Home Nieuws uit Suriname Cohen: bureaucratie weren bij samenwerking

Cohen: bureaucratie weren bij samenwerking

3

PARAMARIBO, 13 jun – Suriname en de Nederlandse Amsterdam zullen zoveel mogelijk de bureaucratie weren uit de hernieuwde samenwerking. Dit hebben minister Felisi van Regionale Ontwikkeling, RO, en burgemeester Job Cohen van Amsterdam besloten. In de overeenkomst die beiden getekend hebben voor nog eens vier jaar projectuitvoering zijn de procedures uitgewerkt.

De samenwerking moet zo mogelijk nog soepeler verlopen dan in de afgelopen vier jaar. “De intenties konden worden uitgevoerd. We zijn dan ook hoopvol dat de nieuwe projecten ook uitgevoerd kunnen worden”, zei Felisi kort voor de ondertekening. Er is ook ruimte voor meer projecten en andere gebieden van samenwerking.

De oude gebieden zullen verder worden uitgewerkt. “Het is niet bij de vijftien projecten gebleven. Het zijn er bijna veertig geworden op uiteenlopende terreinen, van volkshuisvesting tot de brandweer, van justitie en politie tot archivering”, zei Cohen. Felisi is ervan overtuigd, dat de extra vier jaar zullen “bijdragen tot verrijking van de Surinaamse gemeenschap.”

3 REACTIES

  1. CHAROKHAN
    Bureaucratie terugdringen?????????dat is een grotwe ILUSIE...ambtenaren moeten aan het werk blijven toch en als het kan met nog meer BUREAUCRATIE...dus een farce Het blijft bij die prachtige woorden van de MINISTER en Burgemeester Er is nog hoop??
  2. Sandokhan
    Charokhan je bedoelt beureauKRASSIE !!!!!!!!!!!!. Maar ik vind wel tof van Cohen hij doet veel voor Suriname maar of de zittende orde dat aanemen dat is de vraag. Steeds als mensen heel bescheiden een bijdrage willen leveren ten goede voor Suriname wordt dat heel vaak gezien als neo-kolonialisme. Ik vraag me af of Suriname Nederland heeft bedankt voor hun steun ook voor de lyn helicopters die voortreffelijk werk hebben gedaan. Sandokhan
  3. raaj
    bureaucratie kan je niet wegdenken wat doe je dan met die overheids apparaat met al die ambtenaren die bureaucratie in stand houden ??????