vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandWeer verhuizingen vanwege stijgend rivierwater

Weer verhuizingen vanwege stijgend rivierwater

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 jun – In het binnenland vinden weer verhuizingen plaats vanwege het stijgende rivierwater. Dit wordt bevestigd van officiële zijde. Ook scholen en poliklinieken zijn ontruimd. “Op sommige plaatsen is het water gestegen tot ongeveer vijftig centimeter onder het niveau van mei”, zegt minister Felisi van Regionale Ontwikkeling.

Er zijn reeds maatregelen getroffen door het crisisteam van ministers en het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding, NCCR. “We zijn voorbereid op het ergste”, zegt Felisi. Het waterpeil schiet omhoog in het Boven-Suriname- en Boven-Tapanahonygebied. De dorpen Pikin Slee, Cayana, Asindonhopo, Djumu, Guyaba en Tepu zijn nog het hardst getroffen.

Ook in het Boven-Saramaccagebied, bij Pusugrunu en Nieuw Jacob Kondre, is een stijging waar te nemen, evenals bij Kwamalasamutu in het zuiden en Amatopo in het westen. Volgens het NCCR zijn vele dorpen terug bij af. Het herstelwerk was nauwelijks begonnen of er moest weer worden ingepakt. Onder meer het Surinaamse Rode Kruis, en medische hulpdiensten staan paraat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES