Home Onderwerpen Maatschappij Hulpcomité wil 100.000 dollar voor Yogyakarta

Hulpcomité wil 100.000 dollar voor Yogyakarta

4

PARAMARIBO, 8 jun – “We mikken op minimaal honderdduizend dollar.” Dit zegt Paul Somohardjo, parlementsvoorzitter en adviseur van het comité Slachtoffers Yogyakarta 2 juni. Er wordt beslist wel rekening gehouden met de beperkte rekbaarheid van gulle gevers. Het gebaar is belangrijk, zeker nu Suriname zelf met een rampsituatie zit. Er zal een radiothon worden georganiseerd.

Er kan dan gebeld worden om een donatie te doen. Drie lokale radiostations doen mee: Pertjajah, Garuda en Mustika. Ook is er een benefietconcert in de Anthony Nesty Sporthal. De mate van medeleven is groot. “Surinamers van Javaanse afkomst hebben hun roots in Midden-Java”, zegt comitévoorzitter Bob Saridin. Dat is precies het gebied waar de aardbeving zich heeft voorgedaan.

Ook de goede betrekkingen tussen Suriname en Indonesië spelen mee. Somohardjo noemt onder meer het bezoek van de sultan van Yogyakarta vorig jaar. Het comité stuurt liever baar geld om praktische redenen, waaronder de grote afstand. “Het is natuurlijk een druppel op een hete plaat, maar met de actie kan Indonesië ook zien dat Suriname meeleeft”, aldus Somohardjo.

4 REACTIES

  1. Andre
    Ik leef zowiezo mee met de slachtoffers, maar 100000 dollar, moet toch alleen die criminele somohardjo kunnen zetten. Deze man heeft miljoenen dollars gefroudeerd, en of in zijn eigen zak gestoken.
  2. thril
    hahaha paje kong lauw.!! 100.000 zodat hij weer kan gaan gokken bij palace casino achter gesloten deuren samen met die vieze braziliaanse vrouwen. mangan paisa rupya die boef is in staat suriname te vergokken oe loekoe boeng
  3. raja
    hallo, de mensen in suriname moeten geen "MOER"geven, laat SOMO en consorten ( Bouta, Vene Graanoost en Bruswijk ) al dat grond dat ze hebben toegeeigend van het land verkopen en die gelden gebruiken voor dit soort rampen. waarom moeten de minstbedeelden geven ????? Immers, dat gebied dat nu is overstroomd was toch "" EIGEN TERRIRORUIM van Brunswijk" laat hij nu al die "DJOEKA"s helpen, toch....