Onderwijsinstellingen bereiden accreditatie voor

0

PARAMARIBO, 13 jun – De hogere onderwijsinstellingen in Suriname bereiden hun internationale accreditatie voor. Via onder meer de vijfdaagse workshop van de Commissie Voorbereiding Nationaal Orgaan voor de Accreditatie, Nova, wordt in ijltempo getracht de laatste inzichten en criteria onder de knie te krijgen. Een makkelijke weg wordt het niet.

Dit concluderen de deelnemers aan de workshop zelf. Toch zal met het nodige vernuft aangepakt moeten worden. Naadloze aansluiting op internationale instituten is meer dan ooit een vereist. De workshop Opzetten van een Intern Kwaliteitszorgsysteem voor Tertiair en Hoger Onderwijs in Suriname, is er dan ook op gericht de kwaliteitszorg op te voeren binnen hun opleidingen.

In samenwerking met de Unesco zijn drie deskundigen van de University of the West Indies uitgenodigd om de kneepjes van het accrediteren bij te brengen. Van de ruim tweehonderd deelnemers wordt verwacht dat ze uiteindelijk zelf een toetssysteem ontwikkelen voor de eigen instelling. De toetsresultaten zullen dan nationaal en internationaal gemeten worden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.