Lichte aardschok leidt tot enige panieksituaties

43

PARAMARIBO/CAYENNE, 8 jun – Een lichte aardschok heeft Paramaribo en omgeving deels in beroering gebracht. Omstreeks 13:30 uur waren gedurende enkele seconden lichte trillingen merkbaar. Mensen renden gebouwen uit en op sommige plaatsen is de dienstverlening onmiddellijk gestaakt. Volgens de Meteodienst ligt het epicentrum in het oostelijk buurland Frans Guyana.

Daar was de schok beduidend krachtiger, naar schatting ongeveer 5.7 op de schaal van Richter. Volgens de Surinaamse consul in Frans Guyana, Richenne Libretto, waren er enkele seconden lang hevige schokken merkbaar. “We hadden de indruk dat de gebouwen naar beneden zouden komen”, aldus Libretto. In geen van beide landen zijn slachtoffers gevallen.

Ook is geen materiële schade gemeld. “We moeten alert zijn, het is nu eenmaal een aardschok en duidelijk geen ver-van-mijn-bed-show meer”, zegt meteoroloog Roel Oehlers. De informatie is uit het buitenland verkregen. Zelf beschikt de Meteodienst niet over meetapparatuur voor aardbewegingen. Volgens Oehlers zijn de schokken ook merkbaar geweest in de Braziliaanse staten Macapa en Belem.


43 REACTIES

 1. heel erg is dat,ik denk aan een ieder in sur die dat meemaakt.als klein meisje in suriname heb ik dit ook meegemaakt.eng is dat misschien komt dit na enkele jaren voor . gelukkig dat er geen slachtoffers zijn gevallen. de wereld is boos mensen.


  Maak melding

 2. Waar slaat dat ergens op, de mensen zitten daar te beven, en zo nodigt moeten wij hier
  in holland grapjes maken,logisch dat surinamers hekel heeft aan surinaamse vacantie gangers,met hun rare ideeèn.

  Was getekend, pakromo.


  Maak melding

 3. Zelfs tot in Lelydorp voelde men de schok.
  Misschien toch eens tijd om zuiniger met onze waardevolle planeet om te gaan. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor Suriname!


  Maak melding

 4. dit is eens al gebeurd in de jaren 60. Suriname is niet rampvrij meer. overstromingen en aardbevingen in Suriname?. overal spookscholen ? hoe dat zo! einde van de wereld of Het evenwicht is verstroord


  Maak melding

 5. ongelofelijk dat zelfs in een berichtgeving over aardschokken de naam van bouta niet geschuwd wordt. zijn sommigen zo geobsedeerd van die man? get alive!


  Maak melding

 6. Lieve Kondremang & oema, de verschuivingen in de aardkloot die verplaatsen zich als een soort schaar in de binenste ringen van de aarde, dus ik denk dat elk land een keer aan de beurt komt.
  en misschien versnellen die hebzuchtige rijken dit proces door alle energiebronnen uit de aardkorst weg te zuigen. ze boren toch op veel plekken in zuidamerika naar olie en wat dies meer zei. totale vernietiging van de aarde staat voor de deur, maar het duurt nogwel ff hoor ff, want niemand die nu leeft gaat dat meemaken.
  ik ben de huisprofessor.


  Maak melding

 7. Ik vind het heel goed, want nu moeten de fronters en alle surinamers het onder ogen zien, dat het gezegende land achterhaald is, en er beter mee omgaan, want moedernatuur is boos op de politiek van suriname, en binnenkort laat zij haar echte gezicht nog zien. overstroming en schokkend zijn al aan de orde, nu nog een hevige orkaan van windkracht 15 en alle kokosbomen zijn meteen ontworteld van venetiaan en kan hij zijn kokos vruchten naar fluiten. Venetiaan je bent gewaarschuwd, ook door mij!!


  Maak melding

 8. Beste mensen,

  Een aardbeving is een natuurverschijnsel net zoals een storm of regenbui. In Nederland hebben wij ook wel eens te maken gehad met een aardbeving… niks om ons zorgen over te maken!
  Waar ik me al jaren zorgen over maak, de mentaliteit van Suriname. De diensten worden gestaakt door een kleine beving.
  Van mijn vriendin hoorde ik dat mensen niet op hun werk komen omdat het regent. Ze had 2 jaar geleden toetsweek, maar de docenten kwamen niet omdat ze op de fiets moesten en het regende… Dat is toch belachelijk!
  Ik zie het al voor me dat een direct van philips ofzo niet op het werk komt, omdat het regent, hahaha
  De mensen daar zouden eens moeten weten hoe het in Nederland gaat. Doorzetten!!!

  En nu weer allemaal klagen en in paniek over zo een aardbevinkje… beetje jammer vind ik het! Maar goed, ze hebben weer een reden om in te klagen en daar zijn ze goed in suriname!


  Maak melding

 9. Lieve,mensen in Suriname,het lijkt wel een beproeving.het is Gods werk vind ik,dit heb ook in mijn jongere jaren meegemaakt in Mijn
  geliefd Suriname.Kondre no Krei,Tieriman,no e
  Krin ju fesi,de tan aFrontu ju,Mama sranan,Mama fu doti de brasa ibriwan.ju na mama de dresi jeje nanga Konfo.tja kouru ini
  ibri busi nanga liba.
  Sranang mi lobi ju.
  Akuba.


  Maak melding

 10. Zal wel frankrijk zijn geweest die weer een geheim bom heeft getest in frans-guyana.Of de lakse regering van Su samen met de Amerikanen ergens in de jungle een nw soort bom getest.


  Maak melding

 11. Door zulke mensen met hoogmoed waanzin als Fida,worden de SuriNeds weggekeken als ze op vakantie zijn in Suriname,zulk soort kunnen ze missen als kiespijn.
  Als een docent geen auto heeft en haast 2 km moet fietsen is het dan raar dat ie thuis blijft.Je gaat gewoon Ned.met Sur.vergelijken hier heb je een auto onder je reet,misschien met de sooscenten who knows.

  Wat aarbevinkje? In Limbug was er ook een bevinkje,weet je hoe ze daar in paniek raakten?Neen hé ,maar ik wel,dus raaskal niet over dat de Surinamers in paniek raken om een bevinkje zoals jij het betiteld.
  Wees blij dat je in Ned.zit,en het goed hebt,ga de Surinamers niet neerhalen,want toen je in Suriname woonde, had je het ook klote,echt voor jou geldt: Teh Blakamang Vin Boeng Ding Eh Ka Baka Bakra Makzin.
  Hahahhahaahhahhha klagen ,jij zal zeker een miljoenaire zijn, je klaagt zeker nooit hiero no,want je hebt bakken vol euries bahhhhhhhh.

  Laten we bidden dat het bij deze aardschokken blijft mensen.
  God Zij Met Ons Suriname.


  Maak melding

 12. onze wies wasie cabinet moet nu inzien wat er allemaal kan gebeuren als ze moeder natuur disrepecteren! om geld voor eigen prive belangen hun volk die hun trouw zijn belazeren, verkopen, misbruiken en nog steeds als onderontwikkelde slaven gebruiken (conclusie liever een blanke als slavenhouder dan je eigenbroeders).

  deze rampen bevestigen wat voor fouten en , koenoes deze wies wasies bezig zijn te maken.

  bodemschatten uit de grond halen is ook de risk en reden voor aardbevingen, onze voor ouders die met bloed dit land hebben mogen beschermen tot een plekkie waar hun achterklein kinderen voor moeten zorgen, dat het een plekkie wordt waar de wereld u tegen moet zeggen, nu gewoon verziek op alle gronden.

  1 ding is cker een ieder die zijn handtekening en bevestiging geeft aan een cabinet en besluit van een cabinet medeplichtig is aan die koenoes en fouten.

  dat wil zeggen als hun niet de recht in eigen hand nemen, om dit allemaal in tezien en wat aan te doen niet moet schrikken, als zij generaties lang met of zonder hun verrijking hun kleinkinderen in een positie zetten dat niet meer zouden kunnen rechtzetten.

  zij moeten op passen dat moeder der natuur van suriname gewoon een nieuwe jungel of rivier gaat maken waar de blanken in de toekomst hun schatten zullen opvissen en in museums plaatsen en er van genieten.

  dat over 20 jaar surinamers niet meer bestaan, het lijk wel onmogelijk maar zoals sranang een zeegie kondre was en nu niet meer, mensen denken jullie na.

  VENE EN ZIJN GESANTEN, IK WIL JULLIE OP HET HART DRUKKEN, AL HET GELD DAT JULLIE OP PRIVE REKENINGEN HEBBEN ZITTEN, INVESTEREN JULLIE DAT IN HET LAND.

  WANT OOIT GAAN JULLIE DAT ACHTER MOETEN LATEN EN DAT ZAL CKER WEER IN DE HANDEN KOMEN, VAN DE BLANKEN DIE WAAR JULLIE HET ALLEMAAL BEWAREN EN IN VERTROUWEN.

  WANT ALS ZEI AL HET RECHT HEBBEN HELEMAAL IN SURINAME BANKREKENINGEN KUNNEN PLUNDEREN VAN ZOGENAAMDE CRIMIES WIE ZIJN JULLIE.

  MIE SRANANG BRADAS EN SISAS, ALS IK OOIT MIJN ZELF MOET OP OFFEREN OM MIJN LAND TE BEVRIJDEN VAN DEZE ALLATABRADDAS ZAL IK TROTS ZIJN (MAAR IK HOOP NIET DAT HET ZO VER ZAL KOMEN.

  TERRORISME IS GEEN CRIME MAAR IS NATUURLIJK.

  MIJN BRADAS IN SURINAME

  WE WATCHING US, WHEN THE TIME IS THERE THEN WE SALT SEE THE TREU.

  ODIE ODIE ODIE


  Maak melding

 13. Fida,

  Een fikse bui in suriname wat een natuurlijk verschijnsel is voor de diensten een vrije dag verschijnsel.
  Eigenlijk moet men de salaris ook inhouden voor die ene dag of dagen.
  Ik vraag me uberhaupt af of ze wel werk interesse hebben?
  Ook de manier hoe ze bij overheidsinstanties werken is ronduit genant. Ik was in 1999 in suriname burgerlijk stand (CBB) voor een uitreksel. Ik vroeg me af of ze wel last hebben van hoge werkdruk, stress, hoge bloedruk, hart en vaatziekten. Als ze de “pensioen” gerechtigde leeftijd bereikt hebben zijn ze dan uitgewerkt? Of zijn ze van plan om ook de levensloopregeling in te voeren?
  Ik heb begrepen dat ze bij de overheid ook atv-dagen hebben en dat ze de laatste week van december gesloten zijn.
  Lang leve de vooruitgang.


  Maak melding

 14. Beste Fida,

  Je hoeft niet zo af te geven op surinamers. Doe eerst onderzoek voordat je oordeelt. Een aardbeving met de kracht van 5.7 op de schaal van Richter kan wel degelijk schade veroorzaken. In 1992 veroorzaakte een aardbeving met dezelfde kracht in Roermond wel degelijk schade. Het was echt geen aardbevinkje dus…
  We hebben geluk gehad!
  In plaats van dat je blij bent dat de beving geen schade heeft veroorzaakt loop je te zeuren over een heleboel omzin.
  Het moet eens ophouden dat NLers als jij beter weten hoe het met Suriname moet en willen bepalen hoe we ons moeten gedragen. Mogen Surinamers geen emoties hebben???

  Surinamers hebben momenteel te kampen met de onverwerkte trauma van die overstroming. Zoiets is nog nooit eerder voorgevalen in de recente geschiedenis. Is toch logisch dat men dus schrikt van die aardbeving. Is absoluut geen aanstellerij.

  Een reactie waar iemand iets aan heeft is een voorstel voor een rampenplan, beter zijn initiatieven voor het schrijven van een rampenplan. Als het ander is zinloos en daar wordt niemand mee geholpen.
  En trowens over het gezeur dat Surinamers niet naar hun werk gaan omdat het regent. Is werkelijk niet goed te keuren, maar een vergelijking met NLers is het laatste wat je kan doen. Die hebben ook geen zin om te werken als de zon schijnt.
  Hou op dus op om NLers onterecht op een voetstuk te plaatsen.

  BAKRABASI KABA, OPHOUDEN MET NEO-KOLONISME…


  Maak melding

 15. Ik ben het eens met de vorige schrijver. Heel de aarde is uit haar evenwicht, doordat de versteviging uit de aardkorst gezogen wordt. Ik denk dat de aarde nu heftig aan het protesteren is. Wat gaan we hieraan doen?


  Maak melding

 16. Baya mensen wat een gedoe de laatste tyden, de natuur word boos omdat de mensen ipv wat harder werken op hun lui REET zitten te commanderen en vooral de regeering daar ze blaffen op afstand, doe wat maak van suriname een paradijs en niet op jullie LUI ZAK zitten,,,groetejs van Sandra


  Maak melding

 17. Uffffffff I Rest My Case hiero,al die zg SuriNeds,die denken dat ze het beter hebben,maar vergeten dat ze ook op een paja geslapen hebben en in een koemakosie gescheten hebben,niks hebben ze het goed hier,en de meesten hebben gewoon een sociale uitkering en maar big-shot spelen,zo moeten ze tegen een bakra gaan ratelen zal je het weten huh ze lachen je vierkant in je porum uit.Die SuriNeds denken echt dat ze suprieur zijn aan de Surinamers niks ervan ze moeten ook knokken om geaccepteerd te worden. Suriname heeft een lichte aardschok ondergaan,jeetje houd je aan een reactie te geven daaraan,en stop Nederland op een status-quo te plaatsen,hier is geen land van milk en honey meer.Toen jullie voor de 1e keer naar Nederland kwamen,zijn jullie met je kont in de boter gevallen gelijk handjes openhouden lekker makkelijk en nu een big mouth hebben pfffffffffff Shame On You damned.
  In tegenstelling dan de Turken en Marokkanen die ,een belangrijke bijdrage heben geleverd aan de Ned.economie,zij werden als gastarbeiders binnengehaald,en hebben nooit geprofiteerd van die ontvangst als Surinamers,vandaar dat je ze nooit hoort,dat ze hun land onderuit halen.
  Die mensen hebben tenminste HART voor hun land,en gaan zonder hoge verwachtigen terug.SuriNeds willen in de watten gelegd worden bij terugkeer.Blijf dan lekkerin Nederland waar je het ooooo zo(zg)goed hebt,en kappen met het neerhalen van Suriname,bemoei je nergens mee,blijf je zelf maar zien als Surined,en wacht tot Wilders of Verdonk je een trap onder je hol geeft,puhhhhhh.


  Maak melding

 18. Lieve medemensen,

  Het is altijd weer zo typisch hoe sommigen onder ons altijd weer klaarstaan om hun eigen soort zo omlaag te halen. Onthoud voor eens en voor altijd, hier in Nederland zijn en blijven wij allochtonen!! Dat wil niet zeggen dat wij geen opbouwende kritiek naar elkaar toe moeten leveren maar kies het juiste moment. Wat heeft dit geval te maken met al die negativiteit waarmy Fida aan het smijten is? Niets!

  Wat ik geloof betreffende de aardbeving en de overstroming en al het andere dat de laatste tijd zo vaak gebeurd in Suriname is niets minder dan wat er in het Boek Openbaringen geschreven staat.
  Suriname is van een gezegend land veranderd in een land welke er niet meer voor afschrikt om de afgoden te dienen en satan te aanbidden. Zelfs de president, hij die aan het hoofd staat van het land, gaat mee in deze occulte praktijken.

  Het is tijd dat Suriname zich gaat verootmoedigen voor God. Roepen om vergeving en smeken om genade en bidden dat de Vader, onze God, de toorn die boven Suriname hangt, afwend.

  Bij het lezen hiervan zullen veken denken dat weer eens een gek zijn/haar zegje doet maar geloof mij mensen, “Jezus, is dichterbij dan menigéén schijnt te denken”.

  Doe je TV maar aan, volg het nieuws, zie wat er in de natuur gebeurd etc. Kijk naar alle onreinheid en onrechtvaardigheid welke steeds maar toenemen. DE liefdeloosheid, oorlogen, uitmoorden van onschuldigen. Moet ik het rijtje aanvullen?
  Lees Openbaringen waarin staat dat de tijd waarin wij deze dingen zullen zien gebeuren de tijd moet zijn waarbij wij alert moeten wezen.

  Wie oren heeft die hoort en wie ogen heeft die ziet.

  Laten wij bidden voor Suriname, Nederland en voor de wereld.

  GodsZegen,

  Gods kind.


  Maak melding

 19. Weer dat onzinnige gelul en drama om een verschijnsel dat niemand in de hand heeft. Het is een van de natuurverschijnselen waarmee de aarde sinds haar onstaan te maken heeft.Waarom lult men over politiek en religie bij dergelijke gebeurtenissen? Een van de zwakkeplekken in de aardkorst ligt momenteel in onze regio.Dat gaf mee aan de constante druk die er op wordt uitgeoefend.
  Als je geen kennis hebt van de natuur ga niet zo idioot je bek open trekken en stommiteiten uitkraaien. Je maakt surinamers belachelijk.


  Maak melding

 20. IK denk niet dat god Suriname zal besparen.
  Alle landen waar er onrust heerst,wordt vanaf het jaar 2000 gezuiverd door de natuur.

  Kijk maar naar India,Srilanka,Indonesie,Irak,Afghanistan,
  Uzbykistan,Sudan,oekraine,ethopie ,Amerika,noem ze maar op..Overal wordt er geterroriseerd door guerilla -strijders,terroristen ,machtmisbruikers,boeven etc. alles om macht en geld.

  De natuur doet zijn /of haar werk heel goed.
  Wat ik jammer vindt dat de mensen hun ogen nogsteeds niet open kunnen houden om dit alles te zien en te begrijpen.
  Kijk eens naar de FBI-Files van USA.Dit programma laat zoveel zaken zien waarbij nog altijd bewijs wordt geleverd door de natuur.

  Dus voor Suriname het is heel erg jammer.
  Brunsie vecht voor goud en hout en grond in het binnenland.Vene probeerd groepen voor te trekken en deals te sluiten met multinationals voor een halve apple en een halve ei.Want het andere helft gaat naar Vene ,Sardjoe,Pa-olo Somo,Brunsie ,Gilds etc.Noem ze maar op.Ik zou graag aan Gilds vragen wat er precies gebeurde met de cocaine van de laatste jaren die aangehouden werd.Of ze inderdaad verbrand werden of was het broodmeel van de Molen nv.

  En nu wilt men dat het land gezegend moet blijven.
  Grote stukken land wordt aan Chinezen verstrekt voor houtkap.
  Denk je dat deze Chinezen dom zijn om een oliepalm bedrijf op te zetten voor een lange tijd.Als het bedrijf klaar is wordt het binnen de kortste keren failliet verklaard.
  En die dekking dat opgeisd is door Vene en Sardjoe die gaat naar hun zakken.Want wie is nou gek.Waar gaan deze gasten die olie verkopen terwijl olie op de markt voor een apple en een ei wordt verkocht.Ik geloof niet dat de Chinezen olie -drinkers zijn.Want de transport kosten voor export naar China Zijn enorm groot.En over-grote deel van de Chinezen hebben geen geld.

  Dus exporteren naar Amerika en europa is niet rendabel,aangezien er hoge kosten verbonden zijn voor deelname aan deze markt.
  Markt aandelen in Amerika en Europa zijn veel te duur en de regels die voort zullen vloeien.
  Suriname Heeft maar 400.000 olie drinkers.
  Caraibisch gebied wordt gedomineerd door Trinidad.Guyana heeft geen geld.Brazilie is gesloten voor import van buiten.

  Dus Vene en Sardjoe,en Brunsie samen met Pa-olo Somo,wie houden jullie voor de gek.
  Ik kan me voorstellen dat in de Suri samenleving ,de bevolking minder inzicht hebben wat er in de wereld gebeurd want internet is onbetaalbaar en werkt niet goed.En degenen
  die het wel weten die moeten het land uit want voor hun is er geen plaats.De corruptie-bestrijders moeten het land verlaten.

  Die djoeka’s hebben de afgelopen tijd onder de vleugel van Vene,en Brunsie hoogtij gevierd.Dus die worden ook gewaarschuwd door de natuur met hun praktijken.en worden ook netjes opgeruimd door Santhokie.

  Suriname maak je ogen open.
  Vene gaat palm-olie verkopen in Dubai en China.

  Stelletje boeven allemaal.
  Bruynzeel verkocht voor een halve apple en een halve ei.
  De grond is zelfs meer waard dan het bedrijf met die kapotte machines.wat betaal je voor zulke mahines in de wereld.Ga maar kijken en je vindt wel goede en gepaste antwoorden op.
  Dus de beloftes die gemaakt worden zijn allemaal bull shit.

  Snekie


  Maak melding

 21. Be wise,

  de witte boeven zijn er al voorbereid op.
  Die gaan de aarde verlaten en zullen naar de Mars vetrekken.
  En de arme zwarten en bruintjes die zullen achtergelaten worden om te stikken.
  Blanken revolutie is dat.

  alle zwarten en bruintjes in een keer vaarwel.

  netjes opgeruimd.geen kleulingen meer,geen discriminatie.


  Maak melding

 22. Suriname heeft nu gewoon de pech getroffen te worden door toevalligheden in het weer en in de aardkorst. Dit zijn verschijnselen die eens in de zoveel tijd kunnen optreden en dit nu dus toevallig ook kort na elkaar doen. Zaak is het nu vooral de mensen in het binnenland te helpen. Politiek en religie zijn belangrijk,maar op dit moment heeft het land daar voor deze problemen weinig aan als daar nu commentaar op geleverd wordt.

  Bakrah


  Maak melding

 23. Wij mensen zitten raar in elkaar, je zal altijd zien als er iets ernstig gebeurd er altijd grappen over gemaakt wordt. De een reageert positief de andere negatief. Laten wij de negatieve reactie omzetten in een positieve dan hoeven we niet te katten tegen elkaar.
  Wij mensen hebben de natuur zo verpest vandaar dat de natuur zich weer naar ons reageert.
  De natuur geeft ons signalen door dat wij mensen niet altijd even lief voor de natuur zijn.
  Het moet eens een keer tot ons gaan doordringen dat we de natuur in ons beschermen nemen en zuinig op zijn. Verbeter de wereld begin bij jezelf.

  cheetje


  Maak melding

 24. beste mensen,jullie moeten eens een keer ophouden elkaar onderuit tehalen of te kleineren.waarom maken wij geen grote vuist tegen die corrupte regering en anderen daar in suriname.hun zijn de gene die het volk altijd misleiden,bestelen en laten creperen.deze lui hebben totaal geen genade met volk en al helemaal geen vaderlandsliefde.veel ellende en uitzichtloosheid;dank zei deze corrupte betweters.heb hart voor ons sur.volk en blijf steunen ten alle tijden en onder elk om standigheden.keep the faiht all of u.kraktie.


  Maak melding

 25. Beste mensen,
  1 ding is duidelijk en dat is : Jezus komt spoedig terug,zoals dat staat in de bijbel. Daarom zijn deze dingen gewoon voor ons als Christen. Er zullen zeker nog meer dingen gebeuren. Check it…


  Maak melding

 26. de natuur is zeker boos ja. die gierige surinamers maken het land kapot. en die venetiaan is de hoofdschuldige. hij krijgt trouwens veel geld voor.
  de illegale gouddelvers hebben de natuur kapot gemaakt door het water zwaar te vervuilen met kwik. dus het water neemt wraak in hetzelfde binnenland. in de de stad plegen de negers roofmoorden en verkrachtingen. dus binnenkort komen in latour, menkendam en eframzegen een hele grote aardbeving. de schokken zijn nu te voelen. dus binnenkort zal de criminaliteit en rovers zeker afnemen. en venetiaan doet niets aan de criminaliteit want 99,9% van de rovers zijn negers.


  Maak melding

 27. geachte lieve mensen al ik zo naar jullie ideeen en commentaren leest dan krijg ik tranen in mijn ogen het alsof julie de hele avond sterke drank hebben gebruik of wat hebben gesnoven en ineens hebben jullie inzicht en verstand gekregen


  Maak melding

 28. hallo,
  de heer Santokhi is ook voor de sier minister van justitie. Als hij zo goed werk doet, waarom berecht hij Bouta, Balesar en Gids en die andere boeven niet ???????????????????????????
  Dat kan hij dus niet want hij sheidt in zijn broek.


  Maak melding

 29. Hoi Raja,

  ik geloof niet dat santhokie het niet zou willen doen.
  Maar zoals jij het weet en iedereen in Suri. bepaalt de partij leiders allemaal wat er moet gebeuren in het land .Als Baas Brunsie een crimineel is en die wordt aangehouden valt de hele coalitie uitelkaar.En wat krijg,Baas Vene gaat geen president meer zijn en al die luxe hebben.
  Wat Sardjoe betreft gaat hij ook geen Vice president meer zijn.
  En Santhokie die maakt deel uit van de Vier Hoopjes Poep Partij.Hij zal meteen op zijn matje worden geroepen door Sardjoe.

  Deze zelfde Sardjoe Heeft een stuk perceel aan de Indira Ghandi weg van Ongeveer 20 meter breed die voor de toekomst gelaten was door de bakras om daar een straat te maken tussen twee gelegen straten.

  Deze boef heeft dat afgepakt en alles is in de doofpot gestopt.hij heeft daar een bedrijfje neer gezet.ik heb me laten vertellen dat sardjoe en de rest geen cent belasting betaald.En Roy May van de belasting dienst vreet verschrikkelijk veel geld van bedrijven als steekpenning.

  ratten houden ratten niet vast.De hele kliek is een corrupte bende.


  Maak melding

 30. Er zijn er een paar bij die hel stomme reacties hebben.als je niks te vertellen heb hou dan je mond.ook al heb je niemand in su,joe koembate berie na sranang.je blijft altijd een surinamer,al denken sommige mensen dat ze hollander zijn.in su ie kang go pree ptata,maar hier ben en blijf je eeuwig buitenlander.laat ons met onze mensen mee leven en niet van die achterlijke opmerkingen maken.ik ben tot mijn laatste snik surinamer,en ik zie mezelf als een economische vluchteling.zodra er betere tijden komen ben ik weg hier,liever gisteren dan morgen.


  Maak melding

 31. Frida en al die andere negatief sp[rekende over Suriname. ik schaam me diep voor jullie soort. Zal ik je wat vertellen Frida als het in Nl een paar dagen 25 C of meer is hebben die bakra’s ook geen zin om te werken. Een paar dagen geleden hoorde ik op het journaal dat 40 % van de bakra’s negatief denkt over allochtonen. Ben jij soms zo verhollands dat je je eigen roots ben vergeten. Jij hebt gekozen om hier in luxe( alles op de pof dan want je kan makkelijk geld lenen en doen alsof je het hebt) te levenb laat die srananmangs met rust als je geen postieve bijdrage kan leveren. Ik wens alle Sranangmangs heel veel sterkt toe met de natuurverschijnselen. Ik woon in Nl maar zal altijd Su blijven hoe geintegreed ik ook niet ben.
  Makoeba


  Maak melding

 32. een bericht
  “Beste mensen,
  1 ding is duidelijk en dat is : Jezus komt spoedig terug,zoals dat staat in de bijbel. Daarom zijn deze dingen gewoon voor ons als Christen. Er zullen zeker nog meer dingen gebeuren. Check it…

  Jeoroom”

  ik wil even reageren op dit bericht.
  jesus is allang dood en begraven. en hij is nooit opgestaan, want niemand heeft het gezien. wat wel gebeurd zou zijn is dat de joden zijn lichaam hebben opgegraven en weggegooid.
  maar in ieder geval, jesus komt jullie helemaal niet helpen, hij is allang dood.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.