Drugsverkeer intensief aan Suriname’s westgrens

7

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 26 jun – De handel in drugs aan Suriname’s westgrens is zorgwekkend intensief. Dit stelt de plaatselijke politie. Er is een flink aantal drugshaarden, die merendeels betrokken zijn bij doorvoer vanuit buurland Guyana. De in maart in beslag genomen honderd kilo cocaϊne bij een brandstofopslagstation is slechts een voorbeeld.

Vermoed wordt dat er veel meer drugs omgaat in en rond Nickerie. “Er is ook een open grens: Suriname met Guyana en Guyana met Venezuela. Wij weten niet wie en wat het land binnenkomt”, zegt de plaatselijke politiecommandant Kenneth Bruining tegenover de Times of Suriname. De honderd kilo cocaϊne was bestemd voor doorvoer, maar kon niet verplaatst worden naar Paramaribo.

Dit lag voornamelijk aan toegenomen wegcontroles van de politie. Het mag er dan beroerd uitzien, opgeven doen de autoriteiten niet. “Het is een kwestie van tijd om toe te slaan en de criminelen aan te houden”, aldus Bruining. De haarden zijn al in kaart gebracht. Bruining is onlangs aangesteld om een eind te maken aan wat minister Santokhi van Justitie & Politie ‘bedrijfsblindheid’ heeft genoemd bij de politietop in Nickerie.


7 REACTIES

 1. Zolang het monster de NPS-VHP tandem Suriname regeert zal er niks daadwerkelijk ondernomen worden aan de westgrens.
  Die corrupte parlementariers verdienen er uiteindelijk aan.


  Maak melding

 2. corruptie is bljvend, heb je overal. vraag is in welke mate en de manier waarop. Holland ,relatief bekeken ,is corrupter.
  Landverraders zien dat niet!


  Maak melding

 3. waarom maakt iedereen zich zo druk om drugs, geef het gewoon vrij dan waren er al een hoop problemen minder, men gaat toch ook niet alle tabaksfabrieken onderscheppen die er zijn….daar gaat nog meer geld in om als in alle drugs bij elkaar, nee deze wereld zit krom in elkaar.


  Maak melding

 4. Deze regering zijn gewoon boeven en corrupt !

  deze regering zijn drugdealers en visumdealers .

  Vooral de mensen van BUZA (buitenlandse zaken ) die dealen visum met de chinesen .
  brunswijk krijgt 15 + 60 visum voor de chinesen .
  En getekend door Boekstaaf en Vijent .

  Hoe is dat mogelijk ??
  Terwijl de chinesen bang zijn voor de djoeka`s ??
  toch is het mogelijk dat Brunswijk een referend is van de chinesen !!!!!

  Zo zie je maar hoe ze hier werken en hoe corrupt ze zijn .

  Per kop ontvangen ze 2000 dollars (U$)
  Moet je maar zelf berekenen hoeveel Lonny heeft verdiend voor die visum gedoe !!!
  Boekstaaf en Vijent eten flink mee .

  Sarie met ons land .


  Maak melding

 5. en what about santhoki zelf…zijn leider en zijn coalitie-genoten?? integer overkomen en achteraf vriendjes voorzien van speciale diensten op zanderij en bureau keizerstraat…als suriname eens wist dat zelfs de beste van de zogenaamd beste verloren is…..dàn pas zal er iets gaan rollen…is het niet? suriname , drugs en corrupte politiek: NPS en VHP rule it!!! TIJD VOOR VERNIEUWING……ik zeg niet dat alles ok is aan de NDP…maar voorbij bouta…zit er véél vernieuwing in en de ware geest van jong en vlijtig EERLIJK suriname……. go on! zorg nu eens voor een echte verandering……ik ben oud …maar ons land heeft een politieke revolutie nodig!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.