Waterpeil stijgt weer in Boven-Surinamegebied

3

PARAMARIBO, 7 jun – Het waterpeil stijgt weer snel in het Boven-Surinamegebied. Dit meldt het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding, NCCR. In de dorpen Djumu en Asidonhopo staat het rivierwater al meters hoog. Semoisi en vakantieoord Awaradam schijnen het ergst getroffen te zijn. Woonhuizen en scholen zijn overspoeld. Er zijn reeds noodmaatregelen getroffen.

Meteen na het binnenkomen van de eerste berichten, is een eenheid van het NCCR naar het gebied vertrokken om er poolshoogte te nemen. Er zijn verscheidene verkenningsvluchten uitgevoerd. Hulpverleners zijn in paraatheid gebracht om acute hulp te bieden als dit nodig mocht blijken. De hulp wordt bemoeilijkt door de slechte conditie van toegangswegen.

Ook zijn verscheidene vliegvelden gesloten vanwege de beroerde landingsomstandigheden. Intussen maakt het NCCR zich zorgen om het aanbreken van het nieuwe orkaanseizoen in de Noord-Atlantische en Caribische regio. Tot november worden zeker tien orkanen verwacht. Hoewel niet vaststaat dat Suriname ook zal worden getroffen, wordt met alles rekening gehouden.


3 REACTIES

 1. ze zeggen .. god straft .. het is dus waar!
  Surinamers hebben liever geld dan hulpgoederen .. nou hier hebben ze het! het komt uit de hemel vallen. Zo.. daar kun je weer n paar nieuwe bivakmutsen van kopen.
  Opo kondre mang Un opo


  Maak melding

 2. Ik vindt jouw reactie onsmakelijk lafoe. Grappen maken over het leed van anderen. Of is het gewoon domheid.
  Karakters als jij geven nooit wat maar verzinnen daarentegen altijd wel een of andere rot opmerking. Als je niet betrokken bent laat het dan ook daarbij en punt uit.
  Ik ben in de binnenlanden geweest en weet wat de mensen daar doormaken. Waarschijnlijk gaat dit jouw domme voorstellingsvermogen te boven.


  Maak melding

 3. we leven in de laatste dagen en al die rampen om ons heen zijn weeen van benauwdheid ga de bijbel goed bestuderen voordat men de allerhoogste de schuld geeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.