zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieLening Islamitische bank bijna op, project niet af

Lening Islamitische bank bijna op, project niet af

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 jun – De bouw van meer gezondheidscentra in het binnenland dreigt op de helling te raken, nu de lening van de Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB, onvoldoende blijkt. Het grootste deel van de geleende 4,8 miljoen dollar is besteed aan acht poliklinieken in het binnenland. Er moeten nog vierentwintig gezondheidscentra en ruim vijftig dienstwoningen gebouwd worden.

De poliklinieken zijn aangelegd via het project Primary Health Care Centres in the Hinterland of Suriname. Ook zijn eenentwintig dienstwoningen en twee aanlegsteigers gerealiseerd. Van de IsDB-lening is nog 462.000 dollar over. De in Saoedi Arabië gevestigde bank wil geen aanvullende fondsen beschikbaar stellen. Waar het geld vandaan moet komen is niet duidelijk.

Suriname draagt ongeveer twee miljoen dollar bij van het projectbudget van 6,8 miljoen dollar. Volgens projectmanager Sandra Goedhoop is de IsDBgewezen op de kosten voor bouwmateriaal en transport, die gestegen zijn sinds de ondertekening van de leningsovereenkomst in 1997. Ook de omslachtige procedures van de bank hebben hogere kosten in de hand gewerkt.

opening
Fernandes Express
BODO Party

17 REACTIES
 1. Vreemd de verhouding klopt voor geen meter.
  Antal inwoners binnenland en gezondheidscentra’s.
  Waarom niet in heel suriname in bijvoorbeeld commewijne, saramacca, coronie, nickerie.
  Venetiaan heeft geen oog voor de slachtoffers van misdrijven. Maar binnenland krijgt alle aandacht en de rest mag stikken.
  De rest mag beroofd, verkracht en vermoord worden lang leve venetiaan.


  Maak melding
 2. Lening van een bank uit Saoedi-Arab.? Wie en hoe gaan zij het terug betalen? Betalen die lui uit het binnenland belasting. En al die voorzieningen, worden die gratis verstrekt? Dit zijn alleen maar vragen die zo bij me opkomen. Let wel, ik gun ieder mens in Su een fatsoenlijk bestaan. Maar daar moet men wel wat voor doen. Ik ben ook voor armoede bestrijding. Ook ik wens dat de milleniumdoelen in 1015 bereikt worden.

  Ik ben geen Su belastng betaler. Maar wel geboren en getogen. Als ik dit zo stelde toen ik nog in Su woonde, werd ik uitgemaakt voor communist. Weet u het nog? Blijf dromen.


  Maak melding
 3. hahhaa, idd, met het geld hebben ze weinig gerealiseerd. En ze moeten nog zoveel. Die hele ka verhouding klopt niet.
  Maar goed we zijn het gewend.

  Ricky


  Maak melding
 4. Henk toch,

  Wat blijf jij een domme jongen. Maar wat achter Bouta aanhobbelen. Na al die jaren in de politiek nog steeds niets van jouw idealen gerealiseerd, en dan maar wat afgeven op anderen. Wordt het geen tijd voor een stukje zelf analyse.


  Maak melding
 5. Zie je wel?! Zodra je als NedSuri wat op te merken heb,zetten ze je meteen in een bepaalde verdomhoekje. Eerst was ik communist, tegenwoordig hobbel ik achter Bouta aan. Ik ken de man niet eens.Ik nen Su niet ontvlucht ik had en deed goed werk. Zeven jaar bij de SWM, en in Ned. meteen aan de slag. Hoezo zelfanalyse? Zoals ik vroeger ook niet eens wist wie of wat een communist was. Ik scheld niet als anderen, maar opmerkingen schijnen hard te komen bij bepaalde mensen. Ik zou niet weten waarom en waarvoor ik me moet schamen.

  Henk Schubert is mijn eigen naam, geen boter op m,n hoofd. Leve de vrije meningsuiting!

  Blijf dromen. Wie de schoen past, trekt ,m aan.


  Maak melding
 6. Beste mensen,

  Misschien heeft u een poosje geleden een reportage gezien omtrent het aidsproblematiek in Suriname.
  Wist u dat de bosnegers GRATIS medische zorg krijgen in het diaconnessenhuis in Paramaribo. Wir vergoedt deze zorg dan?
  De gewone die keihard moet werken in de felle zon op het platteland.
  En levensgenieters krijgen alles gratis.
  Dit is het beleid van Venetiaan

  Pimpong


  Maak melding
 7. Herrenberg,
  Jij moet niet te veel LULEN, want in julie tijd tijdens het regime van BAUTA), waarin jij ook in heb gezerten was het erger, denk maar aan de standrechtelijke executie’s en de binnenlandse oorlog, daar zijn er veel meer slachtoffers gevallen.


  Maak melding
 8. Henk,

  Ik heb al jou reacties gelezen ik heb gisteren gelijk gereageerd maar helaas is het door waterkant niet geplaatst dit betreur ik. Nu doe ik het in een andere vorm.
  Maar enfin ik wilde dit zeggen je mag niet de waarheid zeggen want dan ben je gelijk een blaka bakra of je zeult weer met die kolonialisten en maar schelden, vloeken en tieren. Wat mij opvalt is dat de meeste anti-bakra’s in Nederland wonen en misschien ook nog genieten van een uitkering. Want zoals je weet is internetten in suriname voor het elite weggelegd of er is voor de zoveelste keer geen verbinding met de server. Dus het gros moet het doen met brieven schrijven enz.
  Waarom huppelen ze niet op naar de suriname.
  En maar blijven vastkleven aan de belastingceenten van mensen die wel werken en maar alsmaar het moederland afvlakken.
  Dit zelfde tafereel zie je ook in suriname ook de genieters krijgen daar alles zonder een slag gewerkt te hebben.
  En maar schreeuwen we ons land opbouwen ga G.V.D. daar opbouwen en laat ons met rust.
  Wij hebben dit Nederland gekozen als ons nieuw moeder/vaderland en ik ben van plan om hier oud te worden. Suriname vaarwel !!!!!!!!!!!!!!!!!.

  Kuffour


  Maak melding
 9. Anansi, Jessey en Kuffour,

  Eigenlijk ben ik een a-politiekfiguur. Ik had geen tijd voor de politiek. Maar men zegt, als jij je niet met de politiek bemoeit, gat de politiek zich met je bemoeien. En dan kan het soms vervelend uitpakken. Ik ben nu een pensionado van 60 jaar. ( 7 jaar en Su in Ned meteen aan de slag tot vorig jaar 33 jaar plus 7 is 40 jaar.
  Ipv achter de geraniums zit ik achter de PC!!!! Daar is toch niks mee? Ik reageer impulsief zonder echt na te denken. En wat ik grappig vind is dat wat mensen reageren. Soms ook gelijk geven. Dit geeft mij het gevoel dat ik er nog ben en actief ook. Dit zal weer nergens op slaan, maar ja het warm en met een paar pilsjes op ken het niet anders. Ik ga dromen over een mooi en welvarend Su. Ik heb een leuke en boeiende jeugd gehad is SU. Maar het was een koloniale tijd. Grachten waren er. Na een hevige regenval werd het water snel via de Van Sommeldijkkreek, Drambrandersgracht,Knuffelsgracht, Liemesgracht en de steenbakkersgracht de rivier in geloosd en vond verder zijn naar zee. Men moest zonodig de grachten dempen. Riolen worden niet of slecht onderhouden en nu overstromingen. Su ligt niet eens onder de zeespiel! Vaargleuven gaan ze wel uitdiepen. omdat de handel het wil. Hun handel gaat boven het ongemak van de bevolking.

  Dit is weer een borreltekst van me. Graag jullie reactie! Het houdt me jong!


  Maak melding
 10. Beste henk,

  Henk ik wil hiermee aangeven dat ik het helemaal met je eens ben.
  Ik word zo ziek van die anti-hollandse sentimenten. Ik zie nederland als mijn moederland en ik draag mijn steentje bij aan deze samenleving. Mijn vrouw en ik hebben een goede baan onze kinderen studeren het gaat ons goed. Misschien weten jullie het niet(Henk ik bedoel jou niet) hoeveel ouders bang zijn om hun dochters naar paramaribo op school te sturen. Het in een onveilig land laten wij dit niet ontkennen. Henk dat je in 1971 bent vertrokken omdat je het al zag aankomen of niet? En nogmaals henk ik sta achter je. Henk tang boeng en geniet net zoals ik van het weer en van het WK.
  P.S. Door die blunder van mij heeft Italie het 2e doelpunt gescoord. mijn oprechte excuses.

  Kuffour


  Maak melding
 11. Henk,

  Ik heb al je reacties gelezen en ik durf te wedden dan Henk Schubert je nickname is.
  Maar dat even achterwege gelaten velen delen jou betoog en ik vind persoonlijk dat je het heel erg professioneel hebt gedaan petj af.
  Heel duidelijk en overtuigend maar ja stoor je niet aan de criticasters ze leven hier maar hun gedachte dwalen af over de midatlantische route en ze dromen.
  Daarom voelen ze zich niet thuis hier.

  kaaimansingh


  Maak melding
 12. Henk Schubert,

  Niet direct er vanuit gaan dat mijn reactie jou betrof. Er is ook nog Henk Herrenberg.
  Ik vindt het leuk dat jij vanachter de bloemen de tijd tracht te vullen met reacties hier, maar ik zou denken dat je dan alle tijd van de wereld hebt om met gedegen commentaar te komen. Door bijvoorbeeld zaken na te zoeken in de archieven van “de ware tijd”, archieven van de diverse ministeries, google etc. Als je dat zou doen, dan merk je wel dat jouw voorgaande reacties kant nog wal raken (rekening houden met groei van het aantal huishoudens op riolering etc.). Een voorbeeld: Suriname heeft +/- 9.000 km aan straten/riolering te onderhouden. Dat is ongeveer 2 keer zoveel als bijvoorbeeld de stad Amsterdam met een budget van +/- 10 x dat van de Surinaamse overheid. Woningen in Sur. liggen eenmaal verder uit elkaar (niet gestapeld) dan in Amsterdam. Per woning in suriname is er dus meer straat/riolering te onderhouden. Daarnaast valt er in Suriname in korte tijdsbestek veel meer regen dan in westerse landen.
  Jij mag nu uitrekenen wat het Surinaamse rioleringsonderhoudsbudget op jaar basis moet zijn om hetzelfde afwateringsniveau als in Amsterdam te handhaven, of het afwateringsniveau van 60 jaren terug met een 10e van het aantal huishoudens van nu.
  Je ziet het Henk, iedereen kan impulsieve dingen uitkramen, maar de vraag is altijd: wat is daar het positieve effect van op de beeldvorming van anderen. En er vooral niet vanuit gaan dat ambtenaren in Suriname een stelletje bavianen zijn die absuluut geen benul hebben van zaken als afwatering, economie etc. Ik weet dat er naast de spookambtenaren een heleboel gemotiveerde en kundige ambtenaren zijn die gewoon roeien met de middelen die zij hebben.
  Neemt niet weg dat er ruimte moet zijn voor commentaar, maar die moet wel constructief zijn, en niet uit de duim gezogen.


  Maak melding
 13. Jessy,

  Er zijn ook heel veeeeeeeelllll ambtenaren die roeien met het geld en niet met de middelen.
  Kijk maar de vaargeul v/d suriname rivier willen ze uitbaggeren.
  Zodra deze uitgediept is gaan ze harder roeien met het geld.
  Groetjes.

  Jesse jackson


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES