Suriname vordert in bestrijding mensensmokkel

2

PARAMARIBO/WASHINGTON, 7 jun – Suriname boekt vorderingen bij de aanpak van mensensmokkel. Dit stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het laatste TIP (Trade In Persons)-rapport, zijn er voldoende acties gepleegd voor een vordering van Rang 2 Speciale Lijst van Geobserveerden naar Rang 2. Er zijn ‘significante inspanningen’ waargenomen.

Die inspanningen betreffen het naleven van door de Amerikaanse wetgeving gestelde normen. Helemaal tevreden is Washington niet. De inspanningen zijn nog niet van dien aard dat de normen volledig worden nageleefd. Suriname mag de komende tijd op meer steun rekenen, nu er reeds een TIP-politie-eenheid is opgezet. Die zal ook meer materiële ondersteuning krijgen.

Suriname is twee jaar geleden voor het eerst beoordeeld. De rangschikking was toen 3, voor landen die het minst aanpakken. Volgens een onderzoekscommissie van het ministerie van Justitie & Politie, zijn smokkellijnen vooral actief vanuit de Dominicaanse Republiek en China. Veel Dominicaanse vrouwen belanden lokaal of in Europa in de prostitutie. Chinezen reizen het liefst door naar de VS.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.