maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmbassade VS wil praten over verdachte Khan

Ambassade VS wil praten over verdachte Khan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 jun – De Amerikaanse ambassade wil praten over de in Paramaribo aangehouden Guyanese drugsverdachte Shaheed ‘Rodger’ Khan. Dit meldt De West. Er is reeds een verzoek om een onderhoud gedeponeerd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Van regeringszijde is nog niet gereageerd. Of er een eventueel uitleveringsverzoek wordt ingediend, wordt nog bezien.

Woordvoerder Cliff Djamin van de ambassade zegt geen informatie te hebben over een verzoek. Vanaf de aanhouding van Khan na politie-invallen, hebben de Amerikaanse autoriteiten hun belangstelling kenbaar gemaakt. Khan wordt in de VS gezocht voor drugshandel. In zijn geboorteland wordt hij ervan verdacht het brein te zijn achter de diefstal van tientallen legerwapens.

De Guyanese politie is inmiddels formeel in kennis gesteld. Met Khan zijn nog drie Guyanezen aangehouden en acht Surinamers. De Guyanezen zijn oud-politieagenten die dienden als zijn lijfwacht. Volgens minister Santokhi van Justitie & Politie wordt Khan bewaakt door het Arrestatieteam van de politie zelf. Bij de invallen is ruim tweehonderd kilo cocaϊne in beslag genomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Mensen, dit is een signaal dat de Amerikanen willen betalen voor deze Rodger Khan ! Suriname heeft nu een sterke troef en ook een diamant in handen die men in miljoenen dollars kan omzetten. They pay for diamonds don’t they, dus Suri’s sla je slag anders doet Guyana dit wel voor jullie.
  Voor de twee dooie jongens van Saddam hebben de Amerikanen miljoenen dollars betaald, dus voor een levende drugsdealer zal men ook bereid zijn grof neer te tellen. Verders mag de NPS in geen geval de onderhandelingen met de yankees voeren. Laat desnoods ‘Somo’ dit doen en gun hem een 10% commissie voor deze dienst en dan weten we zeker dat hij het onderste uit de kan zal halen.


  Maak melding
 2. Beste mensen wat weten jullie eingelijk van de heer Khan,totaal niets,het enigste wat jullie weten is wat er in de kranten te lezen valt.
  De echte Khan heeft Guyana verlost van de vele criminelen die heer en meester waren in zijn land en die ook een aantal Surinamers berooft en vermoord hebben.
  Dat deed deze goeie man met medeweten en toestemming van de Guyanese overheid.
  Hij heeft zelfs een amerikaanse diplomaat bevrijd toen deze ontvoerd was.
  Nu word hij, omdat hij zoveel weet zelf door de staat vervolg en moest hij zijn land ontvluchten.Hij, Khan was om deze reden in Suriname ondergedoken,voor zijn eigen veiligheid.Dat hij nu bij een drugs zaak betrokken is een geluk bij een ongeluk,ik denk dat hij zelfs niets met dit van doen heeft.Gelukkig voor hem nu is dat hij veilig opgesloten en beschermd zit en de Guyanese overheid hem niet in handen krijgt.En in dit alles doen de amerikanen er nu ook nog een schepje er bovenop,overal stoppen zij hun neus in,echte klootzakken zijn ze .Ik hoop dat men de heer Khan een eerlijk proces geeft en hem de kans bied zich te kunnen verdedigen en laten wij die amerikanen het liefst buiten de deur houden, wij kunnen het zelf wel aan.De waarheid komt een dag toch boven tafel.


  Maak melding
 3. Beste Wilco wil je nog meer,ben je echt nieuwsgierig,wel hier het volgende.
  De hr. Khan word gezocht doordat iemand in de states een verklaring heeft afgelegd tegen hem voor een paar kilo coke die hij in bezit had.
  Nu word hij beschuldigd voor honderden kilos,wat weegt nu zwaardere,de Surinaamse zaak
  of de zaak in de states?? De zaak in Suriname staat in geen verhouding tot die in states.
  Is de coke in Suriname minder belangrijk dan de coke in de states,zij wij zo onderdanig dat wij
  alles en dan ook alles doen en geloven wat de yankees zeggen???
  Datland heeft al zoveel rotzooi op de aarde veroorzaakt en wij vereren dit land.
  Ik als Surinamer zijnde wil geen tweederangs burger zijn en mijn rechtgevoel en eigenwaarde zijn net zoveel waard als die van de amerikanen of wie dan ook op deze aarde.
  Wij moeten leren dat wij ook instaat zijn onze eigen zaken zelf te behartigen en op te lossen.
  Ik hoop dat je begrijpt waar ik naar toe wil gaan,ik probeer niemand te verdedigen,ik wil alleen dat er recht geschied word,voor wie dan ook,gelijke behandeling.
  grt


  Maak melding
 4. Beste hector,

  Ik ben het volkomen met eens met je stellingen en reacktie,we moeten ophouden onderdanig te zijn naar buitenlandse grootheden mn Amerika en Nederland.
  Wanneer komt er wat meer progressie van ons land bestuurders en regeerders.
  door gebrek aan het bovengenoemde heeft de amerikaanse ambassade gewoon de autoriteit je kunt bijna niet meer denken in de zin van verkregen, maar gewoon genomen om tot het uitbouwen van de ambassade tot de straat wat de plubliekelijke belang en eigendom van de overheid. Dat is maar een topje van de berg want er is nog meer………


  Maak melding
 5. beste vriend,
  In nederland hadden de amerikanen ook plannen om hun ambassade te verhuizen naar een stukje bos bij wassenaar,het gaat lekker niet door omdat de bewoners ertegen waren,dat is democratie,de bevolking van die landen hebben inspraak hebben in het gehele proces.
  hebben wij die inspraak nee,wij worden gewoonweg straal genegeerd in alle besluit vormingen,dat is niet een probleem van nu maar het heeft zijn oorsprong in het vere verleden,
  toen onze voorouders nog slaven waren.
  Tot de dag van vandaag gedragen wij ons tegenover mekaar op deze wijze,de hebie van vroeger dragen wij met ons mee.
  Wat er nu gebeurt met die Guyanees is een voorbeeld van onderdanigheid naar de westerse maatschappij toe,alsof wij niet volwassen genoeg zijn onze eigen zaken op te lossen,wij kijken op tegen alles wat maar westers is alsof het goden zijn.
  Zo is het, triest,maar dit is de realiteit van ons volk,wij blijven en zullen altijd blijven dansen op de muziek van nederland en amerika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES