten van voornamelijk hindoestanen. want hun grote voorbeeld (Brunswijk)zit in de regering dus kan niemand ze tegenhouoden en meneer sardjoe sluit de ene na de andere deal met meneer vene.

  mijn advies aan het surinaamse volk is kom in opstand ga de straat op leg het hele land plat anders worden jullie helemaal morsdood gemaakt voor dezeregeer periode of nog beter “kill them all”


  Maak melding

 12. Armando, ik heb heel wat gezien.. dossiers van Abrahams tot en met Sardjoe.
  Jaja, dezelfde Sardjoe die stinkend rijk is kreeg doodleuk 250 hec. in saramacca cadeau omdat hij de verkiezingscampange gesponord had…het zijn allemaal boeven die beweren in staatsbelag te handelen….keep on dreaming.. die Sardjoe had het perceel nodig voor rijstteelt…. nooit wat geworden…en misschien nog doorverkocht… zo gaat het in het droomparadijs Suriname…en er is nooit een regering op dit soort punten naar huis gestuurd. Ik vraag me af of er iemand uit de politiek dit forum weleens bezoekt… en wat deze hiervan vindt.. indien dit wel het geval is wil ik graag een reactie..

  Met virendlijke groet,

  Rudie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.