vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieDiepere vaargeul Surinamerivier in de pijplijn

Diepere vaargeul Surinamerivier in de pijplijn

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 7 jun – De economische en financiële haalbaarheid van een diepere vaargeul voor de Sruinamerivier, zal worden bestudeerd. Dit meldt de Maritieme Autoriteit Suriname, Mas. De studie, uit te voeren door de Mas zelf, wordt gefinancierd door Staatsolie en de bauxietbedrijven Suralco en Billiton. Voor de twee laatsten lijkt een lang gekoesterde wens in vervulling te gaan.

Reeds jaren wordt geklaag over de te geringe diepgang van de Surinamerivier. Transport van aluinaarde naar het buitenland, is aanmerkelijk duurder, omdat gebruik moet worden gemaakt van kleinere vrachtschepen. Ook uit andere sectoren wordt de klacht vaker geuit. Als beheerder van de vaargeul, heeft de Mas het voortouw genomen bij het zoeken naar oplossingen.

Uitbaggeren wordt gezien als één van de serieuze opties. De studie geldt als een voorfase van het project Modernisering Vaarweg Surinamerivier. Uitvoering van het project hangt af van de uitkomst van de studie. Behalve de economische haalbaarheid, zullen ook de sociale en milieugevolgen onder de loep worden genomen. Een gemengde stuurgroep zal de begeleiding plegen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

4 REACTIES
  1. Bigi odi fu bawé.
    Dit had ik lang voorspel,maja ik hoor het wel. Odi odi (laat het weer een feit zijn).
    Onderh/ na liba whe nang fu ing toch.(suralco) kan daarbij een goede dienst verl/


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES