Burgemeester Cohen: hulp Amsterdam tweezijdig

1

PARAMARIBO, 13 jun – De hulp die de stad Amsterdam aan Suriname biedt is tweezijdig van aard en opzet. Dit zegt burgemeester Job Cohen van Amsterdam. Aan de ene kant worden miljoenen euro’s uitgegeven aan ontwikkelingsprojecten. Anderzijds wordt dat terugverdiend aan beter gemotiveerde gemeentewerkers. Die komen als veranderde mensen terug.

Hun inzet in Suriname bij het uitvoeren van missies, is meer dan welkom. “Deze samenwerking is dus goed voor Suriname en voor Amsterdam”, zegt Cohen. Zijn officieel bezoek van een week behelst onder meer de ondertekening van een tweede vierjarige samenwerkingsovereenkomst. Er zijn goede perspectieven voor voortzetting op de reeds gekozen gebieden.

Of het nu de brandweer betreft, Justitie & Politie, archivering, woningbouw of drinkwater voor het binnenland, de tevredenheid is wederzijds. “We willen best samen verder, nu komt ook Kunst & Cultuur erbij”, aldus Cohen. Er is voor Suriname gekozen, omdat ruim tien procent van de Amsterdamse bevolking bestaat uit Suriname. Elvira Sweet, voorzitter van de Stadsdeelraad Amsterdam Zuid-Oost, is meegereisd.

Bekijk ook:

1 REACTIE

 1. Odi odi fu bawe.
  Burgervader J.Cohen.
  Ned wist,dat su er niet klaar voor was.
  onafhankelijkheid.
  Wat gaat u nu doen,of wat gaan wij doen met zijn allen, is mijn vraag,B.vader.
  300 jaar katibo, en nog ééns 30 jaar soeverein. vertel mij,is dit alles.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.