Waterpeil neemt weer af in rampgebied

0

PARAMARIBO, 23 jun – Het waterpeil in het rampgebied is weer aan het afnemen. Dit meldt het Nationaal Coördsinatiecenrtum Rampenbestrijding, NCCR. Na enkele dagen behoorlijk te zijn gestegen als gevolg van hevige regenval, is het peil aanmerkelijk gedaald. In de gebieden Boven-Suriname, Marowijne, Tapanahony, Lawa Boven-Saramacca kan het opruimen weer beginnen.

Dit na dagen van angst voor een herhaling van de situatie van mei. Waar nodig worden mensen geëvacueerd naar hoger gelegen gebied. In sommige dorpen zijn ook scholen weer ondergelopen. Het NCCR zal tenten opzetten om als voorlopige opvang te dienen voor schoolkinderen. De distributie van voedingsmiddelen en brandstof wordt inmiddels voortgezet.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.