NPS heeft buik vol van chantage coalitiepartners

12

PARAMARIBO, 15 jun – De Nationale Partij Suriname, NPS, heeft genoeg van de ‘chantagepolitiek’ van coalitiepartners Pertjajah Luhur en A Combinatie. Dit zegt NPS-bestuurslid Arnold Kruisland. Het steeds weer misbruiken van de eigen wippositie mag niet langer geaccepteerd worden. De NPS zou dit te kennen moeten geven en in het geweer moeten komen.

“Er moet ergens een grens worden getrokken”, zegt Kruisland tegenover de Ware Tijd. Vanaf de aanvang van de huidige regeerperiode, wordt vaker getracht om enge belangen te behartigen via chantage. Pertjajah Luhur met zijn zes parlementszetels en A Combinatie met vijf deinzen er niet voor terug de andere partners onder druk te zetten. Het groter belang dreigt zo te verzanden.

“Als een partner ook de geloofwaardigheid van je partij in het geding brengt, dan vraag ik me af of je met zo’n partner verder moet”, aldus Arnold Kruisland. Hij ziet president Venetiaan, die ook NPS-voorzitter is, vroeg of laat optreden. “De president benoemt en ontslaat ministers. En ik denk dat als hij daartoe gedwongen wordt, hij zeker zal zeggen: tot hier en niet verder.”


12 REACTIES

 1. Opblazen die hele ka front.
  Laat de partijen nu zelfstandig opereren.
  Samen hebben ze een teringzooitje van gemaakt.
  probeer nu als eenzelfstandige partij kiezers te winnen. Grote voorbeeld ABOP brunswijk en consorten.

  panjaskeetie


  Maak melding

 2. Vroeger werd de NPS financieel verwend door de chinesehandelslui en natuurlijk zijn er wederdiensten in de vorm van vergunningen bewezen. Ik weet het nog als de dag ven gisteren ik toen nog puber. Er was geen bakolie te krijgen in Par,bo. De NPS was aan het bewind. De chinesehandel kon gewoon de schaarste kunsmatig laten voort duren. Als je klaagde zieden ze rust “we hebben ook onze mensen”

  En nu, is de chinese afd van de NPS opgegaan in de PL. De de PL voelt zich gesteund door het kapitaal en de handel. Wie chanteert wie?
  War zijn jullie vakbondsmensen.( Hooghart enz) Die zullen ook vet gesmeerd zijn. We weten dat chinesen iederen weten te kopen.

  Meneer Kruis u weet het toch? Ik zie u ook soms in Zoetermeer rondrijden.


  Maak melding

 3. Arnold Kruisland is de grootste judas die er in Suriname rondloopt. Hij moet ophouden dit soort uitspraken te doen. Hij heeft dit altijd gedaan in het parlement en als er een motie op tafel ligt loopt hij via de achterdeur weg. Zo laf is hij. Trouwens van Venetiaan heb ik ook geen hoge dunk want hij laat maar over zich lopen en maakt met zijn gedrag heel veel kapot in dit land. Als jij er aan meewerkt dat frauduleuze handelingen van personen steeds goed gepraat worden dan ben jij even erg dan die personen. Suriname heeft vandaag mensen nodig die duidelijk, eerlijk en oprecht zijn. Hoelang denkt de NPS dit spelletje nog te spelen?


  Maak melding

 4. Beste Mensen,
  Het is makkelijk praten op de man, maar het zou fijner zijn en van diepgang getuigen als u eerder beargumenteert. Wat jammer is dat ik iedere keer een loze reacties op deze site lees. Jammer, jammer think a about it!!!

  Grtjes A


  Maak melding

 5. Ik hoop dat het front zoals ze zich noemen(traumatisch) sneuvelen in hun eigen peleton.
  in je eigen kruis en op eigen grond kun je dan vuurwerk verwachten.


  Maak melding

 6. het is altijd een zootje geweest in de surinaamse politiek.allemaal zakkenvullers.
  hoe kunnen jullie suriname opbouwen.het is alleen maar eigen belang.wie dan ook komt het is een troep.


  Maak melding

 7. Ja,ja when will be the day,dat Venitiaan zijn muil opentrekt,nou het volk kan wachten tot ze een ons wegen.Venitiaan had nooit met geen van beide partijen in zee moeten gaan,Somo en Brnsie zijn veroolde criminelen,hadhij kunnen verwachten dat ze zich met chantagepraktijken zouden bezighouden.Somo wilde zijn vriendje een topbaan bezorgen,zijn buitenvrouwen met gond verwennen,Brunsie dito hetzelfde 1 van zijn vrouwen,die nergens geen verstand van heeft ook een topbaan geven pff en het volk en Venitiaan staan er bij en kijken ernaar.
  Wat Kruisland loopt te blerren,is het volk zand in de ogen strooien niets meer en niets minder.

  Venitiaan heeft een hidden agenda,let maar op,hij zal alles moeten slikken van Somo en Brunsie,want hij gunde Wijdenbos en de NDP,geen kans,dan maar die domme Brunsie en Somo,nou succes verder,het volk heeft niets in de pap te brokkelen,tot de volgende verkiezingen weer,die domme massa.


  Maak melding

 8. De grote smoel van Arnold Kruisland.

  Deze man denkt, net als veel v. zijn partijgenoten, dat Suriname het eigendom is van de NPS.DIE TIJD IS AL VOORBIJ.

  Zijn partij zit in een coalitie en zal wensen van zijn partners moeten honoreren. Dat is de keiharde realiteit.
  Om de teloorgang van die partij te illustreren: In marowijne- vroeger een bolwerk van de partij, waar men met gesloten ogen altijd won- heeft men 0 (nul) zetels behaald, terwijl de Frontpartner PL nu meer aanhang blijkt te hebben, want die heeft, ten koste van de NPS de ene Frontzetel afgesnoept v/d NPS.


  Maak melding

 9. Den aboma e frekti un now,ba suku ba fini,ba tjari.kruisland en vene oude bokken.jullie hadden gedacht,bouta te breken mis poes.captain your ship e sungu.met witwas praktijken,hebben jullie verkiezingen gefinancieerd.kies un mooi,ruim je rotzooi zelf op.ben je de tijd van parmessar vergeten
  Kruisland jij met je plooi gezicht kwam op de tv rotzooi te vertellen over die man.makro dief.

  Akuba.


  Maak melding

 10. Zit die man Rogers nog in de politiek? Als het om het landsbelang gaat zwijgt hij in alle talen. Bestrijdt de armoede, en open nu je mond. Je bent in de gelegenheid! Wacht je alweer op de Noordezee?

  Dit geldt ook voor meeloper Ronald Hooghart.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.