Verkiezingen in Suriname kunnen efficiënter

0

PARAMARIBO, 27 jun – De organisatie van de algemene verkiezingen zou efficiënter kunnen. Dit stelt het Centraal Hoofdstembureau, CHS, dat toeziet op het organisatorisch verloop. Er zijn enkele ingrijpende maatregelen nodig voor de verkiezingen van 2010. Onder meer moeten de per district aangestelde hoofdstembureaus beter opgezet worden.

Nu worden die nog pas kort voor de verkiezingen bemand. Dit kan liever ruim van tevoren gebeuren, “zodat kinderziektes in het desbetreffende kiesdistrict op tijd geïdentificeerd kunnen worden en er adequaat ingespeeld kan worden”, zegt CHS-voorzitter Lothar Boksteen tegenover de Ware Tijd. Ook moet vermeden worden dat stembureaus geheel bestaan uit onervaren krachten.

Ervaren stembureaupersoneel staat beter garant voor een vlotter verloop van de stembusgang. Ontevreden is het CHS geenszins, wat ook wordt aangegeven in het eindrapport, dat binnenkort wordt aangeboden aan de regering. “De verkiezingen van 2005 waren goed georganiseerd en we moeten nu kijken hoe we de zaak verder kunnen verbeteren”, aldus Boksteen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.