Vreemdelingenbeleid krijgt strakker uitstraling

8

PARAMARIBO, 8 jun – Het vreemdelingenbeleid krijgt een strakkere uitstraling, zeker naar bepaalde groepen toe. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie. Vooral de ‘geprivilegieerde categorieën’ en hoogrisicogroepen zullen scherper in het oog gehouden gehouden. Er wordt nieuw, op moderne leest geschoeid vreemdelingenbeleid ontwikkeld.

Volgens Santokhi moet dit de garantie bieden voor een beter overzicht van wie wordt toegelaten. Mensensmokkel en mensenhandel kunnen zo beter aangepakt worden. De laatste jaren is met name de immigratie van Chinezen toegenomen. Het visumbeleid naar deze groep toe is niet altijd even duidelijk en in de media verschijnen wel eens berichten over corruptie en voorkeursbehandelingen.

Volgens Santokhi is de controle bij visumaanvragen verhoogd en wordt er afgestemd met de politie. Er is een politieonderzoek gestart rond een website waar Surinaamse visa voor verhandeling worden aangeboden. In het district Nickerie komen meer controleposten om het personenverkeer met Guyana in goede banen te leiden. Nu wordt nog veel misdaad in de hand gewerkt door de chaos bij de illegale Backtrackroute.


8 REACTIES

 1. goed zo minister santokhi.
  Keep going.
  Let vooral op wanneer Pa-olo Somo zijn achterband zal voorschuiven voor de ambassade in China.Er zullen zeker bommengeld verdiend worden met deze handel.
  Neem gewoon enkele van voorbeelden van het integratie beleid van Minister Verdronk over.
  Laat die bakra’s ook een cursus sranag tongo volgen.Het zal het land zeker wat geld opleveren.
  Gewoon vreemde valuta opeisen van deze gasten.
  En niet meer zomaar een verblijfsvergunning en een paspoort afgeven aan vreemdelingen.
  Ik denk dat dhr. Pa-olo Somo zeker veel misbruik heeft gemaakt toen hij Mini-Ster was
  van sociale zaken.
  dus keep going.
  Alleen vraag ik me af hoe is het met die torie van Gilds en Ballesar.
  Deze gasten lopen nog vrij.
  Dats heel heel erg Jammer.

  snekie


  Maak melding

 2. prima heel veel sterkte,ik sta achter u met die vreemdelingen,die rotzooi komen schoppen.donder ze allemaal op.en vergeet niet de turken en marokkanen,hou die flink in de gaten minister,kijk maar wat ze hier in ned veroorzaken niet slapen voor deze gasten.blijf wakker hoor.


  Maak melding

 3. Ze worden pas wakker als Suriname helemaal vergald, verziekt en leeggeroofd is. Gelukkig is er nu een minister die er wat aan gaat doen.
  Laten ze idd een inburgeringscursus verplicht stellen, kijken hoeveel chinezen het dan halen, en speciaal voor die witjes uit NL ook nog een zwaardere schriftelijke cursus. Zij denken dat zij superieur zijn boven alles en iedereen. Zoals laatst in het nieuws was dat de schriftelijke vragen veel te simpel waren. Gaan ze daarna ook al die illegale casino’s aanpakken, de brazilianen die de bossen kappen om goud te vinden. Vind je het gek dat Sur. verloederd………. al het tuig komt erop af……
  Surinamers moeten eens afleren om die witjes en ander tuig op handen te dragen, eigen volk gaat voor. Maar helaas weer niet in Sur. Laatst hoorde ik een witje pochend tegen zijn vriend zeggen: die surinamers, achterlijk volk. Ga naar sur. op vakantie, zwaai met geld en je bent nog steeds hun baas. Je snapt wel wat ik heb gezegd. En toch moet ik met schaamte zeggen dat veel sur’s nog steeds buigen. Voer met spoed het vreemdelingenbeleid in, hoe eerder hoe beter!


  Maak melding

 4. Ik kan me je ongemakkelijke gevoel voorstellen, maar ik vind toch dat je niet iedereen over een kam moet scheren. Er zijn ook blanke mensen die veel respect hebben voor de inspanningen die in Suriname worden gedaan door de mensen om zo goed en kwaad als het gaat de zaken voor elkaar te krijgen. Niet iedereen kijkt op anderen neer. Daar komt bij dat er ook zat mensen zijn (niet-“witjes”) die zich beter voelen, omdat ze meer geld hebben of van een andere bevolkingsgroep zijn en alle maar geboren en getogen Surinamers. Dus, een beetje meer nuance in je oordeel is best op zijn plaats.


  Maak melding

 5. Sallie,

  Tuurlijk heb je gelijk en moet ik niet alles en iedereen over één kam scheren, maar mijn mening is dat niet véél maar een handjevol ‘blanke’ mensen respect hebben. En bijna iedereen in de maatschappij kijkt op elkaar neer, ja diegenen die het niet doen, geven meer om het leven zelf dan om het materiële! Als jij problemen hebt met mijn oordeel is dat jouw probleem, ik vind dat ik dat best kan geven. Jij ziet het waarschijnlijk door andere ogen, ook best. Laat mij maar lekker door de mijne kijken!


  Maak melding

 6. santokie, je bemoeit in andermans portefuille. waarom ga je het drugshandel en drugsgebruik niet beter aanpakken bv. de criminaliteit en het het land weer veilig en leefbaar maken.


  Maak melding

 7. Zijn niet de buiterlanders die het doen, maar zijn zwarte Surinaamers die elkaar niks gunnen. Dat moet een keer afgelopen zijn we moeten meer solidair zijn. Niet andere de schuld geven, ik namelijk in Ned. en als ik om me heen kijk wordt ik verdreitig, omdat Surinamers niet kunnen sammen werken.Het enige wat ze kunnen doen is andere pijn doen en kwetsen. Zelf familie tegenwoordig zijn niet te vertrouwen, waar gaat deze wereld naar toe.

  Groet,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.