vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSLM-vlucht naar Suriname een dagje later

SLM-vlucht naar Suriname een dagje later

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/SCHIPHOL, 24 jun – De eerste vlucht van de herstelde Boeing 747-300 is voor de tweede keer uitgesteld. Dit meldt de SLM. Het toestel moet aan de grond blijven op Schiphol, vanwege een defect aan het interne verlichtingsmechanisme. Passagiers moesten onverrichter zake huiswaarts keren of zijn ondergebracht in hotels. Voor de SLM is dit de zoveelste klap.

Net nu het drama rond de aanrijding op Schiphol achter de rug of er dient zich een ander probleem aan. Alle voorbereidingen voor de eerste vlucht waren reeds rond en er is zelfs een succescolle test uitgevoerd. “Toch blijkt er iets verkeerd te zijn met de verlichting van de nooduitgang en het gangpad”, zegt SLM-woordvoerder Rudi Westerborg. Het herstelwerk is direct begonnen.

Er is een team van KLM-experts ingezet. “Dit tikt flink aan”, aldus Westerborg. De KLM is verantwoordelijk voor het technisch onderhoud. Dit kost de SLM jaarlijks ongeveer zes miljoen euro. De noodgedwongen inzet van een Spaans toestel de afgelopen maanden heeft de operationele kosten alleen maar omhoog gejaagd. De SLM onderhoudt de Mid-Atlantische route driemaal per week.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

37 REACTIES
 1. De onkosten zijn toch te verhalen bij de veroorzaker van het incident. Dus SLM kan en mag deze uitvlucht niet gebruiken om de ´swerelds duurste tickets te handhaven.

  Is een pertinente misbruik van het vertrouwen van passagiers die SLM-tickets kopen. Het zal de SLM opbreken indien deze ticketkopers hun tickets bij de KLM gaan kopen.

  Zonde van al die effort en vertrouwen gesteld in de SLM. Sari Tori.
  Het is nog 1 lange weg te gaan met de verbetering van het bestuursbeleid bij de SLM. Nog steeds geledt “wienti waai lanti pai” , een zeer belachelijke uitdrukking dat gebruikt wordt voor het reilen en zeilen aan te geven van SLM-direktie.

  Groeten,…..


  Maak melding
 2. De SLM is nog steeds eigendom van de Surinaamse staat.
  Het fenomeen dat vliegmaatschappijen eigendom waren van overheden is allang uit de tiijd.
  De aandeelhouder van de SLM (de staat Suriname) zou serieus moeten overwegen om de SLM gedeeltelijk dan wel geheel te privatiseren.
  Ik geef toe dat zo een maatregel diep snijdt in de Surinaamse samenleving vanwege politieke en psychologische redenen.
  Het voorbeeld van de privatiseringsprocedure van Bruynzeel ligt nog vers in het geheugen.
  Dat het vaak misgaat met de operationele taken van de SLM kan niet op het conto van de directie worden geschoven.
  De directie is in deze slechts uitvoerder van de besluiten van de aandeelhouder.
  Wat de SLM nodig heeft is serieuze en kredietwaardige investeerders.
  Dat de SLM moet hinken op twee vliegtuigen( de MD-82 en de Boeing 747) is een kwalijke zaak.
  Passagiers hebben op een voor hun frustrerende manier WEER moeten ervaren wanneer de vliegtuigen van de SLM wegens technische mankementen zijn uitgevallen.
  Een belangrijke voorwaarde voor investeringen in de SLM is dus privatisering.
  Binnen de internationale luchtvaart is het al een regel dat, willen luchtvaartmaatschappijen investeringen binnenhalen, de banden met de nationale overheid doorgeknipt moeten worden.
  Dit om te voorkomen dat overheidssteun zou kunnen leiden tot concurrentievervalsing ten opzichte van de particuliere luchtvaartmaatschappijen.
  Maar ook om de luchtvaartmaatschappijen te vrijwaren van allerlei bureaucratische overheidsbeperkingen die de investeringsplannen zouden kunnen belemmeren.
  Zo heeft de Nederlandse staat haar belang in de KLM tot een aanvaardbaar minimum teruggebracht, een vereiste om te fuseren met Air France.
  Particulier kapitaal zou de SLM voor een groot deel uit de operationele ellende kunnen halen.
  Immers, investeringen leiden tot vlootuitbreiding, werkgelegenheid, grotere efficiente en grotere bedrijfszekerheid.
  Eventuele partners van de SLM zouden luchtvaartmatschappijen kunnen zijn, maar ook investeringsmaatschappijen.
  De tijd van de onafhankelijke luchtvaartmaatschappijen is al lang voorbij.
  Grote luchtvaartmaatschappijen hebben hun heil gezocht in fusies met andere luchtvaartmaatschappijen om te kunnen overleven.
  De aandeelhouder van de SLM zou serieus in overweging moeten nemen om haar bedrijf te privatiseren en samenwerkingsverbanden zoals fusies moeten onderzoeken met andere vliegtuigmaatschappijen.
  De SAS ( Scandinavian Airlines Systems) is al jaren het samenwerkingsverband van Zweden, Noorwegen en Denemarken) en deze formule is al jaren een succes gebleken.
  zaken als operations, vlootvoorziening, inkoop, onderhoud, etc.) worden centraal geregeld.
  Misschien dat Suriname, Trinidad&Tobago, Jamaica, Guyana een CAS (Caribbean Airlines Systems) kunnen oprichten?


  Maak melding
 3. Hallo broerders en zusters,

  Hadden we maar de kapotte toestel maar voor 2e hands verkocht aan een 3e wereld land, en een nieuwe direkt gekocht, dan hadden we deze probleem niet.

  Nou wordt iedereen anstig om in die slm toestel te vliegen.

  Slechte reclame na zovele tegenslagen,het zal weer jaren duren voor een paar induvidu, om met slm te vliegen.

  Ik word er gewoon moe van, omdat ik zoveel van suriname hou, doet het mij zoveel pijn…!!!.

  Al met al hebben we al een verlies van 10 miljoen, met dat geld hadden we al een nieuwe gekocht.

  Maar, tja…!!!, wie ben ik,,,!!!
  Een doodgewone paè.


  Maak melding
 4. het toestel kostte 5 miljoen bij aanschaf
  en nu 6 miljoen onderhoud per jaar

  wie is gek?

  vrees voor je leven
  surinam airways is een toonbeeld van de surinaamse politiek
  zakken vullen en geen respect voor mensen levens


  Maak melding
 5. Beste mensen,
  Ik heb reeds enige malen melding gemaakt en mijns inziens zal dit toestel een keer in de atlantische oceaan neerstorten, als het zo door blijft gaan.
  ik geef ze de tijd tot 2009,
  dus mijn advies aan de suri’s in ned. is, vermijd zoveel als mogelijk om naar suri te gaan. Immers er zijn zoveel bestemmingen in het caribisch gebied om op vakantie te gaan en “LATEN JULLIE DE SLM EEN KEERTJE LINKS LIGGEN ,TOTDAT ZE ORDE OP ZAKEN HEBBEN GESTELD BINNEN HET BEDRIJF. (Saneren)
  Een bedrijf kant je immers niet kunstmatig blijven voeden.
  De Ned. suri’s kunnen toch niet ËEUWIG”die 600 mensen voeden die ” TEN ONRECHTE OP DE LOONLIJST STAAN.????????????????????????????


  Maak melding
 6. Waar zijn die mensen gebleven die over EEN TROTS zaten te bleren. Nogmaals mensen jullie worden voor de gek gehouden door een stel idioten die daar bij de slm werkzaam zijn.
  A tang so

  En trouwens deze machine zal altijd mankementen vertonen en de kosten zullen alleen maar stijgen.


  Maak melding
 7. slm zal nooit kunnen privatiseren want het zijn de hindoestanen die de slm hebben de parel grootste aan deel houder de staat heeft geen geld . waarom denk je dat er 500 man daar werken terwijl men maar twee vlieg tuigen hebben ? de surinaamse ned hier betalen al jaren de salarissen van de werk nemers kijk maar wat een vlieg reis kost


  Maak melding
 8. wit mang,,, het is gewoon chantage klaarrr.Degenen die op dit idee zijn gekomen om een tweedehandse kist van klm te kopen zijn allemaal DOMBO S’de’koni te’de’kong dong


  Maak melding
 9. Wie sá vetié djie kondré té na dedé.en worden allen samen met de ellende oud..

  Zo zijn wij…we gunnen elkander geen licht in de tunnel…

  Zoveel goede ideën en toch blijven we met die tjé potie mentaliteit tot de dood ons scheidttt..

  We zijn allen apart samen waar we ook van dan kwamen..

  Zelf god heeft ons in de steek gelaten,bahalve vené en de zijnen en zullen samen oud worden met de ellende…

  Dank U en goed week-end..


  Maak melding
 10. ik probeer optimistisch te blijven,maar dit is zeer droevig gesteld.dit is toch jammer dat het zo gebeurt allemaal.alle sur een euro geven kunnen wij voor ons land een vliegtuig aanschaffen.ik hoop dat men mij niet kwalijk neemt met dit voorstel.


  Maak melding
 11. Zijn het echte experts ingezet voor dit werk of zijn de analfabete Nederlanders ingezet voor het werk.Want tegenwoordig worden Nederlandse analfabeten ook experts genoemd.
  Nieuw beleid Verdronk.

  Verder vraag ik me af of SLM geen schade vergoeding gaat geven aan de passagiers.
  Indien niet,passagiers moeten dit opeisen.De tickets zijn veelste duur. Dus gewoon opeisen.

  Want een dag later aankomen betekent veel verlies voor paasagiers.Mischien zouden paasagiers de beste en de mooiste partners die zelfde dag ontmoeten in Suri. om ze mee te nemen naar Holle-Land.

  dus weer bewijs van wantrouwen geleverd door SLM.


  Maak melding
 12. De SLM had dit toestel na het incident op Schiphol nimmer moeten repareren en er veel beter aan had gedaan om deze als ‘actual c.q. constructive total los’ te verklaren.
  Aanvankelijk zou er een nieuwe staartstuk worden geplaatst voor USD. 4 mln, maar naderhand werd het een 2de handse voor hetzelfde bedrag. Voorts moest de SLM van dit bedrag zelf USD. 250,000.– dokken als zijnde eigenbijdrage.
  Let wel mensen, het toestel is ruim 30 jaren oud dus zullen de onderhoudskosten hiervan alleen maar (exponentieel) gaan toenemen.
  Gisteren het staartstuk, vandaag de nooduitgang verlichting, morgen de motoren, etc. etc.
  Men schrijft: ‘voor de SLM is dit de zoveelste klap’, echter wil de SLM deze klappen zelf incasseren. Wat doet de juridische afdeling van dit bedrijf mbt evt claims in deze ? Wat doen en kunnen de SLM juristen ? Ik weet dat de KLM en Schiphol een hele batterij aan juridische mensen in dienst hebben, echter als de SLM een goede case kan opstellen zullen Schiphol en de KLM allen kosten (ook gevolgschade) moeten betalen.


  Maak melding
 13. slm slechte service.
  zo zijn we vrijdag naar schiphol vertrokken, en aan ons werd niks verteld, we hadden voorafgebeld daar aangekomen,werden aan ons weer niks verteld. na heel lang wachten zijn we zelf naar de scherm [monitor] gaan kijken, en zagen dat slm 18.15 uur gaat vliegen.
  we hebben twee uren gereden, en terug konden we niet gaan ,bij betaling van 6 euro krijg je een bon om wat tegaan eten,wat erg, je kan zogoed zelf je eten kopen.
  hotel kan je vergeten,we hebben er om gevraag, maar kregen niks.
  we waren daar al 8.30uur in de ochten, en hebben tot 18.00 gewacht, daarna kregen we te horen dat slm op zaterdag misschien gaat vliegen.
  zo moesten wij met de taxi terug, wat meer dan 100 euro’s heeft gekost. en vandaag zitten we weer bij schiphol, ik hoop dat alles weer goed word, en dar we veilig naar sur kunnen vliegen.
  het is vreslijk, vooral als je niks van slm hoort, je weet niet wat je moet doen,
  ik hoop dat het niet meer gebeurt, in indergeval ben ik een beetje voorzichtig geworden met het boeken, vooral al je bijna 1100 euro moet betalen voor een ticket,van 1 mnd


  Maak melding
 14. Tja wat zal ik zeggen
  Gewoon met vakantie gaan naar PRANASIE zoals vroeger, want die mensen van vroeger gingen niet met vakantie naar Ned. of waar dan ook. dus dat. En laten wij GOD bidden dat de SLM niet in het water valt ( zee ) want dat zal heel ramzalig zijn.Ik ga voorgoed naar Sur. maar het reizen naar het caribich staat bij mij op een laag pitje, geven jullie niet alleeen Sur. de schuld, die andere landen in het caribich verdienen niet allemaal een schoonhijd prijs over hun vliegtuigen,,ALLEEN LEZEN WIJ DAAR HEEL WEINIG VAN.. Ik ben het wel met jullie eens, dat”” Pe a soe e kwiens joe, na drape joe mie barie,,en dit geval is het geen trinidad, maar helaas SRANANG


  Maak melding
 15. Martin air, KLM, SLM en nu nog Arkefly.
  Prijsveranderingen zijn er wel maar dan in opwaartse zin. Heeft dit allemaal te maken met het beleid van de SLM? De SLM kan niet goedkoper vliegen (na re-organisatie d.w.z. met 60% minder personeel) zou dit mogelijkerwijs moeten kunnen.
  De SLM is een soort prijsbepaler op de markt waarvan de kLM en Martin Air en misschien ook Arkefly gretig gebruik van maken.
  Maak de sky open voor een ieder die vluchten wil uitvoeren op Suriname. De SLM biedt haar diensten aan tegen een redelijk en billijk tarief voor het gebruik van de luchthaven, maritim etc.Wel rekening houden met de veiligheidregels etc.
  Hopelijk ontstaat er dan eerlijke concurrentie en een goede werkgelegenheid in Suriname.


  Maak melding
 16. Kijk naar wie die kist onderhoud niet van wie die is.

  De eigenaar betaalt er genoeg voor onderhoud en heeft er vertrouwen in dat het zorgvuldig gebeurd, maar ja het zijn dingen die plosteling kunnen gebeuren.

  Het kan ook gebeuren bij een vliegtuig die net een uur geleden gebouwd is,dus!

  Ik vlieg met de SLM omdat ik trots ben op ze en ze steun dat ze moeite doen om ons met “ons” eigen jumbo naar thuis te brengen.

  Ze hadden het geld ook in hun zak kunnen steken waarmee ze die jumbo betalen of hebben betaald en de KLM laten vliegen en als er dan iets gebeurde zou iedereen zeggen ach het kan ook bij KLM gebeuren,of niet?

  Als jij een auto gaat kopen bij een garage en hem daar laat onderhouden,je brengt hem weg voor een probleem en haalt hem later weer op uit vertrouwen doe je dat toch?

  Dan als je aangehouden word door de politie na een paar uur en die zegt dat je auto niet goed is, is het toch niet jou fout?

  Je betaalde die man om hem te onderhouden,je gaat toch niet elke schroefje controleren die die monteur heeft aangeraakt??

  Zo zie ik het de SLM heeft een onderhoudscontract met de KLM dus alle technische problemen moeten die op tijd in de gaten hebben en ze proberen te voorkomen daar worden ze voor betaald en die mensen kunnen hun werk goed want ze hebben niet 1 vliegtuig dus waar het fout gaat weet ik ook niet.


  Maak melding
 17. Surimaribo, de SLM had er beter aan gedaan om geen jumbo 747 aan te schaffen dan was het geld (ca 12 mln dollar) op hun bankrekening gebleven (en niet ahw vernietigd zoals nu gebeurd). Als je vandaag een auto van 15 jaren oud zou aanschaffen dan weet je ook dat de aanschafwaarde misschien laag zal zijn, maar tevens dat de kosten voor onderhoud alleen maar zullen toenemen.

  Had men geen vliegtuig aangeschaft dan konden de lopende vaste, variabele en operationele kosten worden gedekt door de inkomsten uit de dagelijkse verkoop van tickets en cargo space. Het batig saldo kon dan worden bijgeschreven op de toch al vette rekening van 12 miljoen (tenmiste als de regering deze niet voortijdig had weggekaapt). De KLM heeft niet voor niets het onderhoudscontract van de Kappel willen hebben, want elke technicus weet dat hiermee heel veel geld te verdienen valt.
  Ergo, de SLM zou ons naar huis kunnen brengen met een jumbo, maar deze hoefde niet perse een ‘eigen vliegtuig’ te zijn ! Elke andere moderne, gehuurd of geleased was ook goed geweest.


  Maak melding
 18. We zitten allemaal in Nederland kritiek te leveren,ik ben blij dat men het toch heeft kunnen bewerkstelligen dat we een eigen boeing 747 hebben,zelfs binnen de KLM heb je mechanische problemen,we worden al ticht aantal jaren onderdrukt door deze mensen.maar onze eigen mensen binnen deze maatschappij stimuleren het ook,wij houden ervan het geen als het om Suriname aangaat te bekritiserenen daar zijn wij goed in en zo pakt men ons ook want we zijn geen eenheid.


  Maak melding
 19. Geachte mensen,
  Ik wacht sinds zondag om te vertrekken en zondag is het er vertraging, nu hebben ze gezegd dat het morgen vertrek, kijken of ik kan vliegen, wie gaat mijn vrije dagen betaleen, die is de laatste keer dat ik met slm vliegt, heb 200 meer over voor de klm, die is tenminste betrouwbaar, betrouwbaar klm, dat wil de slm hebben, mensen duperen, slm zet je toestel te koop, zo redt je niet.
  tang boeng.
  bedi


  Maak melding
 20. het geen ik lees op deze site is ik lees geen goede dingen over slm ,alleen maar negatieve oordelingen ,wanneer houdt het eens op om om elkaar te bekritiseren ,en een vuist te maken.laten we een zyn en steun slm door dik en dun fouten maken we allemaal,want wie vry is van zonde werpe de eerste steen laten we elkaar niet afblaffen,daar zyn wy goed in. makoe


  Maak melding
 21. Ik sta er helemaal niet vreemd van tekijken van de chaos die er heerst bij de SLM.Het was 25jaar geleden al een zooitje met vertragingen en kapotte toestellen en dat is tot de dag van vandaag nog niet verandert.Heel leuk hoor zo’n eigen Surinaamse luchtvaartmaatschappij en die 747-300 ziet er fantastisch uit maar ik zal er nooooooit mee reizen.Als ik de oceaan over wil doe ik dat op een betrouwbare manier,en dan maar iets meer betalen.Wil met droge voeten en optijd op de plaats van bestemming aankomen.

  Cliff


  Maak melding
 22. sari mie boi!!!!!!!!!!.
  Suriname ligt in zuid-amerika maar het heeft een afrikaans imago rara hoe is dit mogelijk? Zie bv de metropool paramaribo.
  De surinaams vlag vertoont ook afrikaanse kleurenschakering. Kunnen ze suriname niet losmaken van het Zuid-Amerikaanse continent en losslepen met zware kraanschepen richting afrika en suriname vastplakken aan liberia enz. aan afrika. Zijn ze ook gelijk af van hun identiteitscrisis.

  sleeptouw


  Maak melding
 23. klote,
  kunnen jullie niet op internet zetten, wanneer die vlucht vertrek, ik zoek me rot, ook op slm internet site staat niks bijzonder, wat voor klote service is diet van slm. nu moet ik telkens bellen naar slm wanneer gaat die klote vlucht vertrekkennnnnnnnnnnnnnnnn.
  droevige passagier.


  Maak melding
 24. Surinam brothers and sisters when are we going and returning by boat/cruiseboat? Put hands and brains together to effectuate. Jopie Pengel zei vroerger: ie kan poer sma uit a prasoso maar ie no kan poer an prasoso,denkwijze uit sma. Flying gives status???


  Maak melding
 25. Jullie doen precies wat de KLM wilt nl kankeren op de SLM en de enige die geniet is de KLM en de enige die ons dalijk letterlijk & figuurlijk uitkleedt is de KLM als de SLM er niet meer is en wat gaan jullie dan doen?? Juist kankeren op de KLM of juist niet want veel mensen zijn blind en/of doof als het om wit mangs gaat.

  I.p.v. de SLM proberen te steunen om er iets van te maken worden ze de grond ingeboord.

  Het heeft niks met veilig en betrouwbaar te maken hoor,want om een gekke voorbeeld te geven de SLM heeft 1 jumbo en als die een lekke band heeft is het wereldnieuws en de KLM heeft weet ik veel hoeveel jumbo’s en als er 5 jumbo’s een lekke band heeft bij hun dan is het geen nieuws want dat krijg je niet eens te weten.

  Zie maar wat de KLM doet ze saboteren de boel lees op http://www.dbsuriname.com en ik geloof het graag,Martinair is een dochter van de KLM dus dat betekent dat de KLM de prijzen gaat bepalen op Amsterdam-Paramaribo net zo lang dat de SLM hun niet kan bijhouden en dan bestaat de SLM niet meer en dan begint KLM zn prijs te zetten en dan moeten jullie niet zeuren want dan is het graag of niet naar Suriname wil en kan je het niet betalen koop dan een zwemvest!!

  Ik vlieg met de SLM niet dat het goedkoper is maar het is iets van thuis.
  Als je moeder een restaurant heb dan ga je toch ook niet 1 deur verder naar een andere restaurant en zeggen ik betaal daar een paar SRD meer omdat die kip daar andere voer krijgt en betrouwbaarder is.
  Alles kan kapot gaan een nieuwe
  jumbo ook na 5 minuten vliegen dus.

  KLM kan het gewoon niet hebben dat de SLM nu zelf vliegt en daarom willen ze hun kapot maken.

  Als iemand altijd ja zegt op alles en 1 dag komt dat ie opeens 1 keer nee zegt word toch ook vaak gezegd
  val dood!

  Jammer dat Surinamers niet trots zijn op wat ze hebben en proberen dat te laten groeien want uitendelijk zullen zij ervan genieten.

  Kijk naar de Turken dan hun vliegtuig lekte kerosine,hun vliegtuig had een landingsverbod op grote luchthavens,ook op Schiphol maar de Turken blijven ze supporten en zijn trots op elke vlucht die word gemaakt.

  Samen moet we iets ervan maken en dat geldt niet alleen in dit gedoe van de SLM maar met alles.

  Samen moeten we geld inzamelen en zorgen dat de Surinaamse straten schoon zijn,samen moeten we zorgen dat de Surinaamse scholen worden opgeknapt onze kinderen die de toekomst van Suriname zijn gaan naar die scholen.

  Een Surinamer is nooit hoger dan een andere en ook niet lager als je het zo wilt noemen.
  Dus als jij een vuilniszak ziet liggen dan gooi je de jouwe morgen daar ook neer,het is maar hoe wilt wonen.

  Als ik wakker word wil ik in een prettige omgeving zijn en zal dat met mn buren proberen te maken.

  In je ééntje kom je er niet.


  Maak melding
 26. Ik denk ook dat sabotage in het spel is.Laten wij eerlijk zijn,het is toch vreemd dat na al die maanden van onderhoud,oponthoud nu plotseling de verlichting het niet doet.dit stinkt naar de misdaad.ik vindt het heel jammer dat dit is gebeurd.het lijkt alsof wij iets willen doen maar niet weet wat.er is van s.l.m. zijde denk ik helmaal geen sprake van opzet.ik denk dat de directie heel erg gefrustreerd is na al die ellende van de laaste maanden.denken ze eindelijk weer te kunnen vliegen,krijgen ze dit.konreman,mek oen no las pasensie,mek oen no las ati.het komt echt wel goed.Het gras is altijd groener bij de buren,maar zoals een ieder weet is dat meestal schijn.

  LEGS.


  Maak melding
 27. Wat had jij anders verwacht? Suriname is altijd een dagje te laat. Behalve natuurlijk wanneer zij hun njang moeten maken..
  Ga met vakantie naar het Carabisch gebied heel leuk en heel goedkoop. Geen rompslomp met een visum waarbij ze willen weten hoe jij je gaat verzorgen wanneer jij daar bent. Weten ze niet dat wij al onze famile verzorgen in Surname? Ze zijn nu natuurlijk te druk bezig met het vullen van hun zakken…


  Maak melding
 28. graag wil ik weten waneer de vlucht van zondag 25 juni in nederland land ik hoop dat u me mailt schiphol ligt niet voor de deur moet 3 uurtjes er voor doen om te komen


  Maak melding
 29. Oké dan Helen!!

  Laat die mensen die zo negatief zijn over Suriname en in dit geval de SLM denken hoe de KLM zou reageren als het andersom was geweest.Ze hadden Suriname over heel de wereld zwart gemaakt.

  Maar ja als ze niet trots willen zijn op hun thuis en producten moeten ze maar beter verhuizen en ergens tussen de koeien gaan wonen in Nederland want ook al gaan ze dat erg vinden ze zullen het een paradijs vinden want tja is Holland hé!

  Zonder Holland kunnen ze niet baja!
  Holland is hun voorbeeld,als ze een iets splinternieuw in Su zouden moeten kopen zouden ze liever een tweedehandse uit Nederland laten komen ook al is het duurder en is het 10 jaar oud maar hey komt uit HOLLAND!!

  Echte Bounty’s,zwart van buiten en wit van binnen!


  Maak melding
 30. Hallo allemaal,

  Het is triest dat suriname de dupe wordt van allerlei zaken. Maar ja wie zorgt daarvoor?
  Wat ik me heel veel afvraagt is, dat in de tijd dat de slm toestel vluchten maakte van paramaribo naar amsterdam hebben ze aardig wat in de kas binnen gehaald. Waar is al dat geld?
  En de vluchten naar SU zijn niet goedkoop geweest. Dus laten we zeggen 2 a 3 vluchten per week maal 300 tot 400 passagiers maal een max. van 1000 euro per persoon. Nou dat tik wel aan. Hadden ze geen spaarpotje voor onderhoud en behoud van toestel?


  Maak melding
 31. Welke vergoeding is SLM te geven i.v.m. met meer dan 24 uur vertraging? Ik zat op de vlucht die op 23 juni moest vertrekken vanuit Schiphol richting Paramaribo. Nu zegt SLM dat ik al alles heb grekegen wat ze moesten geven. Ik heb n.l. hotel en 100 euro gekregen. Maar ik moest wel mijn vakantiedag opnemen dat al bijna gelijk is aan die rot 100 euro. En alle planningen voor het eerste weeken waren naar de kl…
  Kan iemand me zeggen waar we recht op hebben?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES