Chinees uit Suriname doet zich voor als Guyanees

13

PARAMARIBO, 24 jun –Twee Chineze mannen die illegaal uit Suriname zijn afgereisd naar Guyana, bleken gestolen Guyanese paspoorten bij zich te hebben. Dit meldt de Ware Tijd. Beiden worden binnenkort uitgewezen. De rechter in Guyana heeft voorlopige aanhouding gelast. Chen Bei en Cen Tian Xing hebben schuld bekend aan het in ontvangst nemen van de paspoorten.

Ook het illegaal betreden van Guyana wordt toegegeven. Elk is een boete opgelegd van vijfenzestigduizend Guyanese dollar (ongeveer driehonderd dollar). Zodra de boete is betaald, moeten de twee terug naar Suriname. Bij Chen Bei, die op weg was naar Barbados, is een paspoort ontdekt dat afkomstig blijkt uit een partij die eerder is gestolen bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken, CBB.

De justitie op de Nederlandse Antillen heeft Suriname onlangs om assistentie gevraagd bij onderzoek naar illegale migratie. Bij Chinezen die uit Suriname afreisden zijn valse paspoorten aangetroffen. Volgen voormalig CBB-directeur Ganeshkoemar Kandhai, nu minister van Openbare Werken, zijn de paspoorten vermoedelijk afkomstig uit partijen, die bij diverse gelegenheden gestolen zijn.


13 REACTIES

 1. Ik begrijp die chinezen niet ?
  China in opkomst china bloeit china wordt een supermacht in het oosten.
  waarom vluchten die chinezen uit China als ratten uit het land met alle soorten valse documenten?

  Miekonyang


  Maak melding

 2. Als wij als echte surinamers niet iets eer aan doen wordt ons paspoort straks tiolet papier. Niemand gaat ons meer vertrouwen.Ons geld is niets meer waard en nu beginnen de chinezen met ons paspoort. Ik verzoek de regering in het bijzonder de NPS om een haal aan deze toe te roepen.


  Maak melding

 3. Juist snekie-tere dat moeten ze doen met die buitenlanders in SU wat denken ze wel nu het in hun land slecht gaat willen ze ff in SU komen en doen wat ze willen net als die bakra’s die moeten ze ook hard aan pakken.

  Zie je niet bij het ’t Vat enz lijkt het al op Nederland ze kijken daar zelfs neer op Surinamers die bakra’s,maken opmerkingen over kleding en beledigen ook nog.De dames zijn hun prooi en laten hun makkelijk vangen voor een paar euro en sterke verhalen over bezittingen die ze zgn hebben in Nederland.

  In nederland word je geweigerd als je naar de discotheek gaat we moeten ons eigen discotheken openen waar we moeilijk vergunningen voor krijgen en in Su worden ze met open armen binnen gehaald,triest!!

  Helemaal in Swietie Sranang spelen ze ons baas en ze worden nog geholpen ook


  Maak melding

 4. Beste Ja Mang
  Hier een reactie van een bakra ,ik denk dat de fout maakt te generaliseren,niet alle bakra”s zijn zoals blijkbaar jij(als het U moet zijn mijn excuus)meemaakt.Tijdens mijn verblijf in 2004 in Suriname heb ik niet 1 keer bij het Vat gezeten maar destemeer aan de waterkant waar ik het veel gezelliger vond.De opmerking dat bakra”s aan alle kanten worden geholpen ging bij mij zeker niet op,ja als ik geld onder tafel doorschoof of de persoon gelijk een vast bedrag per maand zou geven.


  Maak melding

 5. De migratie op grote schaal van chinezen uit China naar landen over de gehele wereld is volgens mij onderdeel van een geheime legale politiek van China.
  Niet alleen in de caraibische regio zijn deze gasten tot last ehn hinder, maar ze zwermen als braziliaanse bijen over de gehele wereld uit.
  Daarbij schromen ze er niet voor om allerlei illegale middelen te gebruiken waarbij ook oficiele regeringsvertegenwoordigers door te lobbyen in officiele kanalen in het gastland wegen openen voor deze waswasies.
  Er is internationaal ook al kritiek op de ontwikkelingsrelaties die China aanknoopt met landen die een z.g. ontwikkelings-achterstand hebben. Bij ontwikkelingsprojecten worden de plaatselijke arbeiders gepasseerd doordat de chinezen met hordes arbeiders uit eigen land neerstrijken in de ontwikkelings landen bij het uitvoeren van de diverse projecten.
  Neem maar het asvalteringsproject en de huizenbouwprojecten in ons eigen land.
  Vaak blijven deze ontwikkelingswerkers na voltooing van de projecten ook dan “hangen” in het gastland.


  Maak melding

 6. Chinezen waaieren uit over zowat de hele wereld en dat heeft te maken met niet alleen mensenrechten en economische redenen. Zo,n jaar geleden zag ik een documentaire over hoe de chinese maffia opereert en infiltreert over de wereld. voorbeeld :Stel een chinees heeft een strafbaar feit gepleegd ,berecht en straf uitgezeten,en hij kan niet meer aan de bak komen,vind na veel vieren en vijfen een baantje als kok of afwashulp in een restaurant, dan gaat de eigenaar die onderdeel is van een syndicaat dit melden aan de des betreffende personen die beschermgeld instellen.(geld dat verplicht betaald moet worden voor bescherming)De man moet verpicht werken voor een bepaalde tijd , krijgt geen loon maar wel voedsel en onderdak. Na ee poosje komt er nieuwe, zeg maar ex-gedetineerde, zelfde probleem, zelfde oplossing , maar nu is er een man teveel , en die gaat niet op straat , maar via mensensmokkel wordt hij afgevoerd , daar waar er mogelijkheden zijn op dat moment.Hij wordt soms van reisdocumenten voorzien, soms komen die een maal op bestemming later; eenmaal in t land moet de betrokkene weer een x-periode werken anders moet zijn familie voor de gevolgen opdraaien , dus vluchten is er niet bij.Na de afbetaalde schuld voor t geld wat is voorgeschoten(investering),krijgt hij een bestemming ,en mag vertrekken naar waar hij wil al dan of niet met hulp van derden.Waarom ik dit alles aanhaal is om te onderbouwen dat er veel geld omgaat in dat wereldje , dus de paspoorten affaire is er eentje waar veel geld meegemoeid is en gaat, en dat diegenen die zich hiermee bezig houden op die manier hemeltje schatrijk worden over andermans leed.Er is de afgelopen maanden al heel veel commotie geweest over deze groep mensen, en waar rook is is er ongetwijfeld vuur. De tijd zal t leren waar de paspoorten zijn en wie verantwoordelijk was voor de verdwijning.Mensensmokkel op de manier zoals beschreven vind ook plaats via Europa, w.o Nederland en Engeland, en nu is dus een zeer lucratieve route via Suriname ontdekt.Geen hetze tegen die mensen ontketenen, ze zijn vaak ook slachtoffers , maar diegenen die zich hieraan schuldig maken opsporen en bestraffen.


  Maak melding

 7. De Chinezen in Suriname zijn ook nog onbeschoft wat ik mee heb gemaakt in Suriname vorig jaar. Je wisselgeld wordt gewoon op de toonbank voor je gesmeten en in de winkel loopt er iemand de hele tijd achter je.

  Haroen heeft helemaal gelijk.

  De Chinezen kopen ook zoveel mensen over de hele wereld om, kijk b.v. naar die Belgische voetbal clubs die werden omgekocht om te verliezen.


  Maak melding

 8. Zie wat er gebeurt. En toch zijn er Surinamers die lopen te roepen dat Surinamers een voorbeeld moeten nemen aan Aziaten(bijvoorbeeld chinezen)omdat ze alleen maar hard zouden werken. Nu moeten niet alle chinezen die dit lezen kwaad op me worden. maar het blijkt dus weer dat we allemaal hetzelfde zijn. je hebt onder alle soorten mensen, goede, slechte, criminele, integere, luie, vlijtige enz… enz…Geen enkel ras is beter of slechter dan een andere.


  Maak melding

 9. Beste mensen,
  Wie is nou de meest echte schuldige in dit alles?? De regering, Die moeten toch een stop zetten, aan dat hele immigratie gedoe vanuit China. Ik ben laatst met vakantie geweest in Sur. En ik vond het triest, dat meer buitenlandse chinezen, die nauwelijks behoorlijk surinaams of nederlands kunnen spreken, de winkels bemannen en dat de “gewone surinamers” medewerkers zijn. Dit zou toch eigenlijk omgekeerd moeten zijn. Als met niet uitkijk, hebben ze daar straks een chinese regering; LET MAAR OP. China telt al bijna 2 miljard inwoners. Maar een half miljoen chinezen hoeft naar Suriname te komen en ze richten een politieke partij op ennnn……whalla. Die partij wint zeker en wat krijgen we????? Juist, vul maar zelf in. Ik hoop voor de surinamers daar en met name de REGERING, dat ze heel goed nadenken voordat ze deze “gasten” inlaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.