zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenNatuurInheemsen centraal in milieubehoud grensgebied

Inheemsen centraal in milieubehoud grensgebied

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 jun – Inheemsen hebben een centrale rol te vervullen bij het behoud van het natuurlijk milieu in het grensgebied met Brazilië en Frans Guyana. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer, RGB. Wanneer de twee landen praten over grensoverschrijdende bescherming, kan niet om de Inheemsen heen worden gegaan.

Daar is deze sociale groep te belangrijk voor. Zeker vanwege de ervaring die is overgedragen van generatie op generatie als het gaat om zuinig omgaan met het milieu. De regering en het in Washington gevestigde Amazone Conservation Team, ACT, willen daarom een programma uitvoeren, waarin de Inheemsen meegaan. Direct overleg wordt gezien als het beste middel.

Daarom is in Paramaribo een conferentie begonnen over grensoverschrijdende samenwerking. Het betreft de bescherming van natuurgebieden met homogeen landschap en dezelfe bevolkingsgroepen, problemen en belangen. “Het beschermen van deze natuurgebieden is noodzakelijk”, zei Jong Tjien Fa. Er zal gezamenlijk worden nagegaan welke acties het hardst nodig zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. De gebieden worden volgestopt met illegale chinzen en brasilianen om de inheemsen onder te vertegenwoordigen. Als het tot gevechten mocht komen zijn de inheemsen aan de zwakke kant. Zie Peru en andere voorbeelden. Niet te vergeten brasil ( landlozen enz. ) opstanden enz.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES