dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameFeest in Suriname na winst Brazilië

Feest in Suriname na winst Brazilië

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 jun – Brazilianen in Suriname hebben gisteren massaal gefeest nadat hun land zich had geplaatst voor de achtste finales van de WK voetbal. In Munchen werd Australië, de ploeg van Nederlander Guus Hiddink, met 2-0 verslagen. Op diverse plaatsen in Paramaribo werd de wedstrijd live gevolgd. Na de winst gingen fans massaal de straat op en werd tot in de late uurtjes gefeest.

Brasil Waterkant

Brasil Waterkant

De schatting is dat er momenteel rond de 60.000 Brazilianen in Suriname wonen. Een belangrijk gedeelte bevindt zich min of meer permanent in het binnenland, op zoek naar goud. Een ander deel in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname.

In Brazilië zijn nu maatregelen genomen om stroomuitval als gevolg van piekbelasting tijdens het WK te voorkomen. In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires wordt gevreesd voor een overbelasting van het elektriciteitsnetwerk als gevolg van de WK-wedstrijd Argentinië-Nederland van komende woensdag. Dat zei een woordvoerder van het elektriciteitsbedrijf Edesur.

Op www.surinamefoto.com staan foto’s van de sfeer in Suriname tijdens diverse wedstrijden van Brazilië en Nederland.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

17 REACTIES
 1. Oh wat is SU toch een heerlijk om te wonen voor nieuwkomers die willen aanpakken.

  Wanneer gaan Ned.suri’s dit ook beseffen?!

  We blijven elkaar maar tegenwerken. Ik veel landen op dit WK met spelers uit andere landen. Japan bv heeft een braziliaan lopen.Waarom weigert men in SU om een mix van suriprof en suri talenten door een suri couche met ondersteuning van bedrijfen een stevig team opbouwen? Moet kunnen. Kijk maar naar T&T Beenhakker!! We hebben de potentie! Oh, ik zit alweer te dromen! Sorry!


  Maak melding
 2. Henk hopelijk komen je dromen uit.

  Brazilie gefeliciteerd. Mooi dat er zoveel feest was. Brazilie wordt weer wereldkampioen!!!

  Toen Nederland zich vrijdag plaatste was er geen feest of wel?


  Maak melding
 3. Proficiat Brazilie
  Doet me denken aan vroeger in Suriname, toen werd er ook gefeest als Brazilie won.
  Ik denk dat, het feesten van de Braz.en ook van de Suri`s op dit moment een leuke afwisseling zal zijn,met alle strees, van de toestanden in het binnenland en het gesoelaas van de regeerders.

  Kom op Brazilie, Go For It.


  Maak melding
 4. Aangezien we zelf geen voetbalteam hebben die naar het WK gaat kunnen we toch blij zijn voor onze buren ? En als zij de wereldbeker niet binnenhalen wordt het misschien Willem Alexander tegen Maxima ? Ook goed, zijn toch ook buren….


  Maak melding
 5. Henk Schubert, je bent misschien wel aan het dromen, maar het zou zeker mogelijk moeten zijn.

  Ware het niet dat dat de SVB en de andere autoriteiten dit helemaal niet serieus nemen.
  “De mogelijkheden worden bekeken” is het enige dat deze bestuurders kunnen uitkramen en dat doen ze al vele jaren lang.

  Ik weet zeker dat de FIFA soepele regels zal stellen mbt de nationaliteitskwestie.

  Maar ach, hoe kan het ook anders, wij behoren tot de meest achterlijke landen op deze aardbol (ondanks de positieve zaken die er gelukkig ook zijn)


  Maak melding
 6. Suriname moet gewoon de mogelijkheid bieden voor dubbele paspoorten.
  de Ned-suri kunnen dan voor Suriname spelen en evt Brazilianen die er wonen en daar voetballen.
  maar 60.000 brazilianen even zoveel chinezen.
  wat gebeurt er in Suriname


  Maak melding
 7. Wat wil je,als de ratten het zinkend schip verlaten.Voor Suriname hebben ze niets over,ze gaan naar de VS en Nederland,om daar hun heil te zoeken,wat niet altijd lukt,verdwijnenen in de illigalitit en vervallen in de criminaliteit, voor mij mogen de Chinezen blijven,die weten tenminste wat aanpaken is.De Brazilianen,werken zich ook te pletter en hebben supermarkten ze houden de achter gebleven bevolking zo op de been,sorry de Chinezen ook.En de Surineds maar klagen pffff,ga dan je land opbouwen,neen dat kan natuurlijk niet,omdat jullie ook 10x niets zijn in Nederland,alles is jullie in de schoot geworpen.

  Kan zjn dat over een jaarof 10, het Surinaams voetbal,gestalte krijgt,daar zullen de Braz. voor zorgen.


  Maak melding
 8. De reactie van Mart is wonderful…I love it…eindelijk iemand die durft om de dingen te zeggen zoals die werkelijk zijn….wow 10 maal niets in Nederland?????? Helemaal eens


  Maak melding
 9. het is goed dat die surinamers voor brazilie kiezen dan voor nederland want die van basten meet met 2 maten .hij sluit die donkere jongens uit.
  in de 2 e ronde liggen ze weer eruit.
  ruud


  Maak melding
 10. Mart je hebt verdomd gelijk.
  Alles willen ze op een gespreid bedje hebben. Maar werken no way wel de lusten maar niet de lasten typisch parasietgedrag.
  En als je de waarheid zegt dan hebben ze ineens een heel kort lontje.
  Ga godverdomme werken stelletje luiereetliggers.


  Maak melding
 11. Goed zo Mart,jij zegt inderdaad waar het op staat, het neerhalen van Suriname gebeurt door de Surineds, de goeden uitgezonderd.
  De Surineds,hebben steeds een grote muil hier,gegaranderd dat het die nietsnutten zijn.Laat de Surinamers feesten als ze willen voor Brazilie,ze zijn tenminste eerlijk en slijmen niet,zo ook ik,iedereen in mijn dorp weet dat bij ons thuis voor Brazilie wordt gekraakt,de Hollanders vinden het prima,als Brazilie speelt(hahahahah niet tegen Nederland) zitten ze ook bij ons te kijken.Als we iedereen in hun waarde laten ,The World Would Be A better Place.


  Maak melding
 12. mart en de zijnen,
  wat een enorm stomzinnige opmerking,dat Surinaamse Nederlanders alles maar in de schoot geworpen krijgen.Typisch een opmerking voor mensen die vast niet de lagere school hebben afgemaakt,en zelf juis parasieteren op mensen uit Holland.Binnenkort maak ik weer de gang naar het gwk,om geld te sturen aan mijn Surinaamse medemens.Groetjes


  Maak melding
 13. Neen magic,jij stuurt van mij en mijn voorouders belastingcentjes geld naar je medemens,wat opzich heel goed is.
  Volgens mij heb je last van begrijpend lezen.
  Jij parasiteert hier in Nederland,zulk soort lui als jij bedoel ik juist,met 10x niets zijn en de eurie-man uithangen.Ter jouw informatie,ik heb een topbaan bij de Heineken,en studeer daarnaast bedrijfseconomie.Ik ben een ras Zuid-Hollander getrouwd met een wereld Surinaamse.
  Ik weet waarover ik praat als ik zeg dat alles in je schoot is geworpen,en juist zulk soort van jou kaliber hebben de grootste muil.De meeste ,Surineds zjn lieden die hoog van de toren blazen,niets over hebben voor Suriname en maar klagen,en klagen.Gelukkig,hoeven wij geen geld of goederen naar Suriname te sturen,mijn schoonfamilie,die werken hard en hebben onze eurie`s niet nodig,we hebben wel grif bijgedragen voor de binnenland bewoners.

  Blij feesten Surinamers,laat de stress achter je en geniet van het Wereld Kampioenschap.


  Maak melding
 14. Jim,

  Jij bent 1 van de Surined.,waar ik respekt voor heb,idd,als ik op vakantie ben in Suriname,krijg ik ongevraagd alles wat m`n hartje begeert.
  Er wodt elke dag gevraagd wat ik wil eten,waar ik naar toe wil,k word verwend bij het leven,overal waar ik kom,bij familie,vrienden wordt er als 1e gevraagd heb je al gegeten?
  Loop maar in Paramaribo,de werkende en de Soos Surined pik je er zo uit.
  Wij waren 1 keer in Leonsberg,bij een klein eetkuisje op de kade,komen er 4 creoolse vrouwen en mannen binnen,geef ik je te raden wat ze vroegen….heb je koffie,ik zeg je die vrouw achter de toog,keek koel naar ze en zei,met dit warme weer??? Ik dacht dat bakra`s alleen koude frisdranken dronken neen vrouw zegt er 1 ik drink elke dag koffie ,zegt die vrouw nou dan moet je ergens anders,mi no abie koffie.En wij maar giechelen,mijn boer zei toen, dat na soso soos sma,ze willen laten merken dat ze uit Holland komen.
  En zulk soort lui bedoelt Mart met 10x niks zijn en de big-shot uithangen.


  Maak melding
 15. is dat niet duidelijk genoeg,,,,,,,,,,,help elkaar in plaats van stuk te maken ”””””””ik zit niet in de kerk ,,,zeker niet ben geen voorstander van die dingens,maar goedheid in de mens hoef je niet voor naar de kerk te gaan ,,,,,,,,,,dank uuuuuuuuuu


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES