Consumentenkring: handel is lachende derde

7

PARAMARIBO, 11 jun – De handel is de grote winnaar als het om de gevolgen gaat van de fluctuerende brandstofprijzen. Dit stelt de Consumentenkring. De relatief lage prijs van de afgelopen twee maanden heeft alleen maar de handel in de kaart gespeeld. Er was ruimte voor speculatie. Nu de prijs een zekere klim vertoont, is het ongepast om misbruik zelfs maar te overwegen.

“Er is geen enkele reden voor het bedrijfsleven om te praten over een prijsaanpassing of verhoging van prijzen”, stelt voorzitter Albert Alleyne van de Consumentenkring. Consumenten hebben voldoende het gelag moeten betalen door gedwongen te worden de overdreven prijzen te betalen. Deze ontwikkeling wordt nog versterkt door een nieuw fenomeen in handelskringen.

Waar tot voor kort nog sprake was van onderlinge concurrentie, wordt nu prijsnivellering in de hand gewerkt. Met name Chinese handelaren opereren en manipuleren via meerdere winkels. “Op zich is er geen vuiltje aan de lucht, maar we moeten voorkomen dat kartelvorming plaatsvindt”, aldus Alleyne. Het vergunningenbeleid moet zodanig zijn, dat ook de consument zich beschermd voelt.


7 REACTIES

 1. Dus de chinese handelaren doen aan marktbederf en jullie pikken dat?!De politieke partijen in Su dienen geen algemeen doel.Maar als het volk zich als stemvee laat misbruiken, dan moeten ze voelen. In Brazilië zoe men in opstand komen.

  Nu zie ik in 1971 een goede keus had gemaakt.
  Ik doe aan niemand de groeten!


  Maak melding

 2. Is makkelijk praten als je er niet woont of er niet naartoe gaat en niet weet hoe de zaken eigenlijk in elkaar zitten. Dat er prijsafspraken zijn tss de Chinezen..Daar schrikt niemand nog van daar zij zo goed als alle (voeding)winkels daar hebben en de vergunningen al krijgen voor ze maar van de vliegtuig zijn afgestapt.
  Je kan zoveel praten als je wilt, maar als het volk niet samen iets aan doet gaat er ook niets van komen. Die politiciens beloven zo van alles, maar doen geen reet naast zichzelf en hun mensen voordelen te verschaffen .
  Mensen moeten er leren voor zichzelf op te komen en liefst met zijn allen. Maar ze hebben daar nog veel te leren.
  Een kindje gaat ook niet van zichzelf leren stappen, tenzij jij je uitslooft (bij de ene al meer dan de andere)om het hem aan te leren.


  Maak melding

 3. Het wordt met de dag een schandelijker vertoning met de boevengebroed in de regeringen. Het volk wordt idd als stemvee gezien en begrepen, resulterende tot misbruik van politieke macht.

  Schandelijker kan het niet. En deze mensen in de regering voelen niets. Omdat zij het wel hebben, danwel via hun salaris ontvangen van belastinggelden.
  Groet,……….


  Maak melding

 4. Inderdaad, makkelijk praten. Maar ik ga er vanuit dat het nieuws gebracht door waterkant op waarheid berust.En het radio programm. Zorg&Hoop idem dito. Ben in Par’bo geboeren en getogen. Al in 1971 zag ik in dat het geen leuk land is maar alleen maar ergernis. Nu woont ik in een een land waar vrije menings uiting hoog in het vaandel staat.

  Ik vind dat je mensen in hun machtuitoefening op hun verantwoordelijkheid MOET KUNNEN aanspreken! Vind je ook niet Anoes? Blijf maar dromen dat ooit zal worden als zeg maar…
  “De macht is een complot “hoorde ik iemand zeggen.”we leven in een karteldemocratie. Ik weet niet hij hiermee bedoelt. mischien kan iemand het uitleggen.


  Maak melding

 5. De politieke partij met de afk. PL heeft kwalijke zaken overgenomen die andere partij met de afk.NPS. Heeft deze voorzitter zijn opleiding niet bij de NPS genoten? Wel, ik kan mij nog herinneren dat een statenvoorzitter van deze partij ook domeingrond voor zichzelf had toegeëigend op Zorg&Hoop en Woning had laten bouwen. Vraag het maar aan je opa of oma Anoes.Wanneer gaan ze het inzien dat dit niet zomaar kan? En wie kan dit soort zaken stoppen? Er word geroepen “mijn achterban wil het zo hebben”
  De voorzitter heeft meer macht dan de president van Su?! Hij kan wel terugvallen op het kapitaal van de chinesehandel, zijn achterban. Chinese afd van de NPS is nu PL. Niks mis mee! Ik bedoel maar. Als ik boos ben groet ik niemand!


  Maak melding

 6. Hemk Schubert,

  Je hebt groot gelijk hiervan hebben ze niet terug. Ze zijn nou eenmaal gewend om te dromen aldaar en alsmaar het moederland uitschelden en vervloeken. Maar wanneer het aankomt op bedeling dan willen ze wel neerbuigend de hand ophouden. Als je ze zou vragen heel stilletjes wil je met me mee naar Holland je wordt echt doodgekust van blijdschap. Weet je wat ook in Suriname gebruikelijk is zie de onafhankelijkheid lekker feesten, zuipen en ………..
  En dan worden ze wakker hee er moet gewerkt worden. Ik vraag me af waarom niet andersom bereik iets b.v. je diploma of je zaak draait goed ga dan pas feesten maar niet andersom. Ze hebben godverdomme niets te vreten en toch gaan ze dansen onbegrijpelijk.

  van Randwijk


  Maak melding

 7. Gelijk heb je Henk schubert,

  Wat mij niet verbaasd is dat er verschrikkelijk veel steekpenningen worden ontvangen door deze gasten.
  Denk je dat baas Pa-olo Somo dom is om te vragen naar ambassada van China.
  Deze gast weet precies heeft het kost om een chinees binnen te laten sluizen in Suri.

  Maar wat kan je doen hieraan ,alleen ergeren.
  Deze klootzakken hebben een puinhoop van gemaakt van het land.

  Verkrachters zitten in de assamblee ( Brunsie),Verkrachter zit als assamblee voorzitter.Ik denk niet dat Vene blind is.
  Maar feit is Vene wilde ten koste van alles regeren.

  En Ja feesten kunnen ze heel goed.
  Ze hebben zelfs een Ingie-day daar als vrije dag.
  Straks komen die djoeka’s ook met een djoeka-day.
  Er wordt absoluut niet geluisterd naar het bedrijfsleven.
  Denk maar eens na als in nederland een dag men vrij is ,hoeveel verlies het bedrijsleven lijdt in nederland.

  Maar nee,er is nog een zucht om geld te stelen van het volk.
  De heer Roy May moet ook een keertje onder de loep worden genomen van zijn corrupte handelingen als belasting dienst directeur.

  Arme mensen betalen belasting.Sardjoe,brunsie ,Rogers noem ze maar op,allemaal hebben bedrijven en kantoren ,waarbij ze geen belasting betalen.

  Import van goederen van deze gasten komen gewoon via de nieuwe haven zonder dat er kosten aan verbonden zijn.
  Hoe ga je een land opbouwen met corruptie.
  Maar het is goed voor het volk,die hebben een hoge dunk,blijft maar genaaid te worden door deze boeven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.