Anton de Kom Universiteit in regionaal project

0

PARAMARIBO, 21 jun – Suriname neemt deel in een regionaal project voor datatoegang en afstandsonderwijs. Dit meldt de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Adekus. Vijf universiteiten vormen CUPIDE of het Caribbean Universities Project for Integrated Distance Education. De uitwisseling van informatie en kennisoverdracht moeten een enorme vaart nemen.

Daarom worden kennis en ervaring gebundeld. Na evaluatie is namelijk gebleken dat er verschillen zijn in bijvoorbeeld de wijze van kennisoverdracht. Zo is University of the West Indies, UWI, nog het meest ervaren met het aanbieden van afstandsonderwijs. “Deze innovatie is een doorbraak, gezien de nieuwe mogelijkheden voor studenten”, zegt. Adekus-bestuurslid Dennis Wip tegenover Dagblad Suriname.

Integratie in het regionaal onderwijs is niet langer een droom. “Als er bijvoorbeeld op UWI een cursus wordt gedraaid, zouden wij die hier live kunnen volgen in een zaal, dus met camera’s en monitors. En vice versa ook”, aldus Wip. Het project wordt betaald door Unesco en Japan voor ruim één miljoen dollar. Andere deelnemers zijn het Jamaicaanse Utech, de Quisqueya Universiteit van Haïti en de University of Guyana.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.