zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandNoodhulp Nederlandse gemeentes onaangeroerd

Noodhulp Nederlandse gemeentes onaangeroerd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jun – De noodhulp van de Nederlandse gemeentes is nog niet aangesproken. Dit zegt burgemeester Job Cohen van Amsterdam. De steun van in totaal 650.000 euro van de gemeentes Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ligt weliswaar klaar voor bestemming. Alleen is nog niet duidelijk waar het aan besteed zal worden.

De regering moet nog de nodige informatie verschaffen. “Het geld ligt ter beschikking en we gaan ervan uit dat het nodig is”, zegt Cohen, die op bezoek is in Suriname. De hulp is direct na het bekend worden van de watersnood ter beschikking gesteld. Minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling zegt tegenover de Ware Tijd dat niet alle donaties worden gebruikt voor voedselaankopen.

Hulp blijft nodig, nog lang nadat het rivierwater is weggetrokken. Volgens Felisi heeft Amsterdam aangegeven dat de gift aangewend mag worden voor aankoop van artikelen of herstelwerkzaamheden. De voedselhulp blijft voorlopig gegarandeerd, ook nu het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing, NCCR, haast door zijn middelen heen is. Er zijn nog voldoende voedselpakketten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES