Strenger optreden tegen nalaten uitschrijving

10

PARAMARIBO, 21 jun – Er komen strengere maatregelen tegen emigranten die zich niet laten uitschrijven. Dit meldt het Centraal Bureau voor Burgerzaken, CBB. Wie langer dan zes maanden in het buitenland blijft en het CBB niet op de hoogte stelt van de reden, wordt zonder meer afgevoerd. Er zal beter worden samengewerkt met onder meer de Immigratiedienst en de gemeente Amsterdam.

De dienst kan beter overzicht verschaffen, daar aankomenden en vertrekkenden formulieren moeten invullen over doel en duur van hun verblijf in Suriname en elders. In 2004 hebben ruim zeshonderd personen zich laten uitschrijven. Nederland noteerde ruim drieduizend nieuwkomers uit Suriname. “Dat is een groot verschil”, zegt CBB-directeur Samseerali Sheikh Alibaks tegenover de Ware Tijd.

Ook over voorgaande jaren zijn er grote verschillen te merken. Met Amsterdam is onlangs een overeenkomst getekend voor data-uitwisseling. Zeker degenen die zich daar vestigen, kunnen zo beter in beeld worden gebracht. De pakkans moet vergroot worden. “De mensen geven niet aan dat ze vertrokken zijn en dat gaan we nu wel hard aanpakken”, aldus Sheikh Alibaks.


10 REACTIES

 1. Dear Mr.Alibaks

  The reason why many Suriname people are refusing to let the BCC know that they no longer live in Suriname is that their heart are still at home, and that they will return home as soon as they have built their financial status outside Suriname. It is difficult to find work in Suriname and many of the young generation can’t afford a decent house to live. The govenment is not thinking about the younger generations. The rich get richer and the poor get poorer. It would be nice if we could have a dual passport such as other underdevelop countries. That way Suriname will build up his finacial situation faster. Do not follow the well develop country. We are the people that suffer more. The Netherlander should be the last person on earth to talk about suriname like that, They are selfish people that only think about developing their country. Thank you
  sincerely Sandra. B


  Maak melding

 2. schandalig vind ik dat.om zo met mensen omtegaan die hier gewerkt hebben en aan hun rust toezijn.er is toch hard gewerkt voor een welverdiende vak.de mensen moeten gewoon meer geld krijgen om voorgoed weg te gaan,ik ben nu afgekeurd,zit al 40jaar hier maar zou wel graag terug willen hoor.geef mij een grootbedrag geld dan ga ik wel terug hoor.dan lever ik ook alles in


  Maak melding

 3. Suriname laat zich steeds de les voorlezen.
  ik weet zeker dat dit niet op initiatief van Paramaribo/Suriname gebeurd.

  Dit initiatief komt uit Nederland en die apen zeggen daar gewoon volgzaam ja op.

  Dit is allemaal bekokstoofd tijdens het laatste bezoek van ambtenaren van de gemeente Amsterdam aan Paramaribo.
  Dat heet samenwerking. Uitwisseling van data.
  Het is gewoon moderne katibo.


  Maak melding

 4. Dear Mrs. Bergwijn,

  It is vey funny you know.
  You hav a dutchname and your reaction is in English and you are anoying the Dutch.
  Can you explane me some more of these contradiction thanks. Don’t cry over spilt milk.
  Thank you sincerly,

  MR. Chodalbaks


  Maak melding

 5. De pakkans moet vergroot worden. En als je ze gepakt heb, ga je ze dan het recht ontnemen naar hun geboorteland te mogen komen en ze maken tot persona non grata? Moet de Surinaamse overheid nog meer gerechtelijke uitspraken tegen zich krijgen?
  Verder is dit probleem een politiek probleem. Mensen trekken weg omdat het beleid in Suriname niet deugt en die mensen vooral de schepen achter zich niet willen verbranden. Alibaks kan zich liever gaan bezig houden met de andere belangrijke taken van CBB die ze toch al niet aan kunnen.


  Maak melding

 6. Belachelijk die bakra’s Steeds de vinger wijzen naar Suriname zonder eerst te kijken wat zij verkeerd doen. Als 600 zich hebben uitgeschreven in suriname en 3000 zich hebben ingeschreven in Nederland wil dat zeggen, als ik goed heb opgelet tijdens rekenles, dat NL 2400 keer in de fout gaat door iemand in te schrijven zonder uitschrijvings bewijs. Waar ter wereld is dat mogelijk ?


  Maak melding

 7. Wat ik heel jammer vindt is dat Mr.Alibaks op de tonen van de bakras STAPPENDANS aan het dansen is.
  Het is niet zomaar dat Cohen naar Suriname is geweest.
  Men is nu alles in het kaart aan het brengen over de illegalen in Nederland die straks op de vliegtuig worden gezet met het nieuw beleid van Verdronk.

  Dat Surinamers uit Suriname vertrekken is te begrijpen.Iedereen probeerd zijn geluk te zoeken ergens in de wereld om straks weer terug te keren.
  Maar Surinamers die achter blijven kunnen dat niet aanzien omdat men te jaloers is op mekaar.
  Waarom houden de witte mensen hun eigen mensen zo hoog en zijn zo trots op hun ,al zijn ze in het buitenland.
  Die weten precies dat hun land en de regering van Nederland achter hun staan.

  Maar Suriname heeft de zogenaamde krabben mentaliteit.
  Over een paar jaren zullen ze zien als er geen geld meer overgemaakt zal worden naar Parbo.
  Suri. is en blijft corrupt.
  Dus die gasten die daar zitten met Brunsie,Vene,Sardjoe die moeten goed in de gaten houden wat ze aan het doen zijn.
  Maar ja wat doe je met de corruptelingen.

  Men ziet het niet in wat er geuerd en heeft liever dat men paspoorten verkoop aan Chinezen.
  Dus Mr. Alibaks zal wel profijt van hebben.
  Surinamers stateloos maken en Chinezen toelaten in Suriname voor $5000 per paspoort.

  Ze hebben niks anders te doen dan zakkenvullen.

  leba’s allemaal


  Maak melding

 8. Zover ik weet hoeft niemand zich in te schrijven in America en Canada. Ze weten hier niet eens waar Suriname is.
  Laat die mensen bij CBB zich bezig houden met bijv. de diefstal van paspoorten, en het opsporen van die schurken die daar werken. Wanneer jij uit Suriname gaat vul je geen formulieren in? Wat doen ze met die formulieren. Gebruiken ze het als toiletpapier? Dat al mij niet verbazen. Ik ga lekker met vakantie naar Jamaica laat ze maar rustig rotten in Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.