woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameJob Cohen: Suriname heeft goede groeikansen

Job Cohen: Suriname heeft goede groeikansen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jun – Suriname heeft uitstekende groeikansen en zou die ook voor de volle honderd procent moeten benutten. Dit zegt burgemeester Job Cohen van Amsterdam. Als enkele traditionele hobbels genomen kunnen worden, kan voorgoed het pad van ontwikkeling worden opgegaan. Surinamers in Nederland kunnen een vitale rol vervullen.

Suriname zit met het probleem van gebrek aan voldoende akder op de juiste plaats. Uiteraard moet de liefde van beide kanten komen. “Het lijkt dan logisch dat er een beroep gedaan wordt op Surinamers in Nederland”, zei Cohen tijdens de jaarlijkse Fred Derby-lezing. De relatie met Amsterdam kan tegen deze achtergrond bekeken worden en resultaat opleveren aan beide zijden.

Suriname krijgt toegang tot een enorme kennisbron en zal beter in staat zijn in te spelen op de uitdagingen van globalisatie. Amsterdam kan leren van de uitwisseling en de eigen leefbaarheid opkrikken. “De samenwerking zoals die afgelopen jaren gestalte heeft gekregen, zou wel eens model kunnen staan voor de wijze waarop individuele Surinamers en Nederlanders een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van hun land”, aldus Cohen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Met ‘enkele hobbels’ bedoelt Cohen ongetwijfeld de corruptie, etnische politiekvoering en de enorme bureaucratie. Slap dat hij dat niet keihard durft te zeggen. Amsterdam pompt geld in Suriname, terwijl ook hij weet dat een aanzienlijk deel aan de srijkstok blijft hangen. Neem het gebeoortehuis van Anton de Kom. Vier jaar geleden gaf Cohen hier persoonlijk het startsein voor, sindsdien staat het verder te verpauperen. Waarom? Dat moet je aan de Surinaamse politiek vragen!


  Maak melding
 2. Als prominent lid van de linkse kerk, en tevens gezalvend koorknaapje van Allah z’n gelovigen in zijn eigen door racisme besmeurde Amsterdamse metropool zou ik aan de lessen van Job Cohen voor het regime Venetiaan/Sardjoe maar niet te veel waarde hechten. En dat is wat ik ervan wil zeggen.

  Sherwin


  Maak melding
 3. Beste Sranangmang,

  Burgervader Cohen van de stad Amsterdam, houdt in een Suriname een speech die naar mijn mening niets concreet oplevert voor ons land. Ja het is vakantie tijd en de burgervader moet na een stressvoljaar ook ontstressen. Ik heb er dus niets voor ons land uit zijn aanwezigheid in Suriname kunnen uithalen, hetgeen hij heeft gezegd is al bekend en dus niks nieuws.

  Kondremang we moeten het zelf doen en geen Cohen.

  Tang Boeng


  Maak melding
 4. Mitta,

  Cohen helpt de Surinamers niet, hij vult de zakken van politici en andere elitejongens. Wij Surinamers hebben nog geen greintje geprofiteerd van Cohens zogenoemde goedheid.


  Maak melding
 5. Het is te gek voor woorden dat sommigen zo afgeven op Cohen. Terwijl het de corrupte slampampers in surname zijn die er geen reet van bakken.
  Wat Cohen bedoeld is dat suriname moet erkennen dat het de surneds zijn die de ontwikkeling van suriname gestalte kunnen geven. En dat kan op gang komen door financiele steun van amsterdam. Maar we weten allemaal dt djaroesoe en naijver een surinaamse uitvinding is.
  Een grote bek lijkt heel heldhaftig hoor maar wat heeft dat suriname tot nu toe opgeleverd… armoedige namaak trots


  Maak melding
 6. Nederland is bezig te mobiliseren voor een overname van suriname.

  overal zitten die blanken:
  belasting
  Havenbeheer
  CBB

  alle belangrijke posten worden nu aan blanken gegeven. en waarom?
  ja om een kijkje te nemen in onze economische keuken. kijken of er nog een graantje mee te pikken valt.

  IN sudan en derest van afrika sterven duizenden mensen per dag. Nederland is niet geinteresseerd in Hulp. waarom?
  a goutoe no de drape.

  Blanken vinden het erg als wij het slavernij steeds blijven herhalen, maar zelf willen zij de tweede wereld oorlog nooit vergeten.
  en herdenken zij het met een vrije dag.

  zelf kijken ze raar dat wij blanken wantrouwen? waarom?
  Wij kennen onze geschiedenis net zoals blanken duitsers niet mogen vanwege hun grote leed die ze veroorzaakt hebben.

  Laten ze dan ook begrip opbrengen voor onze leed die nogaltijd niet recht getrokken is.

  Vene is zwart maar zijn bloed is blank.
  deze blaka snesie heeft het niet door. hij weet niet waarom zalm 105 miljoen euro geldstroom van suriname gaat onderzoeken.

  ==
  maar een ding,.. suriname boycotten op alle vlakte.!


  Maak melding
 7. no fergitie vene,

  dat na deng witmang tekkel oenoe.
  denk eraan !1 blaka snesie ze komen niet voor niets…

  Laat liever surinamers rijk worden dan die blanken. want zij gaa niks voor ons doen.
  hier in nederland doen ze al geeen moer voor ons laatstaand suriname.


  Maak melding
 8. Cohen strijkt met de eer.

  Het is ongelooflijk maar waar. Is Suriname nu wel of niet een onafhankelijke staat? In naam wel maar in de praktijk doet men zeer overkomen een afhankelijke staat te zijn. Grote ramp in het binnenland en de sinterklaas uit Nederland komt even op bezoek. De media geeft er ruime aandacht aan. Sinds de overstroming komt nu een uitgebreid verslag op de tv over het gebied en meneer Cohen is in beeld. Hij is degene die even het puin komt ruimen. Hij brengt wat de bevolking nodig heeft. Hij brengt schriften en pennen. Hij maakt lachende kinderen en andere dorpsbewoners. Hij maakt er een feestje na het drama. Hij geeft hydrofoors en watercontainers opdat de mensen geen water uit de rivier hoeven te drinken. Hij licht de noden en hij leest dankbaarheid af op de gezichten van de dorpsbewoners. Wie is er nu president in het land en wie moet de mensen zo nauw bijstaan en wiens taak is het om in de noden van het volk in te grijpen. Wie mag er van de slachtoffers deze dankbetuiging en eer ontvangen. Kortom, Cohen doet wat meneer Venetiaan had moeten doen. Dit is toch een grote schande en zelfs inmenging in binnenlandse aangelegenheden.
  De spullen die Cohen heeft afgegeven met zoveel bombari zijn peanuts doch zo essentieel en kritiek vanwege de ramp die derhalve ook door het bedrijfsleven in Suriname en zelfs door de regering (eventueel met het opgehaalde geld als de staatskas het niet voor over heeft !) of door politieke partijenen met gemak had kunnen plaatsvinden (en niet wachten op verkiezingstijd) en derhalve ook had moeten gebeuren.
  Of het laatste gebeurt niet of wij zijn zo nederig om de nederlanders het voor ons te laten doen of we gunnen de nederlanders de eer of wij zijn naief en creeeren de ruimte.
  Meneer Cohen had de spullen die zoveel eer zou opbrengen ook kunnen afgeven aan het Crisisteam instede van direkt aan de dorpelingen met zoveel ophef. Wie wordt door deze inzet als hun leider dan gezien? Als men naar Afrika of elders gaat met hulp dan wordt dat afgegeven aan instellingen of crisisteams en dan samen met beleidsmedewerkers. Het wordt tijd voor meneer Venetiaan om na te gaan via een referendum als er misschien behoefte bestaat om een afhankelijke natie te zijn of hij moet politieke consequenties aan dit geheel verbinden. Het moet ons straks ook niet verbazen als het paleis van Jusitie geopend zal worden door een nederlander. Die zijn er op het juiste moment op de juiste plaats om te scoren, het is net als voetbal!


  Maak melding
 9. Boeleshaak,

  Belasting. CBB, Havenbeheer,

  werken aleen maar incompetente negers van de NPS wat zeur je nou?
  Kijk maar op zanderij dan zie het gedonder al?
  En maar steeds blijven zeuren over de blanken.

  miekongyang


  Maak melding
 10. Zo gek zal het niet zijn als de witte man het weer in Suriname voor het zeggen zal hebben.De Surinamer bakt er geen MOER van.
  Surinamers zijn corrupt en zakkenvullers.Jammer dat wij in 1975 onafhankelijk geworden zijn.

  Odi Odi Mitta


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES