Cadeauregen op weg naar bestuursverkiezing VHP

7

PARAMARIBO, 12 jun – Het regent cadeaus en beloften in de aanloop naar de bestuursverkiezingen binnen coalitiepartij VHP. Dit meldt de Ware Tijd. Congresleden die op 16 juli een nieuw hoofdbestuur moeten kiezen, worden onder andere auto’s, bromfietsen, bevorderingen, bouwmaterialen, percelen, tickets en geld voorgehouden.
Het wordt een ware kapitaalslag.

De zakenlui Edmund Kasimbeg en Anand Girjasing nemen het op tegen partijvoorzitter en vice-president Ram Sardjoe. “Ik hoor de wildste geruchten over auto’s en cadeautjes. Mensen die het kapitaal daarvoor hebben, zullen dat doen”, zegt Sardjoe. Wie kan hij niet zeggen. Ook Kasimbeg weet van niets. Het is de eerst keer in de 57-jarige geschiedenis van de VHP, dat er een tegenkandidatenlijst ingediend wordt.

“Wij gaan bij de VHP-ers met een programma van verandering, vernieuwing en verjonging,” zegt Kasimbeg. Verkiezingswinst moet vooral de weg banen naar een ondernemersvriendelijk milieu in Suriname. Sardjoe vertrouwt op standvastigheid van zijn leden. “Misschien kunnen ze wel wat cadeautjes accepteren, maar ik ben ervan overtuigd dat ze zich vasthouden aan de principes van de partij.”


7 REACTIES

 1. Een politieke partij blijft groeien bij regelmatige doorstroming van de leiding. Het wordt tijd dat er andere leiders aan het firmanent komen. De VHP is nu goed voor minder dan 10 zetels. Dus er iets aan de hand. Bij de volgende verkiezing wordt het met deze leiding zeker minder. Verandering is dus geboden. Hetzelfde geldt voor die oude verroeste NPS, die alleen maar uit fossielen bestaat.


  Maak melding

 2. Dit bedoel ik nou! Als je uit principe geen kado wil geven, dan val je buiten de boot. Maar het is wel een goed teken dat er nu verkiezingen binnen de partij worden gehouden. Dit voorkomt dat dat er iemand tot z’n 80 ste nog leiding geeft aan jongeren met heel andere ik bedoel dus innovatieve ideén. NPS nog.
  Bravo!


  Maak melding

 3. Ondanks de tegenlijst is er toch angst. Waarom niet meerdere tegnkandidaten? Zoveel jonge intellectuelen die er rondlopen en toch maar weer zakenlui die zich moeten presenteren. Eenmaal aan top begint de corruptie bij hun. Jongens met intellect en principes daar zou de partij voor moeten gaan en geen invloed en beinvloeding vanuit de zakenwereld.

  Hein Taus


  Maak melding

 4. Het is eindelijk weer tijd dat de boeven zich kandidaat mogen stellen.
  Sardjoe moet in principe plaats maken voor nieuwe ,jonge arme en gestudeerde krachten.
  de dief heeft heel veel geplunderd van de Surinaamse gemeenschap.Hij heeft zoveel percelen op zijn naam staan en op zijn families.Nou ik denk dat deze kasimbeg ook niet ver zal komen,hij is een rijke zakenman en zal het land niet kunnen runnen hoe het moet.Deze gast zal zijn eigen belangen voorop stellen dan die van het volk.

  Denk maar aan belasting ontduiking en kosteloos invoeren van goederen uit het buitenland.

  Dus geen van die kandidaten voldoet aan de regels.Ik zou liever de heer santhokie vragen om zich kandidaat te stellen.Die heeft enigzins bewezen hoe het moet in het land.

  Maar liever geen dieven,oplichters als Sardjoe,kasimbeg,randjitsingh,mungra,randami,balesar.noem ze maar op alleen dieven.

  dat er kado’s worden uitgedeeld is niet nieuw.Sardjoe heeft het ook in zijn tijd gedaan. En ik ben zeker van dat hij het ook hefft gedaan in de vorm van benoemingen van zijn partijgenoten.

  Maar opvallend is ook dat de bevolking slaapt terwijl men hun uitneukt.

  De heer lachmon had het ook gedaan.men is het vergeten ,al die grote stukken land in Saramacca,nickerie,en commewijne.

  ik zou zeggen laat meer kandidaten zich op geven voor deze verkiezing.En wel met een goed plan,waarbij welvaart en welzijn van het volk reeds op papier staat.Dats belangrijk oom te weten wat men gaat doen en hoe het men gaat doen.Gewoon stappenplan maken.Concrete projecten.

  Sardjoe en zijn partij is en blijf corrupt net als de NPS van Vene en Pa-olo Somo,Brunsie etc.

  Maar een ding is duidelijk bij de Vier Hoopjes Poep Partij( VHP) dat ,wanneer je geen geld heb je niet ver kan komen in het bestuur.Je moet geld op tafel kunnen zetten om de gasten om te kunnen kopen om verder te kunnen gaan.
  Dus dieven allemaal.Suri wordt nooit beter van,Dats heel heel erg jammer.


  Maak melding

 5. De verkiezingen in de VHP voor het hoofdbestuur op 16 juli 2006 is een historisch gebeuren in de partij.
  Voor het eerst in haar 57 jarige bestaan van de partij zullen er 3 lijsten worden ingediend i.t.t. het veleden waarbij maar 1 lijst werd ingediend , de stemming plaatvond bij hand opsteken en waarvan de uitslag al bij voorbaat bekend was.( zie de verkiezing van Ram Sardjoe tot voorzitter van de partij december 2000).
  Dat er thans meerdere lijsten worden ingediend hebben wij te danken aan de acties van het VHP DUO Raghoebarsing/Girjasing die met hun stroming van Vernieuwing, Verjonging en Verandereing in de partij enorm veel bijval hun aanhang hebben verworven bij de jongeren en anders denkenden in de VHP.
  Toen Ram Sardjoe en zijn trawanten inzagen dat zij bezig waren terrein te verliezen hebben zij de toppers van de BVD( aarts vijand van de VHP) ingeschakeld om met hun kapitaal de lijst van Ram Sarjoe te trekken waarbij wij allen weten dat de topper van de BVD – Dilip Sardjoe Missier – bekend staat om zijn gulheid als het er aankomt om aanhangers te recuteren.( zie de verkiezingen van 2000 en 2005).

  Met het binnenhalen van het kapitaal van Dilip Sardjoe ( BVD) hebben Ram Sadjoe en zijn kliek het grootste verraad aller tijden gepleegd in de partij.
  Het was niemand minder dan wijlen mr. Lachmon die bij de verkeizingsoverwinning van 2000 bij monde heeft verklaard dat zijn partij het kapitaal ( BVD) heeft verslagen met deze verkiezingsoverwinning..

  Dat hr. Kasimbeg als lid van de raad van Advies met een 2e lijst aankomt is er dus niets aan de hand.Op deze lijst zijn er tal van integere jongeren die nog niet besmet zijn en een goede opleiding en ontwikkeling hebben.
  Er is wel een groot probleem nl.: Ram Sardjoe kan deze verkiezing kan manupuleren.

  Toen het DUO Raghoebarsing/Girjasing via de rechterlijke macht getracht heeft om inzage te krijgen in de adminstratie van de VHP , het opstellen van een huishoudelijk regelement alsmede aan de tijd aangepaste statuten voor de partij, is gebleken dat de administratie van de partij een complete chaos was.
  Het bestuur van de VHP heeft het nog gepresteerd om een lijst in te dienen waarbij vhp DNA leden niet eens op voorkwamen.
  Wijselijk heeft Ram Sardjoe niet de juiste lijst ingediend waarop zou moeten blijken dat Raghoebarsing wel lid is van de partij terwijl het hoofdbestuur bij comparitie bij de rechter dit heeft ontkend.

  Dit soort achterbakse en laag bij de grondse manipulaties , verborgen en dubbele agenda’s,
  daar heeft dit bestuur van Ram sarjoe een monopolie op.

  Het is te hopen dat ondanks de regen van geschenken de kiezer de gouden kans krijgt om de partij van een totale uitverkoop en ondergang te behoeden.

  Men moet niet vergeten dan Dilip Sardjoe als handelaar ook een tegen prestatie zal opeisen.
  De BVD maakt deel uit de politieke combinatie de VVV van heer J. Wijdenbosch.Het moet dan ook niemand verbazen dat bij de eerstvolgende algemene landelijke verkiezingen de partij VVV van hr Wijdenbosch er 30.000 stemmen bij krijgt van de VHP.Dit is het senario van Ram Sardjoe en zijn kliek.

  Hiermee wordt de uitverkoop van de VHP gestart en zal de partij moeten worden opgeheven.
  Ter voorkoming daarvan heeft het DUO Raghoebarsing/Girjasing acties ondernomen en is dhr. Kasimbeg bereid gevonden om de jongeren de kans te geven om de partij een groter democratisch gehalte te geven en open te stellen voor een ieder ongeacht, ras, geloof of kleur.
  Time will tell.


  Maak melding

 6. Het is goed dat de VHP een tegenlijst heeft .Dit is het begin van de democratisering van de partij .Ik hoop dat het gekozen bestuur uit integere personen zal bestaan en niet uit avonturiers en personen die uit zijn op eigen gewin.


  Maak melding

 7. Hallo mensen,ff andere kant opkijken(ned.kant!,waar gaat er om bij verkiezingen?)In nederland worden er voor de verkiezing kadootjes uitgedeeld: pvda= 1 roosje,andere partijen=foldertjes,foldertjes en nog eens van die ..troep(dat alles vanwege de zuinigheid van de hollanders,dingsma gridie! In suriname wordt er van alles beloofd en veel bling-bling voor de neus gehouden. Ondanks alles blijf optimistieschhschh en een goede afloop voor de Vereinigde hindustaanse Partij ! Jai jai Raaaammmm


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.