VS wil koloniaal uitleveringsverdrag activeren

9

PARAMARIBO, 21 jun – De VS wil een oud verdrag met Nederland aanspreken om de uitlevering gedaan te krijgen van Roger Khan. Dit zegt procureur-generaal Subhas Punwasi. Het verdrag uit de negentiende eeuw geniet de voorkeur boven het Verdrag van Wenen. Niet dat Suriname haast heeft met het uitleveren van Khan. Het lokale strafrechtelijk onderzoek gaat voor.

Onder meer zal worden nagegaan of Khan zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten op Surinaams grondgebied. “Het is niet opportuun om ons nu te richten op het buitenland”, zegt Punwasi in het televisieprogramma Suriname Vandaag. Overigens is nog niet duidelijk of het verdrag uit de koloniale periode nog geldig is. Anders wordt het toch maar Wenen.

“Het is noodzakelijk om de vraag te beantwoorden of het vedrag geldig is en de benatwoording van die vraag is de verantwoordelijkheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken”, aldus Punwasi. De in Guyana geboren Khan wordt in zijn geboorteland gezocht voor wapendiefstal en drugssmokkel. Georgetown heeft nog geen uitleveringsverzoek ingediend.


9 REACTIES

 1. Laten we hem niet uitleveren. Laten we hem hier houden en elke dag eten en onderdak geven op kosten van de surinaamse belasting betalers.
  Goed zo.


  Maak melding

 2. Suriname is geen kolonie meer van Nederland en dat is vanaf 25 november 1975, dus Nederland kan ons niet onder druk zetten.Wat denk Amerika van zichzelf.Roger Khan is in handen van de Surinaamse justitie, dus wij bepalen als we uitleveren of niet en om welke redenen. Dan leveren we hem eerder aan zijn geboorteland, want daar hoort hij thuis.Amerika moet dan via hun vragen als zij hem kunnen krijgen, die man is geen pop toch.

  trotse surinamer


  Maak melding

 3. Maar een trotse Surinamer, weet je wel hoeveel geld dit onze Surinaamse belastingbetalsers kost? Extra beveliging voor deze gast, en hoe hoog het risico is dat ie vlucht…vanwege corruptie en zo.

  Zou het dan JUIST niet slim zijn om deze gast uit te leveren aan de Amerikanen?


  Maak melding

 4. “VS wil oud verdrag gebruiken”. Daar zit nou juist het probleem. De VS wil zoveel. Zij willen drugshandel in Zuid Amerika aanpakken en vergiftigen het prachtige Zuid Amerikaanse binnenland met gif. Zij willen democratie brengen in een regio (het midden oosten) waar democratie nooit zal kunnen zegevieren. Zo dom zijn zij echt niet dat ze dat niet weten. Het gaat alleen om geo-politieke invloedsferen en olie.
  De VS wil betere bescherming van haar ambassade en wat doen wij: instemmen en de boel herinrichten. Weten wij nog dat de VS 2 jaar geleden mbv de surinaamse autoriteiten, een kind van een surinaamse vader heeft ontvoerd van school en mbv de politie op het eerste beste vliegtuig naar de VS heeft gezet?
  Het wordt tijd dat wij laten zien dat wij een soevereine staat zijn, ipv te dansen naar de pijpen van één van de meest politiek hypocriete en egoïstiche landen in de wereld.

  Niks een beroep op ’n koloniaal verdrag. Dat verdrag is gesloten door de koloniale overheerser, wiens belangen totaal andere waren dan dat van het huidige soevereine suriname. Oprotten met die gasten.


  Maak melding

 5. Niet uitleveren betekent dat Khan binnen een paar maanden met hulp van omgekochte justitiemedewerkers gewoon naar buiten wandelt. Hij zal niet de eerste zijn.


  Maak melding

 6. Die idioten hebben hun alleen hun kop om haren de dragen. Het stuk onbenul dat ze uitstralen, laat me lachen.

  Ze weten niet eens wat voor verdragen er zijn afgesloten en wat hun positie zal zijn als er een wordt aangsproken.

  Suriname heeft alleen beerput leiders met een grote bek die net zo stinkt als de beerput.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.