VS heeft belangstelling voor Guyanese crimineel

8

PARAMARIBO, 19 jun – De Amerikaanse justitie heeft belangstelling voor de in Paramaribo aangehouden Guyanese crimineel Shaheed ‘Roger’ Khan. Dit meldt de Ware Tijd. Er ligt reeds een informeel verzoek bij het ministerie van Justitie & Politie en nu wordt gewacht op formalisering. Toch zou Suriname Khan het liefst zelf willen berechten.

“Maar mocht onze jurisdictie niet toereikend zijn om hem voor langere tijd hier te houden, dan zullen we hem sturen naar een jurisdictie, waar hij voor een langere periode uit de samenleving gehaald kan worden”, zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. Khan is gearresteerd tijdens invallen, waarbij ruim tweehonderd kilo cocaïne in beslag is genomen.

Los daarvan wordt hij er ook van verdacht moordaanslagen te hebben beraamd op Surinaamse topfunctionarissen. Wie die zijn, wil Santokhi niet kwijt. Hij zegt alleen strenge bewaking te hebben voorgeschreven. “Mijn eerste opdracht was om, ongeacht in welk cellenhuis hij opgesloten zou worden, het Arrestatieteam zelf voor de beveiliging te laten zorgen, omdat ik weet welke kracht achter deze persoon zit.”


8 REACTIES

 1. Voor USD. 15 miljoen mag de VS deze heerschap zo ophalen. Suriname, waar is jullie handels en onderhandelingsinstinkt ?Of zijn jullie van die sukkels die deze vent voor gratis en niets gaan overgeven ? Wie het weet mag het zeggen !


  Maak melding

 2. M.Fleur bedoelt het goed, in iedergeval de onkostenvergoeding laten betalen. Materiaal en manschappen.Although we are a poor country in this case we do deliver (not free house) at Miami International Airport. Misschien dat die broeders van mij hier in dit land in gaan zien dat Crimefighting ook big business kan zijn. Dit resultaat bevorderd in iedergeval de samenwerking met en het vertrouwen in ons, onder de Yanks. Aan de andere kant als dit heerschap niet aangepakt wordt in SU krijgt justitie het nog zwaarder. Het rat die niets hoeft te vrezen van de omgeving waar hij rondsluipt, trekt andere, nog grotere ratten aan.


  Maak melding

 3. De schuldigen moeten berechtigd worden, of het nou hier is of in Amerika. Als deze jongeman ook overtredingen heeft begaan in de USA, hebben ook zij het recht om hem te berechten.

  USD 15 miljoen? gaat alles om geld bij u m Fleur?

  Gaat Suriname eens wel voorruit met deze metaliteit?


  Maak melding

 4. Hij moet of in suriname of in land van herkomst berecht worden. Dit is wederom intolerante bemoeizucht. doel van overal je tengels of je neus in steken is controle en macht willen hebben die voortvloeit uit angst

  Benito


  Maak melding

 5. juist santoppie,

  hou alle guyanezen aan en laat alle surinaamse coke baronnen hun gang gaan zo kunnen ze nog surinaamse economie opbouwen en jou salaris veilig stellen.

  Anti roger khan


  Maak melding

 6. Beste mensen, money makes the world goes round. En inderdaad alles wat de klok slaat is geld, voor de Amerikaan, voor de Europeaan, voor de Chinees, etc. etc. Alleen de Surinamer laat zich pakken (zie Cambior deal) om ergens aan te kunnen verdienen, en blijft zonder ene cent achter. En maar klagen dat men arm is en hulp nodig heeft, terwijl er op sommige momenten dik valt te verdienen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.