WK voetbal in Suriname

23

In Suriname is er ruim aandacht voor het WK voetbal 2006. De Zuidamerikaanse landen Brazilië en Argentinië zijn favoriet, maar ook Nederland. Onze fotoreportage op www.surinamefoto.com gaat over fans die hun team hartstochtelijk toe juichen.

Tijdens de FIFA Wereld Kampioenschappen 2006 keert het beeld van feestende Hollanders en Brazillianen terug. Bij ’t Vat, in het hartje van het toeristisch gedeelte van Paramaribo, zijn ze er klaar voor. Op een groot scherm worden de WK wedstrijden vertoond en zullen er verschillende attracties zijn tijdens de wedstrijden van Nederland en Brazilië.

Hup Holland

Argentijn

Brasil in Suriname 1

Brasil in Suriname 2

Brasil in Suriname 3

Eerder konden de Hollanders na hun 1-0 overwinning alvast feest vieren, zoals op deze foto’s te zien is.

Hup Holland 1

Hup Holland 2

Hup Holland 3

De foto’s zijn gemaakt door Waterkant.Net fotograaf Gardelito Hew A Kee. Meer foto’s op www.surinamefoto.com


23 REACTIES

 1. Goed zo mensen,

  En de surinamers moeten massaal achter het Nederlandselftal staan. Sport verbroederd.
  Zo kunnen we gezamenlijk weer de draad oppakken i.p.v. Nederland steeds uit te schelden. Vergeet niet dat toerisme een bron van inkomsten is. Als ik daar zou zijn zou ik me ook in oranje hebben gestoken.
  En ik hou van holland en ook van suriname.
  Ik ben trots dat ik een nederlander ben van surinaamse afkomst. Nederland wordt wereldkampioen


  Maak melding

 2. ik ben het hellemaal mee eens vanplaats elkaar uit te schelden moeten we elkaar steunen dan elkaar laten barsten ik ben zelf ned en geen voetbal freak maar ik vindt wel of geen voetbal laten we elkaar helpen want wat is er niet mooier dan dat twee of meedere rassen met elkaar kunnen omgaan ik heb zelf kinderen ik ben zelf half ned+turks mijn kinderen zijn half ned+turks+surinaams ik ben er hastikke trots op zo kunnen mensen ook zien dat je van alle kleuren houdt


  Maak melding

 3. Helemaal mee eens Robert.
  Mijn ouders,broers en neven zjn sinds jaar en dag Braz.fans,moeten ze ,omdat ze in Ned.wonen plotseling voor Oranje zijn?Neen,dat riekt naar schijnheiligheid.Maar tja,je hebt van die Suri`s die denken dat ze Nederlanders zijn en proberen de rest,ook het zg.Oranje gevoel in de strot te dauwen en achteraf schelden op die Bakra`s pfffffffffff.

  hahahhaahahhah Haaglandia,zou zich ook in Oranje steken,toe maar,jammer voor je,maar 99,9% is voor Brazilie.Dus niks moeten we massaal achter Oranje staan.

  Mijn broer en neefjes feesten massaal als Brazilie wint en gaan helemaal uit hun dank als ze weer (6e x)kampioen worden,ze wonen in Suriname.


  Maak melding

 4. Eddy je hebt gelijjk dit begrijp ik ook niet.
  Waarom zijn jullie niet voor Ghana, Togo,Yogo, Ivoor-kust enz.
  Ik denk ook hetzelfde jullie worden toch geassocierd met ghana immers jullie roots liggen toch daar?


  Maak melding

 5. Euhhh… De Surinaamse roots liggen in Suriname. Wat er voor de boottocht gebeurde interesseert me weinig. Dat is de basis van de eenheid van ons volk. Daarbij ligt Suriname in Zuid Amerika, niet in Afrika, Europa of Azie. De Brazilianen zijn ook Zuid Amerikanen. Dat betekent, zoals de Brazilianen het altijd zeggen, dat we van dezelfde familie zijn. O mesmo familia entao.


  Maak melding

 6. Ach Eddy en Kuffour,dat is er in geslopen,door de jaren heen,en ja thuis waren we Trots op Ghana eerlijk waar,en voor Ivoorkust hebben we ook gekraakt,jammer dat die penalty niet werd toegekend.Ook stonden we achter Togo en Trinidad en Tabaco,Tunesie,Saudie -Arabie,Equador.Maar Tja Brazilie blijft favoriet nr.1


  Maak melding

 7. Wel is niet een genetische familie Robert.
  Brazilie is behoorlijk divers diverser dan Suriname vergis je niet.
  Het feit dat men voor Brazilie kraakt om effe de surinaamse versie te gebruiken is vanwege kleur maar niet vanwege sentimenten of zie ik het verkeerd.
  gaarne uw antwoord motiveren?


  Maak melding

 8. Ik denk eerder vanwege sentiment. Nogmaals, we zijn lid van de Zuid Amerikaanse familie. Inderdaad niet genetisch, maar genetisch denken is iets voor rasisten. Dat is niets voor (continent)nationalisten.


  Maak melding

 9. Wel Robert,mijn opa,die heeft het altijd over,Didi,Fafa,Garencia,Rivolino,Pele enz.mijn pa heeft dat met de paplepel ingegoten gekregen en nu wij,kinderen.Brazilie heeft hun en vele anderen bekoord met hun virtuose balspel,tot nu toe.En daarbij komt ,Suriname is de naaste buurland van Bazilie.Bij ons speelt niets anders dan verbondenheid.


  Maak melding

 10. Beste Lisette & Haaglandia

  Klinkt allemaal mooi, gezamenlijk…
  Maar hebben we dat al niet jarenlang geprobeerd?
  Lisette vraag eens aan je vader (mits Turks) of hij zich echt geaccepteerd voelt in dit land?
  Er is niets mis mee om trots te zijn op wie je bent,dat hoort ook.Dat is de issue hier ook niet.
  Maar jullie kijken toch ook tv en lezen toch ook de krant?
  Wanneer een Turk , Verdonk neerknalt, denk je dan niet dat je vader of jij of je kinderen daar op worden aankeken??
  Denk maar aan Fortuyn, men stond al klaar om buitenlanders te lynchen,wel jammer dat hun eigen soort daar verantwoordelijk voor was.

  Tijdens de Wk zijn jullie Oranje maar na de Wk gewoon weer ZWART!

  Wanneer jullie dit zo niet beleven ben ik blij voor jullie en jullie kinderen, maar het grootste gedeelte van de “allochtonen” heeft andere ervaringen.

  Verbroedering zeggen jullie?Elkaar steunen?
  op de foto’s hierboven zie je de Brasil supporters..verschillende rassen.
  Op de foto’s van Oranje supporters zie je alleen Hollanders.Dus wat nou verbroedering?
  De Hollanders daar doen hetzelfde wat ze al een poos doen op Curacao namelijk integreren in hun eigen clubje.Inderdaad “elkaar steunen!”
  Maar dat mag natuurlijk wel!Maar zodra er drie kleurlingen bijelkaar staan dan heet dat samenscholing.Beetje hypocriet,toch?
  Er is bij ons wel sprake van verbroedering zie de foto’s(Brasil)
  Dus waar en aan wie zal het dan liggen?
  Als ik hier naar buiten kijk zie ik een Turkse,Marokkaanse en Hindoestaanse vrouw bij elkaar zitten, ik geloof niet dat ze elkaar 100% verstaan,maar ze zitten bij elkaar en de kinderen spelen met elkaar,blijkbaar kunnen we toch met elkaar overweg.
  Alleen de Hollander die kijkt neer op ze en vindt ze minderwaardig,behalve als ze een buitelandse lekkernij krijgen natuurlijk want dan zijn zij niet zoals de anderen.
  Die vrouwen doen niet moeilijk laat de ander in hun waarde, alleen de Hollander kan daar niet in mee.En dat is de werkelijkheid mensen.En ook meteen het probleem.

  Wat heeft dit allemaal met voetbal te maken zullen jullie wel denken?
  wel, dit werkt allemaal door in het gebeuren van je dagelijks leven,dus ook voetbal.

  Haaglandia,je hebt het over toerisme een bron van inkomsten.
  Als ik naar Curacao kijk zijn alleen de toeristen en de Hollandse ondernemingen daar beter van geworden.Natuurlijk creer je banen,maar alle goede banen worden worden ingevuld door Hollandse studenten.De antillianen leven onder het gezag van de Hollanders en hebben op hun eigen eiland niets te vertellen.Mogen op hun eigen eiland
  discotheken niet binnen enz enz.Blij zijn met toerisme??ik weet het niet.Denk je dat de arme mensen er beter van worden?(zij krijgen echt geen baan hoor)
  De mensen die zich kunnen redden hebben niet veel maar zijn wel gelukkig.
  Ik hoop niet dat Suriname hetzelfde lot staat te wachten.

  Gr.Jim


  Maak melding

 11. Ach, wat maakt het uit. Tegenwoordig als je naar suriname gaat moet je al bijna portugees leren praten. We kunnen dus het beste voor brasil zijn. Trouwens, de halve wereld is voor brasilie, van suriname tot de uithoeken van mongolie. OOk in nederland. Dus het maakt niets uit. Persoonlijk ben ik blij met nederland en ik voel me echt geaccepteerd.


  Maak melding

 12. Als Suriname nou samen met de Surinaamse Brazilianen en de Suriprofs samen uitkomen voor Suriname op het WK dan kunnen we ook over trots praten of niet. De Brazilianen hebben hun trots en terecht maar hoeveel negers spelen voor het Portugese elftal?
  Dus laten we niet zeuren over het Ned. elftal. Maar proberen op het volgend WK deel te nemen. Maaar laten we aub oppassen dat we niet de taferelen van TOGO meemaken want dit behoorlijk schaamteloos op een mondiaal evenement. Want dan worden we hier in Europa afgemaakt. Onthoud dat de beelden over de hele wereld gaan. Ok mensen laten we aub met zijn allen achter oranje staan en hopen van harte dat Suriname volgend WK meedoet.
  Goed weekend.

  lasmiebal


  Maak melding

 13. öhneHolland fahren wir nach Berlin”luidkeels scanderen de duitsers! Was ghetes loos mit die Holländers ? of zo iets! De vraag is heel simpel te beantwoorden.Gewoon te weinig kwaliteit,verkeerde Bondcoach,verkeerde keuze van spelersen daarom verloren.punt uit


  Maak melding

 14. het is niet zo dat 99,5% voor brazillie kraakt, maar dat merendeel tegen nederland kraakt. nu nederland is uitgeschakeld hoor ik niets anders.. rasistische bondscoach, seedorf,kluivert en davids zouden mee moeten doen, enz.. ik zeg niet dat surinamers voor nederland moeten kraken, maar ik heb tijdens dit wk nog niemand gehoord over het surinaams elftal! (lasmiebal is de enige!)

  Trinidad doet wel mee, waarom staan er geen mensen op die zeggen: als zij dat kunnen, dan kunnen wij dat ook! pure mentaliteitskwestie. het is namelijk veel makkelijker om op je luie kont te blijven zitten en te kraken voor het land met de meeste sterren. (dan is de kans het grootst op overwinningen) maar wat is de binding met brazillie dan? ze brengen hier alleen maar goudzoekers en hoertjes. oftewel ze roven het land leeg en als dank krijg je aids! dan verraad je je land toch als je voor brazillie kraakt?

  maar ja, net als met zoveel dingen hier zal er niets veranderen. suriname op het wk is dan ook een droom die niet zal uitkomen.


  Maak melding

 15. om het beleid van van basten even uit te leggen:

  Op het moment dat van basten bondscoach werdt is met de KNVB overeengekomen dat hij de vrijheid kreeg om een nieuw elftal op te bouwen om tijdens het EK2008 te schitteren. kwalificatie voor het WK2006 was niet eens een vereiste. dat is wel gelukt, en met een geheel nieuw team (op vd sar en cocu na) hebben ze het niet eens zo slecht gedaan. nu is het een kwestie van doorgaan totdat we weer een team hebben dat van top niveau is.

  waarom zonder davids, seedorf en kluivert?
  seedorf is een supergoede speler, maar als je een beetje de serie A volgt, en een beetje verstand van voetbal hebt zal je tot de conclusie moeten komen dat AC Milan een hele andere speelstijl en tactiek heeft als Oranje. vandaar dat seedorf niet mee was. wat davids en kluivert betreft revereer ik aan mn eerste alinea, het werdt tijd voor een geheel nieuw team, en hun tijd zit er gewoon op. met die jongens is het de afgelopen 8 jaar toch niet gelukt? (en met andere bakra spelers als zenden, overmars, v hooidonk, makaay enz)

  dus het is echt te oppervlakkig en kortzichtig om te spreken van rasisme en wanbeleid!!


  Maak melding

 16. Voor het begin van de wk heeft de nederlandse sportpers de huid van de beer voor goed geld verkocht. Nu daar het (gelukkig) over is voor hun moeten ze naarstig op zoek gaan naar een beer om die af te schieten, te villen en de huid afstaan aan de klant. Maar waar vinden ze een beer in nederland. Op de veluwe? Of amsterdamse bos soms? Misschien kralingse bos. O nee de enige plaats in nederland waar ze een beer kunnen afschieten is artist. Maar dan krijgen ze problemen met de dierenbescherming. Hopelijk hebben ze hun les geleerd voor de wk van 2010. “verkoop de huid van de beer niet alvorens je het geschoten hebt”


  Maak melding

 17. eyy bakrastagiar haar a dang noh,wat denk je wel niet,je bent in Suriname?spreek dan en paar oudere mensen zeg maar boven de 50 jaar,dan zal je horen dat er sinds jaar en dag voor Brazilie gekraakt wordt,wat kom je hier uitkramen?Opgerot metOranje,ze mogen geen eens Brazilie,Argentinie,Duitsland en Italie hun veters vast maken.Dat Suriname nog niet meedoet aan het wk,is een kwestie van tijd,zie Ghana.
  Dus geniet maar van ons sweety Sranang en bek houden.
  En nog iets mie boi,zonder de zwarte motoren is Oranje nergens,zeg maar dankje wel tegen Gullit,Rijkaard,Winter enz. voor de gewonnen EK-1988.


  Maak melding

 18. ik vind het zoooooooooooooooooooooo jammer dat Brazilie en Argentinie naar huis zijn
  ik moest er van huilen maarja is al gebeurt wel jammer want ik wou dat ze zouden winnen
  dan maar in 2010 weer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.