Bouw poli’s gaat ook zonder donorgeld door

1

PARAMARIBO, 14 jun – De aanleg van poliklinieken in het binnenland gaat door, ook als de Islamic Development Bank, IsDB, niet bereid is extra geld op tafel te leggen. Dit zegt minister Felisi van Regionale Ontwikkeling. Overwogen wordt de verdere uitvoering van het bouwproject te financieren uit de staatsbegroting. De overige zestien poliklinieken komen er in elk geval.

Dit geldt ook de aanleg van ruim dertig dienstwoningen voor paramedisch personeel. Met de IsDB-lening van 4,8 miljoen dollar zijn acht klinieken, eenentwintig dienstwoningen en twee aanmeersteigers gerealiseerd. Er is nog slechts 462.000 dollar over. Felisi zegt tegenover de Ware Tijd dat aangeklopt zal worden bij ministeries, die betrokken zijn bij het project of werken in het binnenland.

Door de gierende inflatie is de begroting uit de hand gelopen. Een IsDB-functionaris had tijdens een bezoek dit jaar weliswaar meer geld toegezegd, maar de bank blijkt anders te hebben beslist. Ook lokaal is de afstemming slecht. Governor André Telting van de Centrale Bank van Suriname is in mei naar de IsDB-jaarvergadering vertrokken zonder overleg met Regionale Ontwikkeling.


1 REACTIE

 1. Ik vind het persoonlijk overdreven zo een investering in niemandsland.
  Maar het achterliggende gedachte is denk ik om het binneland te islamiseren.
  In hoop dat de bosnegerinnen ook een burka dragen. Zie de ontbloote boven en onderlichamen overstroming een genante vertoning. Binnenkort volgt een moskee.
  AllAh Ho Akbar

  Sheik


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.