dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse Luchtvaart Maatschappij gaat saneren

Surinaamse Luchtvaart Maatschappij gaat saneren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jun – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, gaat saneren. Dit zegt SLM-directeur Henk Jessurun. De komende drie maanden worden doorslaggevend. Directie, vakbond en piloten zullen een overlevingsmodel uitwerken. Of er personeel zal worden afgevloeid, wordt vooralsnog in het midden gehouden. Het sleutelwoord is rationalisatie.

Die term wordt verkozen boven personeelsafvloeiing. “Het kan alle kanten op”, zegt Jessurun tegenover de Ware Tijd. Maar of het afvloeiing wordt of een inkorting op salarissen, moet nog worden bezien. Makkelijk wordt het niet, gezien de hachelijke bedrijfsomstandigheden. De SLM kampt al jaren met een personeelsoverschot, dat het aanmerkelijk snijdt in het budget.

Ook de stijgende brandstofkosten spelen mee. Er wordt daarom overwogen de Boeing 747-300 van de hand te doen en een kleiner toestel aan te schaffen. De Boeing is net terug van reparatie op Schiphol en wordt nu weer regulier ingezet. De liberalisatie op de Mid-Atlantische route noopt ook tot een nieuwe bedrijfsstrategie. Jessurun gelooft toch nog in een voorspoedige toekomst.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

47 REACTIES
 1. Ik sta er helemaal niet vreemd van tekijken van de chaos die er heerst bij de SLM.Het was 25jaar geleden al een zooitje met vertragingen en kapotte toestellen en dat is tot de dag van vandaag nog niet verandert.Heel leuk hoor zo’n eigen Surinaamse luchtvaartmaatschappij en die 747-300 ziet er fantastisch uit maar ik zal er nooooooit mee reizen.Als ik de oceaan over wil doe ik dat op een betrouwbare manier,en dan maar iets meer betalen.Wil met droge voeten en optijd op de plaats van bestemming aankomen.

  Cliff


  Maak melding
 2. Beste mensen,
  Mischien hebben ze het wel door dat het toestel bijna of niets waard is en wellicht binnenkort in de atlantische oceaan neerstort, het nu van de hand te doen.
  Maar aan de andere kant hebben Lachmising en consorten bij de aankoop toch aardig wat in hun zakken kunnen steken.
  Nederlanders van Suri. afkomst laten jullie de slm een keer voor enkele maanden links liggen en gaan jullie ergens anders op vakantie, dan zullen die MAPIMA’s hun lessen leren.
  hoop dat het toestel met die Orang Oetang ( Venetiaan) neerstort.


  Maak melding
 3. Het is nog de vraag of de sanering bij de SLM zal leiden tot een betere efficientie.
  SLM directeur Jessurun noemde een aantal saneringsgebieden in het artikel.
  Bij de SLM moet er ook een sanering plaatsvinden van de overdreven (negatieve) invloed die de politieke partij SPA van wijlen Fred Derby( in leven voorzitter van de BP-SLM, voorzitter van de SPA en voorzitter van de vakcentrale C-47), hebben op het bedrijfsgebeuren bij de SLM.
  Het is publiek geheim dat de hogere vakbondsmensen en politieke toppers van de SPA het voor het zeggen hebben bij de SLM en niet de directie.
  De drie-eenheid SPA,C-47,BP-SLM houdt de directie van de SLM nog steeds in een verstikkende wurggreep, die elke sanering vooral op personeelsgebied, met al haar ten dienste staande middelen zal tegenwerken.
  De vroegere SLM directeur Ronny Calor, tegenwoordig president-commissaris van de SLM, is een prominent partijlid van de SPA.
  En ex-minister Siegfried Gilds, partijtopper van de SPA en C-47, was vroeger hoofd personeelszaken bij de SLM.
  En tenslotte is Fred Derby’s zoon, Ewald Hensius, directeur van de SLM in Nederland.
  Daarom geloof ik helemaal niet in de personeelssanering.
  By the way: die zogenaamde liberalisatie die moet leiden tot lagere ticketprijzen op de mid-atlantische route is gewoon een fabel.
  Want volgens het radioprogramma Zorg en Hoop heeft SLM directeur Henk Jessurun gezegd dat de prijzen van de tickets helemaal niet zo goedkoop zullen worden vanwege de stijgende brandstofprijzen.
  Volgens Zorg en Hoop zal Martinair slechts een euro goedkoper vliegen dan de SLM en de KLM.


  Maak melding
 4. wat ik kwijt wil is het volgende,de mensen die hopen dat het vliegtuig neerstort is dat ik niet voor ze hoop dat er ook een dierbare van ze aanboord zit,want anders zal je in het vervolg wat verzichter zijn met je uitspraken.wie dierbare verloren hebben en ook misschien nog een vliegramp van heel dichtbij heeft meegemaakt en een beetje gevoel voor mensen leed heeft zal nooit zulke uitspraken maken,ongeacht wat voor mening je hebt tav het reilen en zeilen binnen de slm.ook ik ben ooit in dienst geweest bij de slm en ook ik zacht die bui hangen (lees opensky waar de slm niet tegen op kan)ik heb de slm netjes verlaten.wat tav v/d slm kan zeggen is, als ze willen overleven, is afvloeing een v/d eerste optie en men moet ook nog heel wat bedrijfs auto’s die overwegend prive gebruikt worden van de hand doen,ook moet men het overvracht verkeer wat strenger in de gaten gaan houden want de slm loopt dagelijks duizende euro’s mis op die manier,ook de snoep reisjes voor vriendjes en vriendinetjes moet men onmiddelijk stoppen er moet een efficente bedrijfs voering gepleegt worden op basis van aantal werk uren per dag (letterlijk en figuurlijk werkuren)en niet zoals het nu gebeurt het raad van bestuur (lees politieke vriendjes v/d regering) mag van mij ophouden te bestaan ze vreten de slm letterlijk kaal en of moeten de heer H .jesserun meer werkruimte gunnen want henk is al jaren voor een afvloeing van het overtollig personeel, wat ik verder weet is dat de afgelopen tijd heel wat mensen zijn vertrokken,meestal zijn dat ook gekwalficeerde mensen die de slm vooral momenteel hard nodig heeft.maar ook die mensen waren het beleid zat van menneer lachmising,dat die boeing een miskoop was weet ieder idioot maar hij had een stinkende trots en heeft de slm dieper de daal in laten zakken en nu vreet hij de slm verder kaal via zijn vrouw die het vracht en schoonmaak v/d vliegtuigen afhandeld,er was maar een die altijd voor schreeuwde afvloeing dat was henk maar de bond die zelf een groot leger niets nutters heeft binnen de slm heeft het altijd tegen gehouden ook via de politiek.de einge wat ik hoop is dat het de heer henk jesserun nu lukt om de slm tot een stabiel en concurend bedrijf te maken door kei harde maatregelen te treffen en dat de bond en de politiek hem met rust laat de. slm mag niet meer gebruikt worden als uitkering instantie van politieke vriendjes en vriendjes van C47 als de slm rendabel wil draaien moeten ze helemaal losgekoppeld worden van de SPA en NPS.


  Maak melding
 5. Beste mensen,
  Mischien hebben ze het wel door dat het toestel bijna of niets waard is en wellicht binnenkort in de atlantische oceaan neerstort, het nu van de hand te doen.
  Maar aan de andere kant hebben Lachmising en consorten bij de aankoop toch aardig wat in hun zakken kunnen steken.
  Nederlanders van Suri. afkomst laten jullie de slm een keer voor enkele maanden links liggen en gaan jullie ergens anders op vakantie, dan zullen die MAPIMA’s hun lessen leren.
  hoop dat het toestel met die Orang Oetang ( Venetiaan) neerstort.

  raja

  Reactie op raja
  dit kan je niet MAKEN OM TE ZEGGEN DAT HET BINNE KORT IN DE ATLANTISCHE OCEAAN ZAL NEERSTORTEN IK KAN NIET GELOVEN DAT IEMAND DIT ZEGT
  nou als je dat toch zegt he hoop ikl voor je dat een van je familie leden op die vluhct zitten damzssssssssssssssssssssssssssssss mens heb je niets beters te melden hou je BEK dang dicht met KA


  Maak melding
 6. Pedro, je hebt helemaal gelijk, goed gezegd!!!

  SLM is een Staats bedrijf en inderdaad de directie van de SLM zijn gewoon pionnen die voor de regering werken en hebben het gewoon niet voor het zeggen.

  Dus wees boos op de Surinaamse regering!!!

  SERGIO


  Maak melding
 7. Hallo Surianame,

  Ik heb belangstelling voor jullie vliegtuig SLM- boeing 747.
  Maar waarom staat er in de advertentie
  T.E.A.B. wat betekent dit?
  En bovendien ik wil het wel kopen maar zonder automatische piloot want wij hebben uitstekende Togoleze piloten.

  Met vriendelijke groet,

  Asungu-gwabe
  Minister van Transport van TOGO.


  Maak melding
 8. Zie rechtsboven advertentie van martinair.nl Vliegprijzen naar suriname, ik heb gekeken naar de prijzen ervan maar die zijn bijna hetzelfde als van de klm en de slm, we worden gewoon genaaid. Niks zal veranderen alles blijf hetzelfde. Waar het eerst een monopoly was tussen twee zijn er het er nu 4 maatschappijen die waarschijnljk onderlinge afspraken gemaakt hebben. Ik geloof er niet meer in helaas.


  Maak melding
 9. Geachte minister van transport van Togo, beste Asungu-gwabe,
  T.E.A.B. betekent tegen elk aannemelijk bod. Dus pak uw kans koop dat ding voor een beefjacket en een kokosnoot, verwijder de automatische piloot en laat uw bekwame piloten dat ding vliegen. Togo zal er veel plezier mee hebben. De nieuwe naam van die kist?
  Togo Force One.
  Goede vlucht


  Maak melding
 10. verkopen die toestel. doe alleen de afhandelingen op zanderij en laat meerdere luchtvaartmaatschappijen naar Suriname vliegen. dan zal het zeker geod gaan.


  Maak melding
 11. Sanering bij de SLM staat gelijk aan het naar huis sturen zonder geld van de gehele direktie en de raad van commissarissen.
  Hoe lang was het reeds bekend dat de midatlantische route opengegooid zou worden en dat er adequate maatregelen genomen zouden moeten worden om de continuiteit in het voortbestaan van de SLM te garanderen?
  De wijsneuzen hebben tegen betere adviezen in ervoor gekozen om een vliegtuig aan te schaffen dat alleen voor ellende zorgt.
  Er zijn alleen maar foute keuzes gemaakt, dus moeten er consequenties getrokken worden.
  Binnen de organisatie en het personeelsbestand van de SLM stikt het van mensen die op basis van vriendjespolitiek erbij gehaald zijn. Zelfs in tijden waarin het financieel slecht ging en er geen vacatures waren.
  En het is niet onwaarschijnlijk dat nu misschien juist diegenen die daadwerkelijk iets voor de maarschappij kunnen betekenen eruitgegooid zullen worden.


  Maak melding
 12. Als meneer jesserun ballen heeft tussen zijn benen,laat hij alvast beginnen en nu direct met de afschaffing van de v.i.p.en de vrienden en families tickets die dagelijks gratis vliegen en onnoemelijk veel bagage meenemen..

  Als betalende passagier mag je 25 kg. meenemen en wat tjoekoe 10 kg extra..

  Ik zou echt respect hebben voor die meneer als hij dat kan doen.. Onmiddellijk afschaffen alle gratis tickets,dat levert een heleboel aan inkomsten..


  Maak melding
 13. Ai prik je hebt me door.

  Je hoort lichaam hoor ( ie yere sking)
  Je brengt het hoor ( ie tjaring)
  groetjes van de minister van Yogo

  A. de Pree


  Maak melding
 14. Het gelul over neerstorten van het toestel moet ophouden. Het is leuk om kritiek te geven op een situatie, maar vergeet niet dat ieder surinamer een familielid aan boord heeft van ieder vliegtuig die naar su gaat.

  Zelf de personen die denken en misschien hopen dat dit toestel neerstort hebben mensen die ze zullen missen als het echt fout gaat.

  Dus mensen wees kritisch maar denk verder dan je neus lang is.


  Maak melding
 15. Citizens from 76 nations don’t need a visa to enter Dominican Republic

  One of the paragraphs sent to Immigration also notes that a tourism card is not required for people born in Dominican Republic, regardless of the acquired nationality.

  (Source: Dominican Today)

  Het schijnt dat alle ontwikkelings landen het belang inzien om hun banden aan te halen met hun ex-landgenoten. Behalve suriname natuurlijk daar hebben ze leiders die hun mensen naar de afgrond leiden.
  Jullie bij de slm hoeven je heel gauw geen zorgen te maken over een luchtvaart maatschappij. Ik ga met een heerlijke vakantie terug naar Jamaica en het is goedkoop ook.


  Maak melding
 16. Beste Raja,

  Ik zie dat je een achterlijk persoon bent.
  Waarom zeg je nou zoiets over, neerstorten van het vliegtuig.
  en wat nou als jij of jouw familieleden erin zitten???
  Je weet toch dat het een heel gevoelig onderwerp is bij de Surinamers en natuurlijk voor heel Suriname.

  Ik weet zeker dat jij zo’n persoon bent, die hier op de site doet alsof je heel wat bent en verstand van zaken hebt, maar in werkelijkheid ben je geen moer.

  Ik heb een advies voor je: Rot alsjeblieft op en zoek een doel in je leven.

  O ja de grootste MAPIMA dat ben je toch echt zelf.


  Maak melding
 17. suriname failliet/slm failliet/venetiaan failliet/chinezen rijk/hindoestanen failliet/creoolen failliet/javanen failliet/boslandcreolen door overstroming ook failliet/surneds niet welkom/ en ga zo maar door…….


  Maak melding
 18. Het schijnt dat sommige mensen niet kunnen zien of horen dat suriname een vliegtuig heeft gekocht. het is waar dat ze een rommel hebben gekocht. men zegt een ezel stoot zich niet twee keer aan de zelfde steen, maar het schijnt dat de surinamers dat wel doen. als je iets koopt, koop nieuw dan heb je iets goeds. er zijn zoveel vliegtuigen die men kan laesen. ze hebben zoveel goede banden met de chinezen die als mieren rond lopen en als paddestoelen opreizen. die kist moet gewoon verkocht worden en leas een. surinamers moeten nu een gerichter gaan denken en kosten besparend gaan bedrijven, maar ze laten de politiek altijd een vinger in de pap steken. Mr. Jessurun u mag gewoon saneren, want u hebt veels te veel mensen in dienst. als een groot bedrijf in nederland het ook kan doen waarom kan jij dat niet. laat de politiek barsten. ik weet dat u het kan en ga zo door. je zal veel kritiek krijgen maar het is om een surinaams bedrijf die al jaren is te redden.


  Maak melding
 19. Het wordt tijd dat air-surinam zijn slag slaat..
  Komop radja laat je eigen vliegtuig nu opstijgen en touch-down maken op zee zoals je slm toewenst..
  Universel-air waar blijft die nou uit guyana waarvan jij alle papieren bezit en rechten..of is het puur haagse-bluf..


  Maak melding
 20. beste mensen,
  die meneer Jesserun van de slm, zal en gaat geen “MOER” saneren en let er wel op dat hij ook zijn zakken aan het vullen en na een paar jaren is hij dan verdwenen en komst er een ander voor in de plaats.
  Lachmising is toch weg gegaan nadat hij flink aan commissie heeftverdient van de klm voor de aankoop van dit toestel en kijk maar verder.
  binnen de ambtelijke apparaat zou men jaren ook gaan saneren, maar wat is er van terecht gekomen??
  denk maar aan de spookambtenaren sinds de tijd van BAUTA , die ook wat aan wou doen, maar helaas!!!!!!!!!!!!!!!
  Waar zijn al die miljarden aan ontwikkelingshulp gebleven ???
  allemaal in de “REET “van Ventaiaan en anderen en nog steeds gaat men verder.
  en bij de SLM zal het ook zo blijven.
  denk verder aan se SML, SMSW en al die andere nutsbedrijven.
  “ER GAAT IN SUR. GEEN MOER GEBEUREN”,


  Maak melding
 21. Is Mr. Jessurun ook niet door diezelfde politiek daar gezet? Buitendien zal er altijd een probleem zijn als je iemand die in een bedrijf is opgegroeid maakt tot direkteur. Hoe moet zo iemand gaan saneren? Het beste zou zijn iemand van buiten(buiten de SLM) te halen voor een bepaalde tijd en hem de opdracht te geven het bedrijf gezond te maken. Van deze lamlendige overheid met Venetiaan aan het roer hoef je echt niet veel te verwachten. En dan te bedenken dat de overheid de enige aandeelhouder is. Nu is het een gevecht binnen de Frontpartijen om de raden van commissaris. Dus er komen weer nieuwe spelers bij die ook weer geaccomodeerd moeten worden en dus ook weer vrij mogen reizen. De oude hebben dat voordeel al. Fred Derby en de SPA hebben dit bedrijf helemaal verziekt. Dus als je het mij vraag komt het nooit meer goed bij de SLM.


  Maak melding
 22. ha ha ha had jullie toch gezegd, dat er niks gaat veranderen, sur wil niet veranderen, die schurken moeten in de gevangenis, er moet een andere regering komen om dit te veranderen, maar ja allemaal zijn schurken, wat jammer.


  Maak melding
 23. Aan Raja of wie dan ook:(dit is positief bedoeld):
  Zoek maar een donkere plek waar niemand je kan storen en ga tot meditatie over. Denk maar aan wat jullie zelf voor je volk kunnen betekenen. Misschien kunnen jullie daarmee de hele waas aan negativiteit van jezelf wegzetten.

  Kritiek geven we, maar dan moet het opbouwend zijn. Daar bereik je heel veel mee. De ontwikkeling van het land heeft er h veel baat aan bij. De nieuwere generaties gaan je heel erg dankbaar zijn.

  De SLM moet er zijn. Het is een deel van onze nationale trots. Er moet alleen de juiste beslissingen genomen worden om het bedrijf gezond te maken.
  Tan boeng


  Maak melding
 24. Wat een niveau en wat een kennis. Weet Pedro niet dat de broer van Brunswijk Pres. Commisaris is van de SLM, neen? en weet de rest van de mensen niet dat de Boeing die jullie afbranden mensen naar Turkije vervoert en dat ze hier niet had mogen landen als het een ondeugdelijk toestel is? Waren het niet kleinen maatschappijen die vanaf Brussel mensen vervoerden en die hun job hier verloren want de directie had de rekeningen niet betaald. Surinamers maken de dingen kapot door hun gedrag en hun gebrek aan steun aan alles wat er in die samenleving gebeurt. Raja om te zeggen dat het vliegtuig moet neerstorten is misdadig en slecht, waarom omdat de tarieven hoog zijn en jij niet op alle momenten een retourtje kan kopen of omdat een familie van uit de directie of zo daar bij SLM is gebumpt? Jullie zeggen zoveel dingen maar alles is gebaseerd op mofo korantie en roddel. Laat je informeren dan weet je het ook maar dit is zo kenmerkend voor alles wat rot en slecht is aan Suriname.


  Maak melding
 25. na zondag vertraging is de vlucht nog niet vertrokken, hij moest al 15 uur weggaan, balen hier, nooit meer slm, klm is al weg.
  ze kunnen echt niet goed plannen, nu mag de slm wel verdwijen, genoeg balazerij. kan niet het beste meer hopen.

  bedi


  Maak melding
 26. SLM nationale trots???????laat me niet lachen.SLM is een en al ellende.Tja als je nooit naar Sur vliegt en het toestel alleen van tv kent is ie idd heel mooi.Onze eigen b747-300 in de nationale kleuren!!!.Maar ga eens vragen aan die duizenden gedupeerden die weer eens zwaar bepakt voor niks op Schiphol hebben gestaan of op JAP.Trieste bedoeling.Ook 25 jaar geleden toen Sur. zonodig trosjes ouwe dc8/55/super63 inhuurde en/of kocht was het al een troep.Kapotte vliegtuigen,vertragingen,vriendjes politiek,oneenigheid met het personeel waardoor uiteindelijk de grote ramp werd veroorzaakt.( Inhuur van gepensioneerde Amerikaanse trapvliegtuigpiloten).En vandaag de dag is niet anders.O.k ze hebben nu wel dan goed gekwalifiseerde piloten maar als SLM passagier heb je weinig rechten en ze behandelen je als “niet correct” als er heeeeeel per ongeluk weer eens een vlucht uitvalt,wat eigelijk bijna nooit gebeurd.Ik wens niemand een vliegramp toe,maar ga het ook niet opzoeken.Vermijd de SLM als je leven je lief is.Ik baal ervan als ik mijn moederland Suriname afkraak want het is een schitterend land,maar als men over de SLM begint,denk na, je stapt toch ook niet in een lekke boot de oceaan over.


  Maak melding
 27. Natalia, ik ben niet op de hoogte dat de broer van Ronnie Brunswijk president-commissaris van de SLM is.
  Ik volg het nieuws over Suriname op de voet via allerlei kanalen.
  Ik zal het natrekken.
  Overigens Natalia, je info zou kunnen kloppen, want ik was verbaasd te hebben gelezen in een artikel dat Leo Brunswijk persoonlijk op inspectietour was in hangar 14 van de KLM, waar de SLM Boeing 747 in reparatie was.
  Toen dacht ik bij mezelf: What in the world was Leo Brunswijk doing in hanger 14?


  Maak melding
 28. Oja vergeten tevermelden.Ik zag onze nationale trots vanmorgen rond 10uur weer bij een hangar op Schiphol-oost staan.Weer panne of krijgt ie nieuwe ventieldopjes?????Dacht dat ie nu wel ff non stop heen en weer zou vliegen om de wachtende passagiers weg te brengen maar hij staat er weer aardig werkloos bij.


  Maak melding
 29. het is spijtig te horen dat bij zoveel kennis , het niet mogelijk is zakelijke beslissingen door te voeren. na 25 jaar wil men het personeelsoverschot aflaten vloeien. ik denk dat de heer jessurun geen verstand van zaken heeft net als zijn top team van managers. hoe kan het zijn dat er zoveel vraag is naar tickets ondanks de hoge prijzen(in het verleden helemaal)dat men dan nog de boeing van de hand wil doen vanwege de kosten…. ben ik nou gek ,of kan men in suriname geen link leggen naar andere kosten, waar men ook geld aan uitgeeft en die totaal overbodig zijn. en hebben onze top managers in suriname zo lang nodig zakelijkebeslissingen te implementeren? nee slm ongelovelijk zo chauvinistisch en inkapabel kan toch niemand zijn?


  Maak melding
 30. Het is op internet vrij gebruikelijk om van alles te spuien en te roepen want niemand kent je, en niemand weet dat jij diegene bent die zulke onzin uitkraait. Pedro, het is reeds weken bekend van Brunsie en ook wie hij is, en waarom hij Pres Comm is geworden.Zoals men zei (dat was de lezing van zijn partij) was hij ingeneur (ing) en was daarom capabel genoeg om bij de SLM de zaken te regelen. Ik weet niet waarom mensen zo raar reageren op de SLM. Varig Brazilie is failliet en ook maatschappijen in Amerika staan op de nominatie. Om te zeggen dat die kist niet goed is vind ik onzin want dat is niet waar, en ik vlieg er rustig in . Per slot van rekening is Ata Mungra er niet meer om hoogbejaarde piloten achter de stuurknuppel te plaatsen met alle gevolgen van dien, alleen omdat hij flink wat paisa ving als die mannen werkten. En Ata was niet van de SPA maar van de VHP en zoals jullie weten is hij bijna 15 jaar directeur van de SLM geweest.


  Maak melding
 31. Beste Suriname,

  Ik wil heel graag jullie nationale trots overkopen maar jullie reageren niet.
  De gele kleur hoef je niet te verwijderen want wij hebben ook de kleur geel in onze vlag. Er stond in de krant T.E.A.B. maar ik heb zo vaak al geboden maar suriname reageert niet.
  Ik hoor nader van u.

  Asungu-gwabe
  Minister van Transport TOGO


  Maak melding
 32. Hallo hier eens even een reactie van iemand die geen Surinamer is maar een Nederlander.
  Jongens jullie hebben zo,n mooi land en we weten allemaal dat er dingen niet goed gaan,maar dat is bij jullie in Suriname, maar ook in Nederland.

  Wel kunnen we zeggen dat Nederland,een land met zoveel kennis, in wegen bouw,bruggen,huizen noem maar op Surinamer wel eens een beetje meer mag helpen,jullie zijn onafhankelijk,of het nu goed is of slecht laten we in de midden.
  één ding kunnen we wel zeggen dat Suriname het enigste land is waar de Nederlandse taal hoog in het vaandel staat, het enigste land in de wereld waar een Nederlander zijn eigen taal kan spreken, en zich 100% thuis voeld,
  met zijn allen moeten we één zijn en proberen
  Suriname op te bouwen zodat een ieder trots kan zijn, en die mogelijkheid is er zeker aanwezig.,op regerings niveau hoeven wij het niet te doen maar als mensen onderelkaar kunnen we veel meer alleen het wordt eens tijd dat wij als burgers ons niet bemoeien met politiek,hierover raken we nooit uitgesproken,niet in Nederland en ook in Suriname niet.
  Het wordt eens tijd Suriname eens tegenover
  nederland in een goed dag licht te plaatsen
  met een grote promotie van Suriname,zodat alle burgers de andere kant kunnen zien van Suriname, de gastvrij heid, gezelligheid,
  ,natuur noem maar op jullie hebben een land om trots op te zijn,jullie zijn van alle nederlandse colonieen het enigste land waar een nederlander welkom is, en niet alleen zijn portemonee.
  Om even terug te komen op de SLM.
  Natuurlijk weten we allemaal dat er teveel mensen moeten leven van die éne kist, vroeg of laat gaat dit fout, nu met de verwachte concurentie gaat men anders denken, alleen had men dit al jaren eerder kunnen aanzien komen.
  Over het toestel hoeven we niet moeilijk te doen, het is een luchtwaardig toestel, die 100% in orde is, omdat hij iets ouder is is hij meer onderhoud nodig, maar dat wil niets zeggen over de kwaliteit van het toestel.
  Voor Suriname zou het goed zijn dat er nog een tweede maatschappij bij zou komen, die ook op de route zou gaan vliegen, en eventueel op meerder route,s, dan zou de SLM een beetje steun hebben zonder dat is in deze tijd bijna niets meer mogelijk.
  Dat Martinair gaat vliegen drukt de prijzen niet dit was al maanden bekend, en hoelang houd men het vol gezien het potencieel dat vliegt.
  Om een nieuwe maatsschappij neer te zetten waar hij ook vandaan komt is zeer moeilik omdat suriname al een onbegrijpelijke borg vraagt om te mogen landen, voor een nieuwe maatsschappij terwijl je mag verwachten steun te krijgen vanuit Suriname.
  Natuurlijk is het mogelijk en zelfs op korte termijn te vliegen, maar dan zal je wel alle steun moeten hebben van de Surinaamse mensen die naar suriname willen vliegen, als die garantie er zou zijn dan is vliegen geen probleem, .
  Ik kan jullie zeggen dat wij in het verleden al veel onderzoeken hebben gedaan met de mogelijkheden, en die zijn er, maar om alle op te starten zul je vanaf de eerste vlucht een volle bezetting moeten hebben, en wel voor een periode van 8 weken , het gaat dus om ongeveer 6000 personen die hun fiat moeten geven om te vliegen op papier en bereid zijn 50% van hun ticket 3 maanden voor vertrek te willen voldoen en het restand
  4 weken voor vertrek, dan zijn er grote mogelijk heden.
  Het zomer seizoen staat voor de deur en dan is het niet meer te realiseren, je krijgt nu geen 6000 mensen meer op de been. de eerst volgende mogelijkheid zou zijn rond de kerst, als er rond die tijd net zoveel mensen willen vliegen en nu willen boeken, en een kleine aanbetaling willen doen van ongeveer 50 Euro p.p. dan is het vliegen een feit en een mogelijkheid,het mooiste is een club op te richten van alle mensen die van en naar suriname willen vliegen,
  Het is wel zo dat de prijzen voor vliegen onderdruk staan door de brandstof, maar vliegen voor een bedrag vanaf 599 euro incl alle kosten zijn zeker mogelijk .


  Maak melding
 33. Herman, doe aub normaal,weer zo 1 die zijn identiteit verloochend,jj bent geen Nederander juh,zie je typstijl,hahahahaha een Nederlander kletst zo niet,wannabe nederlander.Echt een zielepoot ben je.

  Wanneer zal dat geschieden baja, saneren van de SLM???? Of wordt het volk weer op het verkeerde been gezet????


  Maak melding
 34. slm heeft een nieuwe manier gevonden om de tekorten an te zuiveren:november 2006 retour Nederland-Suriname via KLM 629,euro
  Nederland-suriname via SLM 1720,euro


  Maak melding
 35. Vlieg dan Martin-Air,Amsterdam-Paramaribo va 05-11-2006 tot 05-01-2007 inclussief €715.-
  En dat is geen grap,ik heb reeds geboekt, alleen moet jezelf voor je visum zorgen.


  Maak melding
 36. Hey Herman har a ka dang weet je, jullie voelen jullie thuis in ons land die jullie geplunderd hebben en wij voelen ons door jullie gedrag tegenover ons nietthuis in Nederland die ons geplunderd hebben en nog steeds wilt profiteren als het goed gaat met SU en slecht met jullie want de medaille is zich aan het keren Nederland is hard op weg een derde wereld land aan het worden als het zo langer door gaat daar en Su kan alleen maar beter worden.

  Inderdaad ja in SU zijn er veel mensen die jullie taal beter spreken dan jullie zelfs op het hoogste niveau en tja toch die inburgeringswet.

  Dan zouden ze in SU ook voor jullie moeten doen,jullie kwamen ons land in,jullie moesten inburgeren in SU,jullie moesten ons taal spreken en zich aanpassen aan ons,hetzelfde wat jullie Pimmetje zei en waar jullie allemaal in jullie handjes klapten of niet?

  En kom me niet zeggen dat niet iedereen zo is want niet elke Surinamer slikt bolletjes maar wel elke Surinamer wordt vernederd op Schiphol dus lul niet.

  We zijn zeer zeker trots op ons mooi land dat hoef je ons niet te vertellen.
  Beter begin je te vertellen wanneer we ons in Nederland thuis kunnen voelen en overal onze eigen taal kunnen praten zonder dat we worden nagekeken of we ruimtewezens zijn.

  Nu zeg je Suriname was een kolonie maar als het om die AOW regel gaat en dat er mensen gekort worden omdat ze niet lang genoeg in NEderland hebben gewerkt en de jaren dat SU van NL was niet er bij mogen optellen praat je anders.

  Dus beter ga je ergens anders je verhalen vertellen,het enigste kolonie waar een Nederlander welkom is dang aan wie ligt het aan die Nederlander of aan die kolonies.

  Ik hoop dat de tijd zal keren en dat het voor jullie moeilijk word om zich daar te vestigen want in Nederland worden we als criminelen gezien dus wat moeten jullie daar tussen.


  Maak melding
 37. ja, martinair gaat van schiphol naar Barbedos en dan Paramaribo en weer naar Schiphol…de reistijd wordt minstens 4 uur langer….
  Tui(Arke) gaat zelfs via Mexico..op heen of terugreis…duurt dus nog veeeeeel langer…Tussenstop is nog niet mogelijk..
  AI, waar is die tijd gebleven dat NED en Sur zoveel samen deden…Hoe langer SuR er alleen voorstaat is ’t klagen, kommer en kwel. Niet wijzen….zelf doen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES