maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandJonge Saramaccaners extremer tegenover opperhoofd

Jonge Saramaccaners extremer tegenover opperhoofd

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 jun – “Wij willen niets minder dan dat Belfon Aboikoni bedankt als opperhoofd van de Saramaccaners, hij is het niet waard.” Dit stellen leden van de organisatie Saramaccaans Belang. De wijze waarop Aboikoni’s benoeming is ‘geforceerd’ en zijn recente manoeuvres worden gezien als “schande voor de hele stam.”

Zo heeft Aboikoni tegenstrijdige verklaringen afgelegd over zijn ontvoering eerder dit jaar. Bij de politie zei hij dat zijn ontvoerders niet gewapend waren, maar tegenover de rechter heeft hij beweerd wapens en militaire uniformen te hebben gezien. “Het hele strafproces moet stopgezet worden, die jongens hebben gehandeld volgens het stamrecht”, zegt Erny Landveld van Saramaccaans Belang.

Van ontvoering zou geen sprake zijn, noch van ondermijning van gezag. Het ging erom Aboikoni naar Djumu te krijgen, omdat hij er niet op eigen houtje naar toe wilde. In dat dorp heerst het meeste verzet. “Aboikoni moest rekenschap komen geven van zijn handelen”, aldus Landveld. Het verzet zal alleen maar toenemen en hij voorziet de grootste problemen als de overheid niet ingrijpt.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
  1. Beste Hein herrenberg,

    brunswijk is geen Saramaccaner en heeft ook niks te maken met de saramaccaners.Brunswijk komt uit Marowijne, hij is auccaner.Is het je nu duidelijk dat er verschillende marronsstammen wonen in het binnenland van Suriname?. Daar heeft ieder stam zijn eigen opperhoofd. immers, Brunswijk is geen leider van geen enkele marron.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES