Verbod op import professioneel vuurwerk

2

PARAMARIBO, 9 jun – De import van professioneel vuurwerk wordt volledig aan banden gelegd. Dit meldt het ministerie van Justitie & Politie. Het besluit is genomen tijdens de laatste ministerraad, waarbij het vuurwerkbeleid voor 2006 is goedgekeurd. Op aangeven van een speciale commissie is gekozen voor het vergroten van de veiligheid bij de jaarwisseling en andere publieke evenementen.

Het gebruik van professioneel vuurwerk door leken heeft de laatste jaren een gevaarlijke vlucht genomen. Het aantal ongelukken rond de jaarwisseling liegt er dan ook niet om, waarbij zelfs doden vallen te betreuren. Het verbod van bepaalde typen heeft nauwelijks effect gehad, omdat deze om een of andere reden toch weer in de handel opduiken. Er zullen voortaan monsters worden opgevraagd.

Dit wordt standaard bij elke bezending. Importeurs zullen zich dan nog moeilijk kunnen beroepen op willekeur van leveranciers. De monsters zullen getest worden op geluidsterkte, een vrij gevoelig punt de laatste jaren. Vooral ziekenhuizen en kerken klagen over gebrek aan consideratie bij burgers. Ook moet de omschrijving in een gangbare taal, Nederlands, Engels of hooguit Spaans.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.