dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit NederlandSuriname verliest 'WK titel' in Amsterdam

Suriname verliest ‘WK titel’ in Amsterdam

-

Does Travel - naar Suriname

Op het WK Amsterdam, dat afgelopen zaterdag 10 juni in sportpark Middenmeer werd gehouden, speelden 32 teams met Amsterdamse spelers van verschillende nationaliteiten tegen elkaar. Het voetbalteam van Suriname was in 2005 de winnaar van het jaarlijks toernooi en moest haar titel verdedigen. Helaas lukte het Suriname niet en kwamen wij, net als Nederland, tot de kwartfinale.

De winnaar van het WK Amsterdam 2006 werd Ghana, dat in de finale moest spelen tegen de Nederlandse Antillen. De Ghanezen wonnen deze wedstrijd met 1-0 en mogen zich hiermee wereldkampioen van de stad noemen. Mischien een goed voorteken voor het land dat de FIFA WK 2006 vanavond start tegen Italië.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. de Ghanezen zijn de oorspronkelijke families van de afro-surinamers(creolen). Hun genen zijn gelukkig nog niet aangetast, en daarom kunnen zij beter presteren.


  Maak melding
 2. Het Sur.11 tel heeft niet gevoetbald als een kampioen,er ontbrak eenheid,vechtlust,ook liepen de spelers als grote ff naast hun schoenen.Ook vond ik dat de trainers niet in grepen,steeds verkeerde wissels,ik vraag me af,waar deze ffjes gehaald zijn.Hoop dat er volgend jaar iets beters staat.Dank u


  Maak melding
 3. Wat een kul.

  De Ghanezen zijn 1 van de oorspronkelijke families van de afro-surinamers.
  Nederland had over heel het westen van Afrika forten.
  Zoals Goeree (nu Goreé- Senegal), Luanda (Angola), Gambia enz enz.
  De laatste slavenforten had men in Ghana vandaar dat men in Suriname maar blind blijft staren op Ghana.

  Ghana heeft gewoon beter gespeeld dan Suriname net als de Nederlands Antillen.
  Volgende keer weer een serieuze selectie samenstellen.
  De oude WK Amsterdam titel betekent niks meer voor Surinamers, de nieuwe is het belangerijkst.

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer kan noemen.

  tan bun


  Maak melding
 4. het is gewoon puur geluk of toeval als een elftal windt.en voor die ploeg die heeft gewonnen is het leuk en dan moet je niet kijken naar de achtergrond van het verleden want als ned met duitsland speelt en duitsland heeft gewonnen kunnen de nederlander ook niet zeggen van ooh ze hebben de zegeningen van hitler gekregen want ik denk als je elkaar gaat vergelijken van ooh ghana heeft gewonnen en wij niet en je gaat er iets onder zoeken(een reden)zoals de ghanezen zijn oorspronkelijk fam van creolen wat zit je dan dwars?dat ze fam zijn of omdat ze hebben gewonnen?dan heb ik een ps vraag aan jou en die hoef je niet te beantwoorden alleen aan je zelf als je zo denkt voel jij je dan niet een beetje zielig voetbal is gewoon leuk als je der van houdt en het is niet om elkaar te vergelijken want anders zou het ook geen wk heten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES