zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet energiecontracten opnieuw bespreken

Suriname moet energiecontracten opnieuw bespreken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 jun – De Energiecommissie heeft de regering geadviseerd om te opniew te gaan onderhandelen over de verplichte levering van energie door multinational Suralco. Dit meldt de Ware Tijd. Gebeurt dit niet, dan zal de staat onder de huidige marktomstandigheden na juli 2009 dubbel zoveel moeten betalen voor de geleverde energie.

Suriname moet dit niet zonder meer over zich heen laten gaan. Volgens contract moet jaarlijks ruim zeshonderd Giga Wattuur aan de staat geleverd worden, waarvan ruim driehonderd gerelateerd is aan de aardolieprijs. Volgens de commissie is de energie haast volledig afkomstig van de waterkrachtcentrale te Afobaka, maar brengt Suralco een aanzienlijk deel als “thermisch” in rekening.

Dat is zoveel als boerenbedrog. Ook met Rosebel Goldmines moet weer onderhandeld worden over aanpassing van de kWh- prijs. Volgens zeggen van de Canadese eigenaar Cambior zelf, is een groot deel van de enorme winsten die worden geboekt te danken aan de spotgoedkope energie die de staat levert. Hoewel is overeengekomen dat bij stijgende goudprijzen zal worden aangepast, gebeurt dit niet.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Hier zijn economic hit men (economische huurmoordenaars) aan het werk.Ik vrees het ergste voor de jeugd (de toekomst van morgen)

  Lees het boek van John Perkens – Bekentenissen van een economische huurmoordenaar.ISBN 90-295-6359-1

  Ze maken gebruik van de achterlijkheid van zwakke regeringen als wat nu aan de macht is in SU.


  Maak melding
 2. De bedoeling van (EHM’s)ecnomic hit men is om bepaalde mensen/families rijk te maken en het land op te zadelen met hoge schulden. En raakt het land verstrikt in de houdgreep van de multinationals en eeuwig ondergeschikt aan China, Indonesië en al die anderen die er al zitten.
  Dit is gebeurd in Panama enz.


  Maak melding
 3. Niet alleen de energiekontrakten maar ook de deals met de diverse multinationals moeten wederom tegen het licht worden gehouden.
  De NPS heeft Suriname nl opgezadeld met allerlei nadelige deals (vanaf J.A. Pengel tot op heden) en nog hebben vele Suri’s dit niet door.
  Suriname kan beter een voorbeeld nemen aan Hugo Chavez van Venezuela die aan een ieder duidelijk laat zien dat hij er voor de Venezolanen is en voor niemand anders !


  Maak melding
 4. mooi zo ga zo door Suriname totdat een keer de pleuris uitbreekt. Het land opzadelen met torenhoge schulden maar betalen geen sprake.
  De pleuris is al uitgebroken zie de criminaliteit, nu al overdag zitten de mensen binnen achter hun -met diefijzer -beveiligde huizen. Moengo overdag levensgevaarlijk lang leven de republiek suriname. Venetiaan je wordt bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

  Bonjo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES