Toeristenoorden in rampgebied krijgen lening

4

PARAMARIBO, 12 jun – De toeristenoorden in het rampgebied krijgen een lening voor herstelwerkzaamheden. Dit meldt de Ware Tijd. De leningen komen van de Nationale Ontwikkelingsbank, Suritrust en kredietcoöperatie Godo. Het ministerie van Financiën staat garant. Touroperators zullen een percentage van hun huurgeld afdragen aan de banken.

Op die manier wordt verzekerd dat de lening wordt terugbetaald. De banken, Stichting Toerisme Suriname en de Vereniging van Surinaamse Touroperators, Vestor, zijn dit onlangs overeengekomen. Door de garantiestelling zijn de voorwaarden versoepeld. “Een heel unieke situatie in Suriname,” zegt Sirano Zalman, lid van de commissie Informatievoorziening van Vestor.

De door de watersnood zwaar getroffen ondernemers krijgen zo de kans hun oorden weer op te bouwen. De lening is des te opmerkelijker, daar de oorden zich bevinden in gebied, waar geen grondtitels bestaan. Commerciële banken verstrekken principieel geen lening voor deze gebieden. Volgens Zalman is zijn de overheid, touroperators en de oordhouders gebaat bij een goed verloop.


4 REACTIES

 1. ik vindt het abnormal dat dien mensen lening moeten krijgen de suriname regering moeten gewoon voor alles zorgen tot dat die mensen weer op hun benen kunnen staan al dat geld dat men krijgt van het ontwikkelings hulp geld hoe van dat geld wordt er gebruikt om die mensen te helpen die mensen zie niet eens een beetje van dat geld en sommige weten niet eens over dat geld daarom moet de regering alles vergoeden
  punt uit


  Maak melding

 2. Beste Dean, je hebt wel gelijk hoor, voor zover ik je kan begrijpen. Maar zou je neit eens eerts opletten wat je tikt of kan je niet helpen.


  Maak melding

 3. Beste Dean Adams,

  Dat is nou juist hetgeen dat moet veranderen in Suriname. Het handen omhoog houden (wintie wai lantie pai). Mensen hebben een eigen verantwoordelijkheid. Als je het bericht goed hebt gelezen overigens, dan merk je dat de overheid wel degelijk iets heeft gedaan, namelijk garant staan bij de banken. Dus als een onderneming echt niet kan terug betalen in de toekomst, dan moet de overheid dit terug betalen aan de banken.

  Ik zit niet zo in over jouw taal en tiep fouten, belangrijk is dat je deelneemt in de discussie. Je moet wel berichten goed lezen alvorens je commentaar levert, en niet reageren vanuit een vooringenomen stelling, namelijk dat de overheid niet deugt. De overheid maakt fouten, net als ieder ander, maar doet ook heel veel dingen goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.