NDP wil parlement internationaal aanklagen

5

PARAMARIBO, 13 jun – De Nationale Democratische Partij, NDP, van Desi Bouterse wil het parlement internationaal aanklagen. Volgens fractieleider Kenneth Moenne zal het weren van Bouterse uit vaste commissies worden aangevochten bij internationale organisaties. De ‘dictatuur van de meerderheid’ zal te vuur en te zwaard worden bestreden.

Vooral de tweeslachtige houding steekt. “Je laat hem wel toe als lid, maar belemmert hem om te functioneren in de commissies”, zegt Moenne tegenover de Ware Tijd. De democratie wordt zo mooi om zeep geholpen. Er zullen binnenkort brieven worden gezonden naar onder meer de Organisatie van Amerikaanse Staten, de Verenigde Naties en de Interparlementaire Unie.

Bouterse is in begin dit jaar bij meerderheid weggestemd uit onder meer de commissie voor Defensie. Hij was voorgedragen door de totale oppositie. Zelf vindt Bouterse zich als ex-legerleider bij uitstek geschikt. Ex-rebellenleider Ronnie Brunswijk is geweerd uit de commissie voor Justitie & Politie. Frappant is dat Brunswijk als coalitielid niet heeft meegestemd tegen Bouterse.


5 REACTIES

 1. bouta go srebi baka zoals je al maanden doet ,het is goed dat ze je parlementsgeld hebben stopgezet! je neemt het geld maar heb geen respect voor het volk om zelfs maar in het dna te verschijnen, dai wan kon in commissie ie her visie djers commissie ,mande niets van deze gehoord en nu begint ie weer voor eigen ego ,go srebei baka ien a boessie sai you voeroe


  Maak melding

 2. misschien heeft bouta zijn les geleerd in revolutie tijd heeft hij slechte als goede dingen gedaan in sur maar wat doet deze regering dan hoeveel mensen worden dan niet vermoord door de bosbewoners meren deel van de burgers leven onder de armoede.weg met deze regering laten ze nieuw mensen de kans om ons geven om SURINAME te opbouwen.


  Maak melding

 3. ben zelf geen pro-bouterse.
  Hij moet zijn straf uitzitten net als brunsie.
  Maar bouterse had eenhoop dingen gedaan.Denk maar aan de productie sector.
  Oprichting staats-olie,pemba -doti etc.Straatverlichting.
  Maar nederland was de grootste steun achter Brunsie.

  Brunsie heeft alles kapot gemaakt en nu wil hij het zogenaamd gaan opbouwen.

  Belachelijk.


  Maak melding

 4. Wat ik voral mis zijn de schoonmaakploegen van de revotijd,jeetje wat was het schoon in Paramaribo,nu is he een bende .
  Vrouwen zowelmannen zag je coninu de straten schoonvegen,ze hadden werk.

  Deze regereing is zo zwakkk,wel laten ze de verkrachter Somo ongemoeid niet te spreken over Brunswijk,maar ze doen alles om Bouterse te weren.


  Maak melding

 5. Kunnen ze gevangenen niet begruiken om de stad schoon te houden. Ze worden door belastingcenten onderhouden maar voor wat hoort wat of niet.
  Zo kun je ook behoorlijk wat kosten besparen. Zie santa-boma tjokvol met proletariers (werklozen) laat ze godverdomme werken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.