Quorumgebrek blijft parlementair werk ondermijnen

0

PARAMARIBO, 9 jun – Het gebrek aan quorum bij vergaderingen blijft een hinderpaal vormen voor het parlementaire werk. Door verschil in interpretatie tussen coalitie en oppositie over wanneer wel of geen quorum is bereikt, levert alles op behalve productie. De behandeling van de Anti-Occupatiewet is verhinderd, omdat de oppositie weer eens weigerde in de vergaderzaal plaats te nemen.

De strategie van presentielijst intekenen en buiten de zaal blijven, wordt dus consequent voortgezet. “We willen alleen maar bevestigen dat de coalitie niet echt stoelt op een meerderheid, anders zaten ze ons nu niet obstructie te verwijten”, zegt Jiwan Sital van Alternatief 1. De coalitie vindt dat ook de oppositie verplicht is om voor quorum te zorgen, omdat de verantwoordelijkheid aan beide zijden even groot is.

Quorum verlenen wordt dan wel vertaald als aanwezig zijn in de zaal en niet volstaan met intekenen. “Het is gewoon een domme vorm van oppositie voeren”, zegt Sharmila Mangal-Mansaram van het Nieuw Front. Niet meewerken komt neer op zichzelf in de vingers snijden. Eigen argumenten, zoals in de kritiek op parlementsvoorzitter Somohardjo’s jacht op domeingrond, worden doodgezwegen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.