donderdag, november 30, 2023
HomeOnderwerpenEconomieBedrijven uit Suriname op Kwakoefestival

Bedrijven uit Suriname op Kwakoefestival

-

Does Travel & Cadushi Tours

Surinaamse bedrijven zullen dit jaar deelnemen aan het Kwakoefestival in het Bijlmerpark te Amsterdam Zuidoost. Onder het thema ‘The Best Opportunity’ zullen via de grote stand van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) de belangrijkste sectoren vertegenwoordigd zijn. Het 31ste Kwakoe Zomerfestival vindt plaats gedurende zes weekeinden, van zaterdag 1 juli t/m zondag 6 augustus 2006.

Surinaamse mijnbouw- en bosbouwbedrijven en agrarische bedrijven, consultatiebureaus, banken, verzekeringsmaatschappijen en industriebedrijven zullen aan de Nederlandse gemeenschap worden gepresenteerd. Zo ook de toerisme- en transportsector. Het is de bedoeling de aandacht te vestigen op ondernemen met en in Suriname en in contact te treden met potentiële klandizie.

Volgens de VSB bestaat onder Surinaamse bedrijven grote belangstelling voor zakendoen met Nederlandse partners. De belangstelling ging met name uit naar kennisoverdracht, kapitaal en technologie van Nederlandse branchegenoten. Nederlandse bedrijven kunnen op hun beurt voordeel kunnen trekken uit de samenwerking met Surinaamse bedrijven. Ze kunnen goedkoper produceren voor de wereldmarkt en ze kunnen zich via Suriname toegang verschaffen tot de Caricom-markt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. die witte stoelendansers vertrouwen geen buitenlandse bedrijven afkomstig uit een ontwikkelingsland.Dus dat wordt moeilijk.Laat Cohen het maar regelen.


  Maak melding

 2. Het is toe te juichen dat Surinaamse ondernemers potentiele afzetmarkten in Nederland proberen te krijgen via een stand op het Kwakoe festival.
  Alle beetjes helpen zouden we op zijn Surinaams zeggen.
  Maar ik hoop dat het niet alleen hierbij blijft, want eerlijk gezegd: Nederlandse bedrijven zullen echt niet de stands van het Kwakoe festival platlopen op zoek naar samenwerking met Surinaamse ondernemers.
  Hoogstens misschien een handjevol kleine en middelgrote bedrijven.
  Waar het erop aankomt is dat Surinaamse ondernemers een groot netwerk in Nederland moeten opzetten dat het lobbywerk moet gaan doen.
  Misschien is het verstandig dat de grote Surinaamse ondernemersverenigingen zoals de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA)en de Surinaamse Kamer van Koophandel, gezamenlijk zo een netwerk in Nederland kunnen opzetten.


  Maak melding

 3. De naam kwakoefestival begrijp ik even niet.
  En de bedrijven lobby-en voor suriname en andersom.
  Is dit niet een paradox de naam kwakoe?
  Kwakoe staat synoniem voor bevrijding of niet?
  Straks hoor je weer dat gedonder het is een soort verkapte neo-kolonisatie.
  Verander die naam in weet ik veel wo miet baka of zoiets iets algemeen in plaats van de associeren met het slaven gedachtegoed.

  Mevr. Joke


  Maak melding

 4. Het is zo tegenstrijdig van de kondremangs. Enerzijds moeten ze niks van de surneds hebben maar anderzijds promoten ze wel hun produkten op een festival van de surneds??????


  Maak melding

 5. Prik to alfred de pree.

  Geld stinkt niet,dus wat is het probleem ??????
  De Surineds worden uit gemaakt als Land verraders,dit gebeurt mij ook, maar dit jaar ben ik precies 50 jaar hier.
  Wat is het probleem dan ? ” En mi duku no tingie Yérè !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES