vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidWoonzorgcentrum voor ouderen in Suriname

Woonzorgcentrum voor ouderen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Steeds meer tehuizen in Nederland geven ouderen de kans om een paar weken of maanden op vakantie naar het buitenland te gaan. Vooral Spanje is populair, maar ook Suriname behoort tot de mogelijkheden. Het RCR Health Centre is bezig om een tehuis in Suriname op te zetten, speciaal voor het Surinaamse deel van de Nederlandse bevolking.

Deze Nederlandse zorginstelling heeft al twee tehuizen in de omgeving van Alicante (Spanje). Het initiatief is ontstaan omdat tehuizen van mening zijn dat ouderen het net zo goed verdienen om lekker met vakantie te gaan zonder dat ze zich druk hoeven te maken over hun verzorging. Bovendien kunnen de vakanties ook de wachtlijst terug dringen. Als een bewoner bijvoorbeeld besluit om zes maanden met vakantie te gaan, kan zijn of haar kamer zolang door een ander bewoont worden.

De voorbereidingen om in Suriname een locatie te openen zijn momenteel in volle gang. De locatie in Suriname is momenteel in aanbouw en het RCR Health Centre hoopt binnenkort de definitieve goedkeuring voor het project te krijgen, waarna de eerste cliënten naar Suriname kunnen vertrekken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. ik vind het een zeer goede zaak, dat er ook eens eindelijk wordt gedacht aan de Surinaamse ouderen om in hun land van afkomst een lange vakantie door te brengen aangevuld met zorgverlening. Ik zou ook mijn steentje willen bijdragen. Ik ben activiteitenbegeleidster en werk met ouderen in een verpleeghuis te den haag.


  Maak melding
 2. Nederland is weer bezig om zijn personeel in ons land uit tezetten.

  als alles geregeld is kunnen ze natuurlijk het land weer overnemen.

  net als amerika die steunt de rebellen groeperingen in Nigeria en Haitie.

  Nu iedereen daar op de vlucht geslagen is voor burgeroorlog kan amerika rustig alle voordelen uit trekken.

  Surinamers wacht hetzelfde lot.

  NEderland drijft eerst de etnische spanning tussen Djoeka en koelies verder op zodat de verdeeldheid verder toeneemt.

  en straks als eenmaal de hel daar los breekt dan kan nederland zelf zijn goudmijntje ontplooien.

  Nederland is bezig suriname verder te isoleren, maar mijn blaka snesie gaat dat niet snappen.


  Maak melding
 3. Dit zou passen in mijn droom om groeikernen op te zetten in Albina en Nieckeri. Brengt werkgelegenheid voor de lokalen. Bij zo’n projekt horen winkelcentrum, polikliniek, tandartsenpraktijk, huisartsen fysio en nog meer. Niet te vergeten finacielediensten (bank giromaat enz.)Transport ( uitstapjes enz) Markt met verse vis bladgroentie enz.

  Welke suri projektontwikkelaar pakt dit op? Hebben wij die eigenlijk. Ik weet wel dat het stikt dan de drs’s en ingérs Ir.ers

  Sorry! mie e dring adjing!


  Maak melding
 4. goed plan voor de ouderen die daar gebruik van willen en kunnen maken.
  is het ook weggelegd voor niet kapitaalkrachtige ouderen met een bescheiden AOW zonder pensioen?

  VOOR ALLE OUDEREN, zeker niet voor specifieke doelgroepen.


  Maak melding
 5. Het lijkt in eerste instantie een goed initiatief, dat zeker. ik vraag me af waarom er niet vermeld word dat het initiatief afkomstig is van een Surinamer. dit voorkomt reacties als hierboven over inmenging van Nederland in Suriname etc. zelf de oorlog in Afrika word erbij gehaald. Ze moet dan wel fantasievol zijn of je hebt er geen verstand van.
  Ik ben reuze benieuwd naar dit poject.


  Maak melding
 6. Als Nederland nu ook al de jaren meeteld voor de Surinamers die hier een AOW hebben, dan zouden de oudere Surinamers een royale AOW hebben en niet op een shit plan van Nederland hoeven te wachten.Zo simpel is dat.Wij,ouderen van Suriname, waren toch al die jaren ook Nederlanders?????Of zie ik het verkeerd??

  Odi Odi van Mitta


  Maak melding
 7. ze proberen oude kern afval weer voor ons te dumpen.

  Want ze zijn bang voor de medische kosten.

  Typisch iets voor nederland. eerst die mensen flink uitgebuit te hebben en nu dumpen richting land van herkomst.

  ===
  Laten ze eerst de medici in het land verbeteren als ze zo graag willen helpen.

  ==
  je ziet het ze gaan puur voor eigen belang.

  Tuurlijk leuk voor de ouderen maar de boodschap mist elke grondslag


  Maak melding
 8. anti bakra,

  ik denk dat je het bericht niet goed begrepen hebt. het gaat niet om het dumpen van mensen maar om tijdelijk verblijf in Suriname van Surinaamse Nederlanders. Dit is inclusief medische zorg waaronder dus medicijnen en artsen. De medische kosten worden betaald door de verzekering. van dumpen is dus geen sprake.
  Wat Mitta betreft, als je je gelijk wilt halen, is het beste om een doelgroep AOW’ers in Suriname op te richten en dan onderhandelen met de Nederlandse autoriteiten. Mogelijk dat er een tegemoetkoming is, wie weet. Ik raad aan om in ieder geval beleefd te blijven.


  Maak melding
 9. Wat een mooi idee. Hoeveel oudere Surinamers willen niet zo’n mooie vakantie waarin ze misschien nog de mogelijkheid hebben om familie terug te zien.

  Ik zou erg graag meewerken aan het project. Ik ben namelijk verpleegkundige (HBO – V). Heb drie jaar geleden al in Suriname stagegelopen maar zou graag een bijdrage leveren.


  Maak melding
 10. Henk Shubert,

  Waar heb je het over??

  Waarom denk je dat er in su geen mensen zijn die capabel zijn iets te betekenen als er “echt” om gevraagd wordt? Kom op Henk jij weet toch ook dat ze er zijn zelf op schroop olo of niet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES