woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandUitgaven noodhulp vereisen aanpassing begroting

Uitgaven noodhulp vereisen aanpassing begroting

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 jun – De enorme uitgaven rond de noodhulp voor het binnenland vereisen een formele aanpassing van het overheidsbudget. Dit zegt voorzitter Ulrich Aron van de Rekenkamer van Suriname. Gebeurt dit niet, dan zijn de uitgaven illegaal. Er dient een herziene begroting over het dienstjaar 2006 te worden ingediend bij het parlement.

De bureaucratie rond de buitenlandse noodhulp kan gezien worden als voornaamste boosdoener. “Daar de verwachte donaties om de kosten van de ramp te dekken niet zijn gekomen, kan het niet opbrengen in de begrotingen van 2006, voor de nodige stagnaties zorgen in de wederopbouw”, zegt Aron tegenover de Ware Tijd. De regering mist dan de bevoegdheid om het extra geld uit te geven.

Overheidsuitgaven vinden nog plaats op grond van de begroting van 2005. De begroting van 2006 zal mogelijk pas in augustus worden behandeld. De kosten voor de noodhulp en wederopbouw zijn voorlopig begroot op minstens zeventig miljoen Surinaamse dollar (ruim twintig miljoen euro). Volgens Aron kan dit gedekt worden via een obligatielening en fiscale maatregelen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Henk,

  Die 20 miljoen euro’s moet gezien worden als een onvoorziene uitgave. Als je deze gedekt kan krijgen via donaties, dan is er niets aan de hand. Zoniet moet je dat begroten (begroting 2006) en vervolgens aangeven hoe je aan dit extra bedrag gaat komen (obligatie lening, fiscale maatregelen).


  Maak melding
 2. Door het gegraai door Nieuw Front+ in de schatkist moet de begroting aangpast worden.

  Bavie,
  je zal de geschiedenis ingaan als de sloper!


  Maak melding
 3. Hallo broerders en zusters,

  Snappen jullie nou waarom cambior snel met 20 miljoen over de brug komt, dat was allang
  afgesproken.

  De regering geeft een hind aan cambior, we komen 20 miljoen tekort, en ineens komt cambior met 20 miljoen over de brug.

  Want die voelt zelf natigheid, want cambior
  denk, ik maak ’t weer goed, door al die ellende wat ze hebben veroorzaak met goud delven, maken ze goed met 20 miljoen dollar.

  Dus het mes snijdt aan 2 kanten,snappen jullie nou hoe politiek in mekaar zit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES