Amsterdam verlengt overeenkomst met Suriname

3

PARAMARIBO, 11 jun – De Amsterdamse burgemeester Job Cohen zal vandaag een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Suriname tekenen. Amsterdam heeft sinds 2002 een nauwe samenwerking met ons land, onder meer op het gebied van woningbouw en waterbeheer. Precies op het tijdstip dat de vorige overeenkomst is getekend, zullen Cohen en de Surinaamse minister Michael Felisi van regionale ontwikkeling zondag hun handtekening zetten om het contract met vier jaar te verlengen meldt Novum.

Ook krijgt Suriname een kwart miljoen euro van de gemeente Amsterdam. Het geld is bedoeld als verlichting van de gevolgen van de overstromingen die het land begin deze maand troffen. In het getroffen gebied rond Asidonhopo heeft het Amsterdamse Waternet zeven dorpen van drinkwaterinstallaties voorzien.Cohen brengt samen met een Amsterdamse delegatie vanaf zondag een werkbezoek aan Suriname. De recente overstromingen in het land zijn geen directe aanleiding voor het bezoek, maar daarvoor zal wel aandacht zijn.


3 REACTIES

 1. Als wij niet oppassen, bezitten die witjes Sur. weer. Daar zitten we op te wachten. Dan gaan ze ons vertellen aan welke regels we ons te houden hebben, gaan ze ons voorschrijven hoe je je moet gedragen. Moeten we een inburgeringstest gaan doen.

  Ze willen niet zomaar helpen, ze zijn weer wat van plan. Zonder reden een bezoek brengen aan Sur? Nou dacht het niet, voor alles is een reden maar dat zal na een tijdje (meestal als het te laat is) bekend worden!

  En die Sur. heren in de regering die moeten ook meteen opzouten met die zogenaamde weldoeners uit ned. Mogen ze elkaars zakken gaan vullen met wat ze gestolen hebben.


  Maak melding

 2. Pffffffffffffffff, niet zo negatief, we zijn er toch tenslotte zelf bij, als het fout gaat dan is het weer eens duidelijk dat wij surinamers alleen maar een grote mond hebben, maar ons eigen land regeren,,,,,,,, hooo maar. De mensen die nu het land regeren zijn echt niet van deze tijd, ongelooflijk.
  Ik stoor me ontzettend aan de straten vol gaten en over troep op straat, echt mooie historische gebouwen die gewoon staan weg te rotten, schandelijk gewoon.
  Nee de mensen die nu het land regeren houden niet van Suriname.

  Marron


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.